La fel ca și la amitraz sunt mai multe metode de tratament și fiecare din variante poate devenii cea mai bună într-un anumit context (moment)!
ps. părerea mea este că nu trebuie exagerat cu nici o metodă de tratament și nici una nu e perfectă ....!
daffid mihailov scrie:Au trecut ceva ani de când se folosește acidul oxalic. Un top, care ar fi cea mai buna varianta.
Sublimare, picurare, sau benzi? Nu exista varianta “toate”. Căci aici ne referim ca tratament de baza nu “ca sa țină varroa sub control”.
Citeam vechiul forum și dl Gica Romanescu folosea de mult rețeta celor de la Varromed. Mai folosește cineva așa ceva și cu ce rezultat?
daffid mihailov scrie:Corect. Benzile/șervețele de AO sunt prea lente. Fumul, prea cald și greu de dat. Cum rămâne cu picurarea sau pulverizați la 4-5 zile? E o varianta pt August?
daffid mihailov scrie:Corect. Benzile/șervețele de AO sunt prea lente.
jonny_it scrie:daffid mihailov scrie:Corect. Benzile/șervețele de AO sunt prea lente.
Benzile sunt ok, la familiile foarte puternice. La cele medii/slabe doar tin varroa pe loc, nu prea il reduc. Am testat in 2021 benzi mai subtiri, se pare ca merg mai bine la roi. Vedem ce iese in 2022 ...
daffid mihailov scrie:Ati enumerat lucruri pe care toată lumea le știe atunci când citește prospectul. Ma interesează practic! Ca nu avem mereu condiții de laborator. Dacă ati ajuns la o concluzie. Eu da, oxalic prin vaporizare nu mai e o opțiune viabila. Dar de control merge.
daffid mihailov scrie:Și rama oarba, și uleiurile esențiale, și apa de ploaie, de ce te-ai oprit din enumerat? Hai ca vad ca de relativismul asta nu scăpăm, mai ales la experti. Ok, mersi de lămuriri.
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori