Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stefan Madalin

Mesajde stefanmadalin » 29 Iul 2020, 20:37

Pai daca e sa o luam asa....cine face analiza pentru fiecare in parte?
Si de varroa nu scapam, dupa ultimul extras le-am dat un varachet si au cazut ceva paduchi. La roiuri mai multi, bineinteles.
stefanmadalin

Mesajde Balian » 29 Iul 2020, 20:48

stefanmadalin scrie:Pai daca e sa o luam asa....cine face analiza pentru fiecare in parte?
Si de varroa nu scapam, dupa ultimul extras le-am dat un varachet si au cazut ceva paduchi. La roiuri mai multi, bineinteles.

Noi să facem analize prin sondare. Cu zahăr sau cu alcool. Dacă dați la DSV totul iese super OK. Non stop. :lol:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde mausica » 01 Aug 2020, 11:43

Balian scrie:
stefanmadalin scrie:Pai daca e sa o luam asa....cine face analiza pentru fiecare in parte?

Noi să facem analize prin sondare. Cu zahăr sau cu alcool. Dacă dați la DSV totul iese super OK. Non stop. :lol:

Dar e posibil sa primesti rezultatul dupa 1-2luni ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde stefanmadalin » 01 Dec 2020, 12:16

A venit a venit iarna, acopera-mi stupii cu ceva...❄️
Fişiere ataşate
4D9EA408-17D0-411C-AEDE-6108121570D4.jpeg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 01 Dec 2020, 12:23

Mai facem una alta si pentru casa daca tot ne-am bagat la atelier.
Fişiere ataşate
C87199F5-81BC-4DCD-B9C9-CF62F1900015.jpeg
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 09 Feb 2021, 12:29

Nu stam....cum sa stam.
Fişiere ataşate
stupi 2021 2.JPG
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 15 Noi 2022, 12:07

Cam asta a fost si 2022.
Ne mai vedem in martie.
La unii efectiv mi-a fost lene sa mai scot rame. Ca idee de rezerve i-am cantarit cu cantar de bagaje.
Fişiere ataşate
stup 2.JPG
stup 1.JPG
stefanmadalin

Mesajde stefanmadalin » 15 Noi 2022, 12:08

:D
Fişiere ataşate
stup 3.JPG
stefanmadalin

Mesajde Arhivistu » 15 Noi 2022, 14:58

f faini,iernare usoara
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde Balian » 15 Noi 2022, 15:29

stefanmadalin scrie:Cam asta a fost si 2022.
Ne mai vedem in martie.
La unii efectiv mi-a fost lene sa mai scot rame. Ca idee de rezerve i-am cantarit cu cantar de bagaje.

Nu am reușit să explic la nici un coleg apicultor simplitatea și valoarea de informații care poate da această metodă de cântărire.
Motivul pricipal a respingerii era diferența repartizării mierii în stup. :?
Știu cifra la care vreau să ajung. Cântăresc în august. La care trebuie dat sirop, dau. Cântăresc iarăși și mai dau dacă
trebuie. În final controlez câteva. Iese perfect. Ajunge o singură intervenție (finală) când scot cele două rame de mijloc
în care a fost ultimul puiet și are miere mai puțină și le pun la margine.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde jonny_it » 15 Noi 2022, 16:04

Balian scrie:Nu am reușit să explic la nici un coleg apicultor simplitatea și valoarea de informații care poate da această metodă de cântărire.
Știu cifra la care vreau să ajung. Cântăresc în august. La care trebuie dat sirop, dau. Cântăresc iarăși și mai dau dacă
trebuie. În final controlez câteva. Iese perfect. Ajunge o singură intervenție (finală) când scot cele două rame de mijloc

Ti-am luat eu metoda. Cu un cantar de mana cantaresc. La roi este putin mai dificil, dar estimez si acolo in functie de numarul de rame. Singura conditie este sa aiba lazile goale aceeasi greutate.
jonny_it

Mesajde Balian » 15 Noi 2022, 16:35

Alt exemplu... dacā accept ca iau informații de la un cămtar gsm şi transpun informația pe întreagā stupină, de ce nu accept rezultatul cântāririlor individuale la fiecate stup. Nu suntem la farmacie. Valori medii conteazā nu cântārirea valorii absolute. E vorba sā ne încadrām întrun interval acceptabil, nu sā vânām perfectul. :)
Balian

Mesajde stefanmadalin » 15 Noi 2022, 16:59

Ziceti de roi, ca acolo e mai greu de estimat greutatea.
La mine roii au cea mai multa miere la momentul actual, dintr-un motiv simplu: De la ei nu extrag nimic si tot ce adupa pun in alea 4-6-8-10 rame.
Am avut niste familii care au verticalizat aproape tot, n-au facut coronite in cuib si a trebuit sa intervin.
stefanmadalin

Mesajde Balian » 15 Noi 2022, 17:19

Da la roi este puțin diferit, dar și acolo se poate obține un mecanism de apreciere.
Totul depinde de experiență adunată. Practic orice informație se poate obține numai
să se caute neapărat o regulă un algoritm de asociere.
Balian

Mesajde jonny_it » 16 Noi 2022, 00:01

stefanmadalin scrie:Ziceti de roi, ca acolo e mai greu de estimat greutatea.
La mine roii au cea mai multa miere la momentul actual, dintr-un motiv simplu: De la ei nu extrag nimic si tot ce adupa pun in alea 4-6-8-10 rame.
Am avut niste familii care au verticalizat aproape tot, n-au facut coronite in cuib si a trebuit sa intervin.

Unii sunt restransi la 4 rame, altii au 7-8. Totusi scad stupul si impart restul la nr de rame. Daca iese peste 2,3 kg stau linistit pana in aprilie. :lol:
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 16 Noi 2022, 07:34

Balian scrie:Nu am reușit să explic la nici un coleg apicultor simplitatea și valoarea de informații care poate da această metodă de cântărire.

Anul acesta nici n-am cântărit, nici nu m-a mai uitat în cuiburi să văd câtă mâncare au.
Am dat 10 kg de zahăr la toată lumea și asta a fost tot.
Am verificat doar câțiva prin sondaj și mi-am dat seama că stau foarte bine cu mierea. Verificarea am făcut-o când am schimbat reginele în toamnă.

Acum, legat de dispunere, se poate să fie stupi care au greutatea optimă, dar mierea să nu fie dispusă în cuib unde trebuie. Adică, să aibă 3 rame cu puiet până târziu și ramele din mijloc rămân fără mâncare. Dacă ghemul e mare, albina rămâne în contact cu mierea, dacă e mai mic, s-ar putea prin februarie, pe fundul apariției puietului și a unui ger, să crape.

De regulă, dădeam cam 80% din mâncare la toată lumea la fel, apoi făceam un mic control prin care să văd cum arată rama din mijlocul cuibului (C2) și apoi mai dădeam sau nu sirop.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?