Cristian IONITA scrie:.....
Tu .... pentru un ilustru anonim se pare ca stii destul din folclorul caschetarilor .... este ca ti-ai luat albine din banii de diurna de gardian public? .... cand faceai paza la cimitire si spuneai ca esti pe alta lume?
Ati putea sa faceti si o traducere, maestre , ca nu se intelege întrebarea? Sau întrebările!
Cand cititi un text, fie el si oleacă al unui agramat, încercați să înțelegeți ce scrie, asta in situatia in care aveti cu ce.
Doi la mana! " Slugoii " ( sper ca am scris bine), nu au diurnă, asa cum au uni' .....joagari. Slugoii, sunt " legați " cu jurământ ( ca nah, asa s-o pomenit) sa lucre 24 din 24, șapte zile din șapte, non stop de cand jura si pana crapă sau, intr-un caz fericit ies la pensie .
Despre banii cu care am cumparat albinele, ce pot sa spun? Daca altii își cumpără cancere de masini, baga bani in " tunari" de troace, nu vad de eu nu imi pot cumpara cateva roiuri, din " salar"? Daca esti "cu(r)ios ", iti pot trimite numărul de telefon al furnizorului, poate te mai liniștești!
A, sa nu uit! Afirmația cu folclorul caschetarilor, vine ca o consecință ca ati fost/sunteti tot un fel de caschetar? Din aceia cu...ochi albaștri? Sau, genul de caschetari de la marile hoteluri, care închid/deschid usa , cara bagaje, cheamă un taxi......