Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Guist -Pupemea

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:13

adi hodis scrie:
pupemea a scris:

impreuna cu sotia.
Singura floare reala din poza.Restul (lanul) este "trucat"

Mult adevar gasesc in cuvintele acestea: Fericirea este simpla.Dificil este sa fi ...simplu.
Iar din imaginea voastra, se vede simplitatea si fericirea ... va doresc viatza linistita iar la anii batrinetzii, privind in urma ... sa zicetzi:
A fost frumos si inca este ...
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:16

[quote=""victor s]de ce trebuie salutat domnul intai si doar apoi zangalitu?
pt ca asa este in societatea noastra umana si nu numai...
cand desfaci cuibul prima data dupa ce te uiti? dupa oua sau regina ...corect?
tot asa si cu oamenii.... (cred)
acum sa ma ierti ca-ti umplu paginile personale cu chestii d-astea
[/quote]
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:16

nicus scrie:
pupemea a scris:
Bine subliniat Adi.
Cred ca si de aici ni se trage noua romanilor.
Iarasi, nu prea inteleg de ce este mai importanta munca unui inginer decat a unui om de la maturat pe strada.
Primul s-a nascut cu o potenta mintala mai buna, deci nu este meritul lui.Maturatorul nu poate (poate ) mai mult.Face un lucru extrem de important pt societate.
Sunt platiti diferit deoarece responsabilitatile sunt diferite.Pot sa fiu de acord cu plata diferentiata,deoarece unul lucreaza de la 14 ani si altul poate dupa 25.
Dar de ce trebuie salutat domnul intai si doar apoi zangalitul?
A?

Eu cred ca mama te naste.. dar inginer ajungi ..singurel..
De ce trebuie salutat domnu?
Depinde de context adica ...

Daca te duci la un interviu si apar amandoi in acelasi timp stii pe cine sa saluti primul..
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:17

adi hodis scrie:@victor s
Eu de regula nu caut regina ci, sa vad ce a facut ea ... adica puietul larvar si ouale.
Astea le gasesc imediat ... ca o mai intalnesc si pe coana, e alta chestie.
La fam. cu probleme ... adica, care nu sint cum trebuie sa fie ... o caut, ca e musai ... sa o invit la o serata ...
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:17

mihai v scrie:trebuie sa recunoastem faptul k noi romanii nu avem mai deloc cultul muncii
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:18

Nicus,
Nu imbratisez parerea ta.
Ce ar face un om cu vointa, potenta mentala fara educatie de la parinti? fara posibilitatea de a putea procesa si inmagazina?Am vazut oamenic are vor cu ardoare si fac efort.Nu pot mai mult.Punct.

Dar noua ne place chestea cu...eu am tocit bancile scolilor si acu sunt...Mare domn.Ala de la coada vacii e vacaru satului.Ala e ...jos.

Cat de curand vom vedea un producator care are ce manca si un inginer muritor de foame.De ce ? pentru ca s-a schimbat raportul.Sunt mai multi ingineri decat cei ce produc efectiv.
Si..atunci, cand intria in "biroul" din spatele vacilor sa ceara o ulcica de lapte, poate da buna ziua intai.Domnul Inginer.
Ioan Guist

nicus scrie:sa nu confundam inginerii cu posesorii de diploma
si nici apicultorii cu posesorii de stupi
niciodata un inginer nu va muri de foame..
Ioan Guist

ionut vlv scrie:pe acilea pe la noi,mai ales in ultima vreme,sunt din ce in ce mai multi "zangaliti" cu potenta mintala si de ingineri care "nu poate".ultima isprava,inginer constructor aproape de pensie,pentru a-si face etaj la casa a turnat placa de beton direct peste plafonul din lemn al vechii case.alt inginer ce lucreza la RAR ,reparandu-si motocicleta,intreba in ce parte se strange piulita.
multa sanatate familiei si familiilor.
dupa extractie a inflorit un lan de f.s. asemanator cu cel din poza,floare mare,frunze late.am stat crezand ca imi ofera ceva intretinere.din pacate,nu.e buna numai de distrat maselele.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:19

jenica67 scrie:Domnul pupemea, azi se pare ca vorbim mai mult poate ar trebui sa ne cunoastem deja. Acum dati-mi voie sa sustin si eu tacma inginerilor din care fac parte, si va spun ca am facut facultatea demult, singur si fara ceea ce au azi tinerii. Si am terminat cu 9,5. Pentru inceput sa va spun altceva, am un catel (zic si eu ca e un brac german destul de maricel adica vreo 45 de kg), care si l-a dorit fiul meu si care a plecat la Timisoara la facultate si a ramas la noi, si l-am crescut ca pe un copil. Am vorbit cu el, i-am spus ce nu are voie, deci l-am cam educat. Daca cineva imi explica inainte, ca un animal este atat de inteligent, ii spuneam ca minte. E tot asa e si cu oamenii, toti sunt suficienti de inteligenti sa devina ingineri. Dar pentru asta e nevoie de munca, si asta din primele clase. Multi nu doresc sa invete, unii nu isi dau seama la ce ii ajuta, mai ales daca au modele pe presedintele actual, care le spune elevilor la deschiderea anului scolar, ca nu trebuie sa invete copiii, ca el nu a invatat si tot a ajuns presedinte. Dar ca sa devi inginer, si azi e nevoie de f multa munca (ca sa devi inginer am spus nu ca sa ai diploma). Si chestia cu maturatul si importanta oamenilor : pot sau puteau sa mature toate persoanele de pe planeta, dar nu ne aflam in faza evolutiei de azi, in plus nu cred ca azi se poate sa se mai construiasca ceva complex fara sa nu aiba nevoie de un inginer. Ca unii au abilitai si pot sa faca diverse si fara sa fie inginer, e adevarat, dar si aceia nu au stat toata viata si au devenit inteligenti, ci au muncit si si-au stors creierii pana au dobandit abilitatile respective. Eu cred ca fiecare om pe pamant are rolul lui, ca si albinele in stup. Deci toti trebuiesc respectati, dar daca saluti un inginer, eu nu cred ca il saluti pt ca e inginer ci pt ca persoana respectiva merita respectul care ti-l manifesti, ca daca nu il merita nu cred ca te prefaci numai de aparente. Acum o intrebare pt mine, nu stiu ce ingineri ati cunoscut dv, dar eu cum mai spuneam pe forum am invatat ca : "inginerul este un om care face cu un dolar ce un profan face cu 3 dolari" ceea ce eu am aplicat din plin. De exemplu acum il ajut pe fiul meu sa zugravim apartamentul apartamentul lui in Timisoara. Stupii mi i-am confectionat singur deci nu ma tem de munca. Deci cred ca ar mai trebui sa reflectati si daca ati avut de a face cu ingineri care nu meritau respectul, sa nu ii bagati pe toti in acceiasi oala.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:19

jimm scrie:Problema nu sta in facultati sta in cei 7 ani de'acasa, avem o mare problema de atitudine, noi romanii. Sunt vacari care fac din rahat bici si ingineri care fac din bici rahat si au atitudine ca produsul finit. Atitudinea depinde de educatie nu de stiinta si in general avem si pareri preconcepute.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:20

Se pare ca am alunecat pe o panta ce nu o doresc.
Doamne iarta-ma dar ce sa am cu inginerii?Ce ar fi lumea fara sclipire? sau ce am fi fara fruntea tocita??

Numai ca domnule Jenica, spusele dumnitale nu au sport.
Oamenii nu se nasc egali , nu traiesc egali, si nu mor egali.Fiecare are zestrea lui genetica, are reusitele sale in viata si moare cum ... e pregatit.
Ioan Guist

nicus scrie:A cui este vina ca oricine vrea sa faca o facultate o face si "iese" inginer?
A cui e vina ca sunt stupari care au boala in stupi si nu cunosc acest lucru?
Ahh ..sunt si de aia ..sunt de aia.. ok si atunci ce facem ii punem la un loc?
Nu mai discutam deloc? Nu.. fiecare ne esplica din esperintele care le are..
Ioan Guist

ioanpuiu scrie:Aici nu ne interesează profesia omului decît dacă e doctor în ...apicultură.
Contează doar omul de dincolo de diplomă sau mătură.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:21

Cristian IONITA scrie:Oauuuuuuuuuuuu .... Pupe ce ai cu mine? Ca si eu am diploma de inginer.

Poate ca o dau prea mult in filozofii dar eu nu cred ca omul trebuie judecat in functie de ceea ce castiga, nici dupa "studi" si nici macar dupa "realizari", cine procedeaza asa nu face decat dovada propriei superficialitati si mai ales incopetente.

Este drept si corect ca in ansamblu societatea Romaneasca nu este capabila la acest moment sa aprecieze si alte valori decat cele strict materiale, dar totusiu ... ce ne impiedica sa nu facem parte din turma, ce ne impiedica sa apreciem dupa un alt sistem de valori?

Un inginer nu va muri niciodata de foame si nici de frig, poate de bautura si exces de parte femeiasca dar de foame si de frig niciodata.
Ingineri sunt oarecum ca si poetii .... sunt "creatori" traiesc din ceea ce le poate mintea numai ca la inginer de bine de rau mai are si capacitatea de a pune mana si a face ceva "material" adica sa-si procure de mancat si un minim de adapost.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:22

jenica67 scrie:Mai este o observatie, pe care vreau sa o remarc. Nu toti cu facultate sunt ingineri, si azi sunt atatia cu facultate pentru ca aceasta institutie a devenit un SRL. Facultatea face bani ca si orice firma, nu o intereseaza ca te pregateste intr-un domeniu ales de tine, care nu are cautare.
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 18 Ian 2012, 15:22

alexclau scrie:Se pare ca am gresit locul in care se poarta acesta discutie. Nu-i asa domnule Pupe'. Dar daca mi se permite discutia de acest gen se poarta de cand BANIIIIIIII au acaparat viata noastra, de cand BANIIIIIIIIIIIIII ne-au intunecat mintile si BANIIIIIIIIII au luat locul respectului si cand spuneam din tot sufletul SA TRAITI DOMNULE (TOVARASE) INGINER .... IONITA SAU ... DOMNULE PROFESOR SAU.... Si stiti de ce? Pentru ca pe acesti oameni ii numaram pe degete si mai mult cand stiai ca a lu' nea Ilie a luat la facultate, eeee... Erau doi trei in Sat sau in Oras. De aia purtam noi o astfel de discutie aici. Haideti la munca. Albina nu stie ce sunt BANIIIIIIIII
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?