E adevărat că oleacă mai puțin decât un stup care n-are treabă cu roitul.
Stup cu botci și care a făcut la rapiță 3-4 magazii.
să înțeleg că făcea 8 dacă nu avea botci?
Repet, culesul de rapiță dă peste cap multe cărți și idei despre roire.
nu trebuie sa muti puietul ......marius_sl scrie:Bun, dar cum determini albina doica sa treaca in cat fara sa o muti cu rama cu puiet?
normal in cuib ar trebui sa fie liber....in cuib adica unde este puietul pe cele 2 corpuri...Balian scrie:Întrabarea mea: cum puterm da pronostic unei stări optimale unei familii legate de date
precise calendaristice valabile pentru întreaga țară când înflorirea salcâmului este cât se
poate de variată în diferite zone ale țării? Dacă de ex. am lega de începutul înfloririi unei
plante ar fi logic, dar așa e valabil unei zone numai.
Legat de titlul topicului, unde am putea găsi în stup albina doică cu corp gras care nu lucră
și împinge familia spre roit m-am interesat, dacă e adevărat,....e albina care e în ghem în
partrea de jos a ramelor de cuib. Stă acolo nu face nimic și așteaptă momentul potrivit
pentru plecare pe creangă. E albina potrivită pentru formarea starterului se zice.Nu știu...
yuonyuon scrie:...normal in cuib ar trebui sa fie liber....in cuib adica unde este puietul pe cele 2 corpuri...
nu ati vazut in canada se ia o rama cu puiet se pune in cat si devine magnet de doici ...apoi se face roi...pentru ca daca ar lua de jos sunt doar 3 albine pe rama....
nu ati urmarit detaliile?![]()
e greu de explicat cand nu sti deunde sa incepi ...mai ales ca unii au ideiile deja fixe si nu putem sa elaboram discutiile...
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 38 vizitatori