Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde lucky5strike » 02 Ian 2021, 13:35

Sa avem un 2021 plin de realizari !
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde FLORINELU » 25 Ian 2021, 11:34

buna ziua dragi colegi,vreau si eu niste sfaturi de la cei ce se pricep mai bine ca mine in domeniu: vreau sa fac niste palinca din miere de albine,daca ati facut careva sfatuiti-ma si pe mine ce si cum,multumesc.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 25 Ian 2021, 11:37

FLORINELU scrie:buna ziua dragi colegi,vreau si eu niste sfaturi de la cei ce se pricep mai bine ca mine in domeniu: vreau sa fac niste palinca din miere de albine,daca ati facut careva sfatuiti-ma si pe mine ce si cum,multumesc.
precizez ca mierea este buna,curata,nealterata,e ok.
FLORINELU

Mesajde marco68 » 25 Ian 2021, 20:12

In principiu trebuie amestecata cu apa , lasata la fermentat, si pe urma distilata, la tuica ,odata, la palinca de doua ori....si la horinca o lasi peste 60....cum te tine ficatul.Fermentarea undeva la cald, sau mai spre vara....
Fii ca apa, prietene!
marco68

Mesajde FLORINELU » 07 Feb 2021, 07:08

buna dimineata,nu mai scrie nimeni nimic pe aici?,eu citesc in fiecare dimineata dar nu am ce.
FLORINELU

Mesajde cristi_vidican » 07 Feb 2021, 08:25

FLORINELU scrie:buna dimineata,nu mai scrie nimeni nimic pe aici?,eu citesc in fiecare dimineata dar nu am ce.

Nu dimineața.
Puteți scrie aici un fel de jurnal al muncii pe care o aveți în propria stupină.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde FLORINELU » 08 Feb 2021, 08:01

da domnu Cristi,dar eu nu deschid stupii iarna pana prin 15 martie (nu le dau nici turte) si atunci nu prea am ce spune nu ii curat nici de zapada asa ca ce sa mai scriu?.adica nu ca ma mai joc cateodata cu niste rame pe acolo.
FLORINELU

Mesajde Balian » 08 Feb 2021, 08:20

FLORINELU scrie:da domnu Cristi,dar eu nu deschid stupii iarna pana prin 15 martie (nu le dau nici turte) si atunci nu prea am ce spune nu ii curat nici de zapada asa ca ce sa mai scriu?.adica nu ca ma mai joc cateodata cu niste rame pe acolo.

Ați făcut bine că nu le dați turte. Completări de hrană toamna se face.
Vine un val de frig și la noi, unde de obicei iarna e blândă. :)

meteogram_14day.png
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 08 Feb 2021, 15:03

Balian scrie:Ați făcut bine că nu le dați turte. Completări de hrană toamna se face.
Vine un val de frig și la noi, unde de obicei iarna e blândă. :)

La mine si la alti apicultori asa arata aproape toata iarna si voi spuneti ca vine un val de frig?
De la minus 20 incolo cei de la munte isi iau pe ei izmenele si ridica gulerul. :lol:

Florinelule, sa stii ca nici eu nu le dau turte, nici acum si nici in martie. Daca primavara este foarte capricioasa si vad ca trece alunul si arinul fara sa aduca polen le pun si eu cate o turta proteica de 500 grame, dar asta se intampla odata la multi ani. Ceva sirop le dau, dar dupa ce se incalzeste si nu mai ingheata noaptea.

PS: Au iesit si la mine afara acum cateva zile, timid dar au iesit si s-au convins ca nu a venit primavara. Iarna aceasta in zona s-a apropiat putin mai mult de normal, nu a mai fost chiar atat de cald cum a fost anul trecut.
jonny_it

Mesajde FLORINELU » 08 Feb 2021, 16:27

sper sa nu fiu nevoit sa le dau turte nici in martie,atunci doar o sa deschid stupii si in functie de necesitati vedem,vorba romanului:om trai si om vedea.
FLORINELU

Mesajde jonny_it » 08 Feb 2021, 16:36

FLORINELU scrie:sper sa nu fiu nevoit sa le dau turte nici in martie,atunci doar o sa deschid stupii si in functie de necesitati vedem,vorba romanului:om trai si om vedea.

Nu stiu cum a fost in zona ta, dar aici consumul pana acum este foarte mai mic fata de obicei.
Eu am un truc, ma uit la 2 familii in decembrie si vad unde este ghemul, le fac un semn si cu markerul pe rama. In februarie cand vremea permite vezi cat s-a deplasat. In martie nu te mai poti lua dupa semne pt ca deja au puiet. :)
jonny_it

Mesajde Balian » 08 Feb 2021, 16:59

Urmărit mai multe cântare, consumul din noiembrie până în februarie cca. 2kg.
Deci în jur de 700g/lună. Din februarie, deci prezent cca. 100g/zi.
În zona mea calculez cu un consum de max. 8kg miere în perioada noiembrie-
martie după care normal ar trebui să intre nectar și polen proaspăt. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 08 Feb 2021, 18:10

Balian scrie:Urmărit mai multe cântare, consumul din noiembrie până în februarie cca. 2kg.
Deci în jur de 700g/lună. Din februarie, deci prezent cca. 100g/zi.
În zona mea calculez cu un consum de max. 8kg miere în perioada noiembrie-
martie după care normal ar trebui să intre nectar și polen proaspăt. :)

Corect, totusi nu poti lasa doar 8 kg pentru iarna. :)
jonny_it

Mesajde Balian » 08 Feb 2021, 19:25

jonny_it scrie:.....Corect, totusi nu poti lasa doar 8 kg pentru iarna. :)

Nu, numai pentru calcul iau această cantitate. Cu acest consum dacă aș lăsa 15-20kg
am avea mari probleme în primăvară. O dată ar bloca locul, nu ar avea matca loc
pentru extindere, și ar rămâne miere cristalizată în rame la stoarcerea de rapiță.
Amândouă e generator de manoperă, și efort inutil în toamnă și primăvară. :)
Balian

Mesajde cristi_vidican » 09 Feb 2021, 07:42

Să fie mâncare acolo cât cuprinde. O să vedeți ce bine o să prindă în acest an, în care vine un val mai prelungit de frig și se pare că martie va fi rece. Atunci e bine să ai mâncarea în rame. Și albina dacă are cămara plină, doarme mai bine. Altfel, începe să se agite că în această iarnă n-a fost târg la Craiova și tirurile de turte au rămas nevândute.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde FLORINELU » 09 Feb 2021, 08:29

poate sa-mi spuna cineva daca la Ghiroda si Faget se vor tine targurile apicole ?
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?