yuonyuon scrie:la mine in stupina selectia a fost simpla : fara albini agresive si rosii...si gata problema ..am inmultit doar din cele blande si productive....
Mai aveti albine rosii, vreau si eu, nu am vazut niciodata albine rosii.
yuonyuon scrie:la mine in stupina selectia a fost simpla : fara albini agresive si rosii...si gata problema ..am inmultit doar din cele blande si productive....
yuonyuon scrie:schimbarea linistita e mai buna pentru ca e intrun mediu linistit....corect si lent
iar cea de roire e un fel de razboi ...viteza si lupta...
5rame scrie:yuonyuon scrie:schimbarea linistita e mai buna pentru ca e intrun mediu linistit....corect si lent
iar cea de roire e un fel de razboi ...viteza si lupta...
Dar daca le combinam pe cele doua?
Sa pastram starea de roire ( albina doica multa care nu are ce sa creasca) dar ii luam motivatia de a roi ( o orfanizam ) , ne asiguram ca are caldura si e hranita corect + ii dam o rama cu larve tinere de la o familie slab roitoare.
Ce nota poate sa primeasca noua regina?
elixir scrie:Salutare!
anul trecut am facut prima transvazare! de fapt in 2 serii, la prima nu am vazut bile larvele, rezultatul a fost dezamagitor.
la a 2-a, am cumparat lampa cu lupa si a fost altceva!
rezultatele au fost multumitoare, am obtinut cateva matci interesante! una care peste iarna a fost sub semnul intrebarii, deoarece familia a iesit pe 3 rame in primavara, acum 2 zile avea 8 rame cu puiet!
intrebarea mea este: cupulele se pot refolosi, sau sunt de unica folosinta?
am destule, dar si cele de anul trecut par in regula!
as fi vrut sa le fac din ceara, dar am neglijat sa cumpar o matrita!
multumesc!
elixir scrie:o matca obtinuta prin transvazare anul trecut si foarte buna, ieri acea botci de roire
yuonyuon scrie:9 rame de puiet si inca nu are cat.......e clar...nu mancati salcam anul asta...
yuonyuon scrie:La MER se ierneaza stupi full de albina ...daca nu se unifica....cand ecluzioneaza primu ..adica C2...se pune C 3...nu e asa?...doar voi stiti mai bine
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori