Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Butnariu Ionut

Mesajde Adi Hodis » 13 Ian 2012, 01:40

Mai departe.
Daca tot sint noi stupii, fa talpile putin mai inalte ca sa poti folosi o roaba apicola in viitor.Te va scuti de greutati ... cat esti tu de tare, tot o sa-ti prinda bine. :)
Era bine daca facea-i fundurile detasabile dar ... esti tanar, ai timp si sa le pui sita. ;)

Inca ceva ... aerisire le-ai facut ? ... ca precis o sa-ti arda calcaiele sa faci pastoral in viitor.
Nu neglija aerisirea ... daca vrei sa nu ajungi si tu "Stan patzitu". :idea:

Gata pe azi ... s-au sa mai zic ?.
Fişiere ataşate
16092011158 (Large).jpg
aerisire prin sita podisor si capac
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde APW-BPI » 13 Ian 2012, 16:23

Adi Hodis scrie:Ei, ei ... Ionutze draga ... cand furi meserie, nu apuci sa vezi ... multe chichitze importante.
Te-ai grabit si ai cules putina informatie.
Binevoieste si primeste mica mea critica precum niste sfaturi de viitor, sens in care intervin, vreau sa fac asta pt. ca te vad ambitios.

Uite cum se lipesc peretzii de stup ( eu asa fac, se poate si altfel )

ps
vezi ca ordinea pozelor e inversa, aceea cu aracetul trebuia sa fie prima ( am uitat ca se inverseaza ordinea :) ).

Ma bucur mult ca cati avut timp sa imi tineti putina ”critica” binevenita...Va multumesc!
Foarte bune sfaturile si de bun augur pentru viitor!
Va spun ca daca se putea realiza mai mult sau mai bine se realiza...dar intodeauna apare cate un mare DAR...Dar scule profesionale, dar putin timp la dispozitie, dar , dar, ....si atunci se fac compromisuri care sper cat de curand sa dispara !
Sunt si unele lucruri alfel decat ati inteles dumneavoastra...de exemplu faltu ala nu ii facut pentru o imbinare a corpurilor doar pentru podisor...in 2011 au fost cateva mutari cu stupi in pastoral si am avut probleme cu albina iesita afara din cauza podisorului si atunci am loat masura asta!
Fişiere ataşate
IMG00500-20120102-1539.jpg
IMG00499-20120102-1539.jpg
APW-BPI

Mesajde APW-BPI » 13 Ian 2012, 16:28

Adi Hodis scrie:
Gata pe azi ... s-au sa mai zic ?.

Imi puteti spune Xce si Xcand doriti , va multumesc pentru sfaturi(Foarte bune) O sa incerc sa tin cont pe cat posibil.
APW-BPI

Mesajde APW-BPI » 18 Ian 2012, 21:24

Sa traiasca domnu ADI HODIS ....
Am studiat cu atent tot ce ati postat aici, si as vrea sa ma ajutati cu o explicatie....
In poza urmatoare am observat ca fata si spatele stupului au grosimea peretelui diferita de laterale...
Ii corecta observatia?
Si ce dimensiuni au?
Fişiere ataşate
10052011052 (Large).jpg
APW-BPI

Mesajde Adi Hodis » 18 Ian 2012, 21:39

Te salut Ionut ... observatia este corecta.
Peretii fatza-spate au 30 mm grosime ( 10 mm faltzul exterior; 10 mm faltzul interior, pe care se sprijinesc ramele si 10 mm intre cele doua falturi ).

Peretii laterali ( st-ga ; dr-ta ) au 20 mm grosime. Pe acestia am atashat cate un leatz cu rol de maner/e si nimic altceva. Se pot detasa oricand.
Stiu ca ocupa loc la ashezarea stupilor in mij. de transport dar eu prefer sa pot prinde caturile din lateral si ... sa nici nu vad scobiturile acelea in peretii caturilor ca m-au durut destul varfurile degetelor !!! :mrgreen:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde APW-BPI » 19 Ian 2012, 11:35

Adi Hodis scrie:Te salut Ionut ... observatia este corecta.
Peretii fatza-spate au 30 mm grosime ( 10 mm faltzul exterior; 10 mm faltzul interior, pe care se sprijinesc ramele si 10 mm intre cele doua falturi ).

Peretii laterali ( st-ga ; dr-ta ) au 20 mm grosime. Pe acestia am atashat cate un leatz cu rol de maner/e si nimic altceva. Se pot detasa oricand.
Stiu ca ocupa loc la ashezarea stupilor in mij. de transport dar eu prefer sa pot prinde caturile din lateral si ... sa nici nu vad scobiturile acelea in peretii caturilor ca m-au durut destul varfurile degetelor !!! :mrgreen:

Multumesc frumos pentru lamuriri...
Raman dator :D
APW-BPI

Mesajde Avram Sorin » 19 Ian 2012, 11:42

D. Adi o intrebare : leaturile (cele cu rol de maner) inainte de a fi montate le gauriti cu burghiul ?
Multumesc
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde Adi Hodis » 19 Ian 2012, 11:50

Toate holshuruburile sint introduse prin gauri facute cu burghiu de 2mm grosime.
Adi Hodis

Mesajde Avram Sorin » 19 Ian 2012, 11:55

Multumesc de raspuns.
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde lucian2012 » 24 Ian 2012, 02:36

spune-mi te rog de unde pot gasi un aparat pt tratament varoa,gen pulverizatorul acela rosu ca in pozele expuse de tine............mersi anticipat .astept raspuns
lucian2012

Mesajde APW-BPI » 24 Ian 2012, 17:14

lucian2012 scrie:spune-mi te rog de unde pot gasi un aparat pt tratament varoa,gen pulverizatorul acela rosu ca in pozele expuse de tine............mersi anticipat .astept raspuns

Salut Lucian ... in zona mea se gaseste in magazinul de specialitate (Oravita, Caras-Severin)
APW-BPI

Mesajde lucian2012 » 24 Ian 2012, 17:41

APW-BPI scrie:Am revenit cu pozele de care ziceam ieri :D

cat ai dat pe aparatu; acesta pt tratamentul varoua...se gaseste undeva......s-au l-ai confectionat tu....imi poti zice si mie ce componente are
lucian2012

Mesajde APW-BPI » 24 Ian 2012, 17:53

lucian2012 scrie:
APW-BPI scrie:Am revenit cu pozele de care ziceam ieri :D

cat ai dat pe aparatu; acesta pt tratamentul varoua...se gaseste undeva......s-au l-ai confectionat tu....imi poti zice si mie ce componente are

Pulverizatorul (mini Furetro-aceliasi componente ) se gaseste in magazinul apicol din Oravita (Caras-Severin) si costa 300 de lei
APW-BPI

Mesajde nelu2011 » 10 Feb 2012, 21:01

Buna Ionut Cum iti ierneaza albinele,ai ceva probleme..zapada ,vant,ger :roll:
nelu2011

Mesajde APW-BPI » 10 Feb 2012, 21:37

nelu2011 scrie:Buna Ionut Cum iti ierneaza albinele,ai ceva probleme..zapada ,vant,ger :roll:

Totul decurge perfect, ii prima iarna :D sper sa fie totul bine pana la sfarsit :shock:
Usoare probleme cu zapada si gerul dar una peste alta totul a fost bine!!!
APW-BPI

Mesajde namzeb » 11 Feb 2012, 17:19

DSCI1088.JPG
DSCI1088.JPG (13.4 KiB) Vizualizat de 10205 ori
Forte frumos Ionut dar despre aparatul de afumat pot sa-ti spun ca scump. Eu folosesc unul facut cu un motoras de jucarie cu o baterie de 1,5 v . Asa arata facut de mine,fiecare poate sa-l faca cum vrea.
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?