jonny_it scrie:Un sublimator pentru acid oxalic foarte simplu si ieftin de facut.
https://www.youtube.com/watch?v=dekrPaknxrM
Din câte știu eu, la oxalic trebuie temperatură controlată. Acolo e lucru românesc.
jonny_it scrie:Un sublimator pentru acid oxalic foarte simplu si ieftin de facut.
https://www.youtube.com/watch?v=dekrPaknxrM
cristi_vidican scrie:Din câte știu eu, la oxalic trebuie temperatură controlată. Acolo e lucru românesc.
Balian scrie:Dacă te documentezi, acidul oxalic la încălzirea bruscă peste 200 grade se descompune în
acid formic și bioxid de carbon. Acidul formic nu ar fi rău împotriva varroa dar cu procedeul
tău cantitatea de formic nu este controlată. De asta se merge pe încălzire electrică cu
temperatură controlată.
Balian scrie:Dacă te documentezi, acidul oxalic la încălzirea bruscă peste 200 grade se descompune în
acid formic și bioxid de carbon. Acidul formic nu ar fi rău împotriva varroa dar cu procedeul
tău cantitatea de formic nu este controlată. De asta se merge pe încălzire electrică cu
temperatură controlată.
Balian scrie:(Cum am observat albinele tolerează destul de bine acțiunea acidului oxalic.)
mausica scrie:Balian scrie:(Cum am observat albinele tolerează destul de bine acțiunea acidului oxalic.)
La mine matcile sau plans intr-un an. De atunci..... La revedere
mausica scrie:Ale mele exact invers, dupa sublimare ba nu mai depuneau, ba au murit 5-7%,cu picurarea nu am avut probleme si a fost cand am facut 3/an
Cert e ca anu asta general e infestare mica spre f mica, doar varostopu am facut si mai o picurare mai tarziu si gata
mausica scrie:1. Aparat facut de cineva(copie mai buna ca italianu)
2. Temperatura care era setata pe aparat(asa a venit reglat)
3. De obicei seara
4. Ma vezi statie meteo??? Evident nu ploua afara.
5. 2 gr/stup, marfa luata de la mag apicole(online)
Vezi, prea multe intrebari, prea complicat, prea tre sa aliniezi astrele. E mai simplu cu un trat de contact si nu stau sa vad dscs e sau nu umiditate, daca ploua, daca.... Daca....
mausica scrie: E mai simplu cu un trat de contact si nu stau sa vad dscs e sau nu umiditate, daca ploua, daca.... Daca....
mausica scrie:Aparatul folosit il are zeci de apicultori(nu ai ce reprosa), reglabil pe temperatura, tot ce vrei. Dar eu nu ma mai infofolesc si maschez pt nimic. Pt mine e anevoios trat sublimat. Aplicatii sunt destule, dar am ales varianta mai simpla
jonny_it scrie:mausica scrie: E mai simplu cu un trat de contact si nu stau sa vad dscs e sau nu umiditate, daca ploua, daca.... Daca....
Doar ca la ala de contact raman reziduri in ceara si pe termen lung nici ca popor nu o sa fie prea ok.
Am mai scris de mai multe ori si aici pe forum, am 1-2 rame(daca nu mai multe) in plus de albine la iernare de cand am renuntat la tratamentele gen Varostop, mavriol si amitraz. Am dat zilele trecute un amitraz asa de control, dar nu vreau sa insist cu el. Nu am mai folosit de 7-8 ani.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori