Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fan club MER

Mesajde yuonyuon » 22 Iun 2021, 13:03

taipan scrie:Nici yuonyuon nu l mai poate ajunge
credeti ca eu nu stiu sa pun multe caturi...iar deasupra un pietroi de 50 kg :lol:
yuonyuon

Mesajde cristi82 » 24 Iun 2021, 11:12

cristi_vidican scrie:
cristi82 scrie:Buna, d-le Vidican cum o mers salcamul la voi in Bihor? Ce medie ati avut per stup?, la noi in judetul Satu Mare a mers bine salcamul!

Bună!
Iartă-mă, dar n-am curaj să spun cifre aici.
Post să spun că mie mi-a mers foarte bine.
În Bh a mers bine, a mers foarte bine cine a prins vârful de cules după 1 iune.
Valea lui Mihai a mers nu grozav, din câte știu.
Și la noi a mers în zone ciudat. La distanță mică, unii aveau cântare bune, alții nu avea decât 1-2 kg.
La mine în zonă alții au adunat 1 magazie, alții deloc. depinde și de priceperea fiecăruia.

Inrtr-adevar a fost un an foarte bun, chiar de exceptie, La mine meedia a fost de peste 40 kg / stup, poate la alti nu o sa le vina sa creada dar am avut un stup cu trei caturi 1/1 si a dat 77 kg plus la reorganizarea cuibului dupa extractie am gasit inca 2 rame cu miere, deci a dat la 80 kg, specific ca aceasta matca am cumparat-o anul trecut si era in testare, iernat pe miere si fara turte.
cristi82

Mesajde Shrek » 24 Iun 2021, 14:09

Aaaa, puțin, prea ca la tara! Io am scos dintr-un stup, 60 kg plus ce am scos de la rezerva ( 20 kg anul asta, 20 kg anul trecut, 20 kg acum tri ani) plus ca după ce a roit, am prins albinele si le-am stors mierea din gusa si am mai facut fo 15 kg!
Deci trei caturi = 1 cuib, două magazin 1/1! 2 magazii 1/1=4 magazii 1/2 deci cam 40 kg!
Sa spui ca au fost 1+ 3 magazii 1/1 este cam gogonata, prea înalt, se răstoarnă! Plus ca nu-i bine sa iei mierea din cuib si sa te lauzi! Cu ce tratezi de păduchi?
Shrek

Mesajde cristi82 » 24 Iun 2021, 20:02

Shrek scrie:Aaaa, puțin, prea ca la tara! Io am scos dintr-un stup, 60 kg plus ce am scos de la rezerva ( 20 kg anul asta, 20 kg anul trecut, 20 kg acum tri ani) plus ca după ce a roit, am prins albinele si le-am stors mierea din gusa si am mai facut fo 15 kg!
Deci trei caturi = 1 cuib, două magazin 1/1! 2 magazii 1/1=4 magazii 1/2 deci cam 40 kg!
Sa spui ca au fost 1+ 3 magazii 1/1 este cam gogonata, prea înalt, se răstoarnă! Plus ca nu-i bine sa iei mierea din cuib si sa te lauzi! Cu ce tratezi de păduchi?

D-le Shrek nu este nici o gogonata, este o realitate, o sa iti pun niste poze ca sa iti demostrez, de rasturnat nu au cum de lucrat la el itr-adevar a fost mai anevoios dar nu a fost problema, legat de mierea din cuib am precizat destul de clar ca am gasit-o dupa extractie la reorganizare, acele rame fiind ridicate in cat dar nu extrase, nu este o lauda, e o certitudine.
Fişiere ataşate
20210607_214417_800x450.jpg
stup cu trei caturi 1/1 (2)
20210607_214358_800x450(1).jpg
stup cu trei caturi 1/1
cristi82

Mesajde Shrek » 24 Iun 2021, 20:21

Ca sa clarificăm de la început, nu vreau sa ne certam. De multe ori, io mai " intep" cata un apicultor....pescar!
Dar acum daca tot ai pus fotografiile, as fi curios la ce iti folosesc caturile de 1/2 între magaziile mari? ( sper ca nu pentru........salcam unguresc)!? Si tare am impresia ca ceea ce dumneata numești 1/1 este de fapt 3/4.
În rest, ce sa spun? Sunt vopsiti frumos!
Shrek

Mesajde jonny_it » 24 Iun 2021, 20:34

Shrek scrie:Si tare am impresia ca ceea ce dumneata numești 1/1 este de fapt 3/4.

Se vede clar ca este 1/1.

Capcaunule, esti unul din cei care traiesc in fiecare an cu impresia ca cei care produc mai multa miere decat ei ori baga sirop ori mint?
Aia de obicei sunt si in grupul celor care ierneaza pe 2 rame cu albine. Numa' zic..
Parca prea a devenit ceva anormal sa produci miere si daca nu te plangi ca este anul slab inseamna ca faci ceva invarteli.
jonny_it

Mesajde cristi82 » 24 Iun 2021, 20:43

Shrek scrie:Ca sa clarificăm de la început, nu vreau sa ne certam. De multe ori, io mai " intep" cata un apicultor....pescar!
Dar acum daca tot ai pus fotografiile, as fi curios la ce iti folosesc caturile de 1/2 între magaziile mari? ( sper ca nu pentru........salcam unguresc)!? Si tare am impresia ca ceea ce dumneata numești 1/1 este de fapt 3/4.
În rest, ce sa spun? Sunt vopsiti frumos!

Legat de magaziile de 1/2 care se afla intre corpurile de 1/1 le-am pus pentru recolta intrucat cele de 1/1 au fost umplute cu nectar si nu am mai avut corpuri de 1/1 (in aceste poze se vad cate un corp de 1/2, dar ulterior la o parte am avut 2 magazii 1/2, avand cules bun);
Legat de magazii, iti aduc aminte ca sunt de 1/1 si nu 3/4, nu folosesc asa ceva,uneori la prima vedere se poate insela omul;
Multumesc pentru observatia privind aspectul stupiilor, imi place sa am o stupina ingrijita, pun pret pe acest lucru;
Am pus acele fotografii ca sa fiu cat mai precis, am si filmulete dar cred ca nu este cazul pentru a demostra ceva palpabil.
cristi82

Mesajde Shrek » 24 Iun 2021, 20:45

Dacă tot ai intrat ( felicitări pentru barză!) da-mi o explicație cu câtul de jumatate între corpuri! Sa nu crezi ca eu nu am incercat cu caturi de 1/1, dar te rog sa ma crezi ca nu am reusit niciodată sa umplu două corpuri cu albina culegatoare până la salcam. Asta in afara de cuib! Poti sa faci unificării minune si tot nu vei avea cu ce sa umpli 4 corpuri cu albina din martie până în mai! Stiu, o sa zici ca este o regina de la dumneata, d'aia a umplut toate corpurile plis turla biserici! Dar parca nv-estul României nu este Noua Zeelandă și nici Canada.
Shrek

Mesajde cristi82 » 24 Iun 2021, 20:57

Shrek scrie:Dacă tot ai intrat ( felicitări pentru barză!) da-mi o explicație cu câtul de jumatate între corpuri! Sa nu crezi ca eu nu am incercat cu caturi de 1/1, dar te rog sa ma crezi ca nu am reusit niciodată sa umplu două corpuri cu albina culegatoare până la salcam. Asta in afara de cuib! Poti sa faci unificării minune si tot nu vei avea cu ce sa umpli 4 corpuri cu albina din martie până în mai! Stiu, o sa zici ca este o regina de la dumneata, d'aia a umplut toate corpurile plis turla biserici! Dar parca nv-estul României nu este Noua Zeelandă și nici Canada.

Daca vrei in privat iti dau si fiilmulete cu acest stup cand il desfac pentru extractie, chiar am facut o filmare;
Acest stup are o regina BK cumparata de anul trecut pe care am zis ca o testez anul asta, eu in stupina am numai carpatina si m-am saturat de ea intrucat e foarte greu de tinut in frau privind roitul si am zis sa incerc ceva nou,
In 10 aprilie acest stup a avut 9 rame cu puiet, fara turte si alte stimulente, doar miere si de aici si productivitatea lui, pot sa zic fara sa ma laud ca acest stup la 1 saptamana de la extractie are cam 10 kg adunate la poliflora, am ramas si eu uimit de carentele acestui stup, doresc sa mai achizitionez matci de la acest producator.
cristi82

Mesajde yuonyuon » 24 Iun 2021, 21:27

jonny_it scrie:
Shrek scrie:Si tare am impresia ca ceea ce dumneata numești 1/1 este de fapt 3/4.

Se vede clar ca este 1/1.

Capcaunule, esti unul din cei care traiesc in fiecare an cu impresia ca cei care produc mai multa miere decat ei ori baga sirop ori mint?
Aia de obicei sunt si in grupul celor care ierneaza pe 2 rame cu albine. Numa' zic..
Parca prea a devenit ceva anormal sa produci miere si daca nu te plangi ca este anul slab inseamna ca faci ceva invarteli.
nu sti?....hotu striga... hotii!!... :lol: :lol:
yuonyuon

Mesajde paul » 24 Iun 2021, 21:47

In toate stupinele exista ... varfuri ! Alea ... nu conteaza ! Conteaza media ! Dupa cum observ, media este 25 rame dadant, o medie super ok pentru culesul la salcam !
Felicitari !!! Pentru ... medie ! :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristi82 » 24 Iun 2021, 22:14

paul scrie:In toate stupinele exista ... varfuri ! Alea ... nu conteaza ! Conteaza media ! Dupa cum observ, media este 25 rame dadant, o medie super ok pentru culesul la salcam !
Felicitari !!! Pentru ... medie ! :)

Multumesc Paul, asa este, in toate stupinile sunt stupi fruntasi si contrariul, v-am mai zis media a fost de peste 40 kg/stup;
A fost un an foarte bun, la noi in N-V romaniei in timpul salcamului nu prea a ploat, salcamul a inflorit mai tarziu ca in sud, fiind o zona mai rece, baza meliferica buna fiind pe stationar, precum si stupi foarte buni.
cristi82

Mesajde yuonyuon » 24 Iun 2021, 22:27

40 kg media ....stupii buni.....doar 25 de rame 1/1??
...eu zic ca mai trebuia un cat 1/1......doar o parere...

zic asta pentru ca la 15 rame 1/1 ce sau alocat pentru cules...e cam full.....
yuonyuon

Mesajde cristi_vidican » 24 Iun 2021, 22:35

@cristi82,
Văd că ai peste cuib 1 cat de 1/2 și 1 de 1/1. DAcă așa a rămas tot culesul, nu ai cum să faci 40 kg media.
Eu am scos 11 kg dintr-un corp de 1/2, mă refer la media a 60 de caturi care erau cele mai pline la rapiță.
La salcâm am reușit să scot aproape 10 media pe cat punând la socoteală toate caturile, și au fost destul de pline.

Media unei stupine nu e ușor de ridicat. Cei 3 stupi de pe cântar au adunat plus dublu față de media extrasă. În contextul în care am avut stupii cam omogeni.

Referitor la câte kg și la media, cel mai bine e să cântărești mierea la final și atunci poți să vezi exact, chiar cu virgulă.
;)

Oricum, e bine că a fost foarte bine la salcâm.
Și mai bine e că a crescut prețul la en-gros.
Profitați de acești ani, pt că ști, sunt și ani slabi și ca producție și ca preț
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi82 » 24 Iun 2021, 22:36

yuonyuon scrie:40 kg media ....stupii buni.....doar 25 de rame 1/1??
...eu zic ca mai trebuia un cat 1/1......doar o parere...

zic asta pentru ca la 15 rame 1/1 ce sau alocat pentru cules...e cam full.....

Au avut peste 50 % din ei cate uun cat 1/1 si 2 caturi 1/2, caturi 1/1 nu am mai avut, binenteles ca media a fost stricata de cei codasi si de noptile la inceputul culesului de 6-8 grade, putea fi o medie mult mai buna, In concluzie eu sunt super multumit la cum so aratat anul in primavara.
cristi82

Mesajde cristi82 » 24 Iun 2021, 22:46

cristi_vidican scrie:@cristi82,
Văd că ai peste cuib 1 cat de 1/2 și 1 de 1/1. DAcă așa a rămas tot culesul, nu ai cum să faci 40 kg media.
Eu am scos 11 kg dintr-un corp de 1/2, mă refer la media a 60 de caturi care erau cele mai pline la rapiță.
La salcâm am reușit să scot aproape 10 media pe cat punând la socoteală toate caturile, și au fost destul de pline.

Media unei stupine nu e ușor de ridicat. Cei 3 stupi de pe cântar au adunat plus dublu față de media extrasă. În contextul în care am avut stupii cam omogeni.

Referitor la câte kg și la media, cel mai bine e să cântărești mierea la final și atunci poți să vezi exact, chiar cu virgulă.
;)

Oricum, e bine că a fost foarte bine la salcâm.
Și mai bine e că a crescut prețul la en-gros.
Profitați de acești ani, pt că ști, sunt și ani slabi și ca producție și ca preț

Am precizat ca la peste 50% din ei am pus si al doilea cat 1/2 (au avut 1 cat 1/1 si 2 caturi 1/2) acele imagini fiind mai vechi;
Nu este imposibil sa scoti medie de peste 40 kg atata timp cat un cat de 1/1 avea in jur de 30 kg miere extrasa.
Dupa ce am exras fiecare stup eu i-am cantarit mierea, stiind fiecare cata a dat, deoarece doresc sa fac o epurare a matcilor proaste.
Apropo, ce pret se da pe kg de miere la en-gros anul asta? m-ar interesa sa vand o parte din miere. Multumesc.
Ultima oară modificat de cristi82 pe 24 Iun 2021, 22:48, modificat de 2 ori în total.
cristi82

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR