yuonyuon scrie:matale ai avut de munca la stupi nu gluma....tiih scrie:Vasile_Bucovineanu scrie:kovacslg scrie:Cate rame de puiet aveți?
Intrebarea corecta e pe cate rame aveti puiet ?![]()
Si mai corecta ar fi cati dm 2 de puiet aveti .Acum pot avea 2 rame de puiet 3/4 din suprafata ramei mari 1/1, doua rame de puiet cu o palma de puiet in fiecare rama,sau chiar 3 rame de puiet cate un petic fiecare daca matca e batrana si nu e de prima calitate,sau trei rame cam 80% cu puiet(restul miere si pastura,la stupii foarte buni)..etc...etc...
La mine au carat polen de alun in reprize, de la mijlocul lui februarie pana la inceputul lui martie (am peste 15 aluni special plantati cu inflorire esalonata care fac mai mult decat zeci de turte proteice) iar de vreo 7 zile a inflorit si grausorul si viorelele in padure(plus ca dupa 1 martie le-am dat faina de soia,grau,porumb....vitamine... la discretie)......Pacat ca vremea asta rea le da in cap,nu au mai facut un zbor serios de 8 zile....
Duminica,singura zi mai calda dupa lasarea cetii, vreo trei ore culegeau faina,polen de grausor si aduceau APA...multa apa!!!....
sper ca nu faceti reclama mascata la soia si porumb ?
pe aceiasi pagina spuneti ca nu stiti cat puiet este si nu va intereseaza si dupa aceia spuneti ca dati turte si alte prafuri....din februarie![]()
Cititi va rog mai atent...prafurile le dau dupa 1 martie functie de vreme si dupa ce s-a terminat inflorirea alunului .....
Cu aproximatie .stiu cat puiet am in stupi functie de puterea stupilor intodusi la iernat si functie de iarna....in primii an de stuparit ii controlam si eu si cand trebuie si cand nu trebuie....
Exemplu 1981:zbor de curatenie total pe 20 februarie,alun inflorit pe 7 martie...pe 12 martie cei mai bunui stupi aveau 2 rame de puiet cam 75% din suprafata
2021...iarna mult mai blanda,3 zboruri de curatenie in februarie + polen proaspat.....cantitatea de puiet un pic mai mare.....