Balian scrie:PS: Fiind începător, tot caut explicație ”anului neroitor” când majoritatea
stupinelor ocolesc roirea.![]()
Shrek scrie:Marele semn de întrebare rămâne pentru stupii din sud, care au avut un moment recent de agresivitate de au intrat în masca si m-au piscat de pleoape. Încercați să vă imaginați cum arata Shrek cu ochiul cât sarmaua! In rest, acolo umblu in tricou, fără mănuși si trece cineva de cateva ori pe zi, la doi pași de stupi, fără să îl deranjeze.
cristi_vidican scrie:Balian scrie:PS: Fiind începător, tot caut explicație ”anului neroitor” când majoritatea
Tu zici că e an neroitor?
Uite al exemplu. Un prieten, cu stupii iernați în zona de N a României este acum cu ei la salcâm în sud.
Are stupina plină de botci.
El are un coleg care primăvara asta a avut colectoarele pe stupi și în aceleași condiții, cel cu colectoarele nu are deloc botci.
Sigur, sunt o serie de factori care duc la roire, dar principala cauză o reprezintă proteina din abundență. Dacă ea lipsește, adio roire.
Vasile_Bucovineanu scrie:cristi_vidican scrie:Balian scrie:PS: Fiind începător, tot caut explicație ”anului neroitor” când majoritatea
Tu zici că e an neroitor?
Uite al exemplu. Un prieten, cu stupii iernați în zona de N a României este acum cu ei la salcâm în sud.
Are stupina plină de botci.
El are un coleg care primăvara asta a avut colectoarele pe stupi și în aceleași condiții, cel cu colectoarele nu are deloc botci.
Sigur, sunt o serie de factori care duc la roire, dar principala cauză o reprezintă proteina din abundență. Dacă ea lipsește, adio roire.
Faptul ca cel care a avut colectoarele de polen nu are botci este explicabil prin faptul ca acest lucru a franat dezvoltarea familiilor atata timp cat au fost puse colectoarele. Exista mai multi factori care duc la roire asa cum bine s-a spus, abundenta ABUNDENTA POLENULUI fiind unul dintre ei.
yuonyuon scrie:si la cei care racesc puietu nu prea le mai arde de roit....![]()
deci trebuie sa mutilam stupii ca sa nu mai se indeplineasca conditiile de roire![]()
totusi semn bun ca incet incet se intelege ce declanseaza roirea si ce nu ...
nu prea le am cu tratamenteleunincepator scrie:yuonyuon scrie:si la cei care racesc puietu nu prea le mai arde de roit....![]()
deci trebuie sa mutilam stupii ca sa nu mai se indeplineasca conditiile de roire![]()
totusi semn bun ca incet incet se intelege ce declanseaza roirea si ce nu ...
bunaziua,am sieu o neclaritate cu privire la puet varossi nu scap de el de vreo 2-3saptamini,am tratat cumycostop de 2 ori la 7 zile(ca asa spun)instructiunile dar nu am reusit.Nu am mai avut problema pina acum si este numai la o familie.Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat.Multumesc.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 40 vizitatori