100% au dat stupii inapoi exact ca si colegilor de la dunare...aceiasi probleme eterna la FS....cristi_vidican scrie:Și totuși, cum faceți ca la intrarea în FS să avem larvar cât de mult?
Doar din mâncare?
Am un stup pe care nu l-am extras anul acesta, decât că i-am luat mierea de mană. A fost mai prăpădit în toamnă și l-am lăsat să se descurce de capul lui. are acum pe el 1 magazie căpăcită de la pomi și ceva rapiță și 1 de la salcâm. Sub ele este una care acum e stropită cu ceva FS, care în zona unde este el nu prea dă mai nimic nectar. O să-l desfac zilele astea să văd cum stă cu puietul. Stupul acesta a avut la dispoziție tot ce-i trebuie să facă puiet. Plus că are o regină sănătoasă.
yuonyuon scrie:Nici eu nu am inteles de ce roii trebuie sa fure culegatoare.....pentru mine e cam grav cand fac roii si incepe un cules abundent....chiar imi strica roii..
yuonyuon scrie:Consumu e de 1 kg pe zi....deci?
yuonyuon scrie:Asta e si smecheria ca BK ponteaza incontinuu chiar daca e pauza de cules....dar asta nu e un avantaj...odata ce rasa ponteaza doar daca are hrana ..iar noi asiguram hrana....
Ce se intampla la bk pe seceta?...va zic eu....boli de puiet...
Pentru ca nu este flexibila..pe schimbari climatice....
Apropo de consum de 1kg intre salcam si tei.....normal ca nu are cum odata ce ponta a scazut turatia la 30%
Daca stupu are 60kg ..nu se vede la cantar mare lucru pentru ca se transforma in puiet continuu....dar va zic sigur ca la roi se vede clar cat consuma 2 rame de puiet...
Intre salcam si fs stupul este in apogeu atunci are cea mai mare putere si cel mai mult puiet.....dupa 20 iulie scade....
Balian scrie:Ce numim rasă negră? Dacă intră și carnica atunci cu cantitatea de pontă nu sunt nicicum
de acord. Am carnica majoritar, pe lângă și bk de vreo 4-5ani din diferite surse. O familie
bk la mine niciuna (!) n-a ajuns în urmă carnica în popor. Cred că asta este și secretul în bk.
În producție și în organizare da dar în popor niciodată. Și acum am popor cât cuprinde
poate prea mare la carnica. La bk la NICIUNA ca la carnica. Miere au ff mult dar popor nu.
Chiar asta este motivația pentru care mie carnica este mai drag. La ochi!
Balian scrie:Prioritățile pentru care folosesc 3 corpuri la cuib:
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori