Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Drojdiede bere inactivata

Mesajde Peter Janos » 20 Ian 2012, 10:57

Am primit Drojdia de bere inactivata sub forma de pulbere pentru turtele de stimulare si hranire pe care le voi administra in mijlocul lunii februarie . Metoda mea de preparare : 10 kg zahar macinat cu moare cu ciocanele ( de uruiala pentru porci) dat de doua ori la care se adauga MAX 1kg de drojdie inactivata (deci nu mai mult de 10 %) Ca liant folosesc miere din stupina proprie daca se poate de peste un an ( ca sa fiu mai sigur de loca) Adaug atita miere ca dupa amestecare coca sa nu se lipesaca de mina. In lipsa mierii se poate folosi apiinvert sau apa . Drojdia e cea mai consistenta inlocuitoare de proteina.
Fişiere ataşate
drojdie inactivata.jpg
Peter Janos

Re: Drojdiede bere inactivata

Mesajde gabi bee » 20 Ian 2012, 11:48

ce pret are drojdia respectiva ?
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Peter Janos » 20 Ian 2012, 12:02

9 ron / kg
Peter Janos

Mesajde silviutlro » 20 Ian 2012, 13:29

A testat-o si Nea Gica, Dumnezeu sa-l ierte!
A iesit cu bine din teste. Si eu am comandat!
Cu respect!
silviutlro

Mesajde peterneamt » 20 Ian 2012, 13:50

Sfatul meu este sa nu depasesti 5 % din compozitie si sa complectezi si cu altceva . La folosirea drojdiei se introduce in compozitie si sorbat de potasiu E 202 (in proportie de 12-20g la 100 l de sirop ) . Sau se pastreaza la frigider si se da in portii mici ca sa fie consumat repede . Oricum drojdia inactivata este bine sa o dai in August pentru ca ajuta la formarea corpului gras ,iar primavara e mai bun laptele praf pentru ca este folosit in special la cresterea puietului. Desi locuiesc in Craiova am primit de la ei o manstra la tirgul de la Bucuresti din toamna , dar pina anul trecut eu inactivam drojdia in cuptorul cu microunde si o foloseam numai in August.
Doamne ajuta miere multa.
peterneamt

Mesajde silviutlro » 20 Ian 2012, 13:56

Peter Janos scrie:Am primit Drojdia de bere inactivata sub forma de pulbere pentru turtele de stimulare si hranire pe care le voi administra in mijlocul lunii februarie . Metoda mea de preparare : 10 kg zahar macinat cu moare cu ciocanele ( de uruiala pentru porci) dat de doua ori la care se adauga MAX 1kg de drojdie inactivata (deci nu mai mult de 10 %) Ca liant folosesc miere din stupina proprie daca se poate de peste un an ( ca sa fiu mai sigur de loca) Adaug atita miere ca dupa amestecare coca sa nu se lipesaca de mina. In lipsa mierii se poate folosi apiinvert sau apa . Drojdia e cea mai consistenta inlocuitoare de proteina.

Te-as contrazice un pic la procentul de drojdie care trebuie adaugat in turta pentru a avea efectul urmarit; anume ca drojdia contine 40% proteina bruta, iar pe noi ne intereseaza ca turta sa aiba in compozitie 10% proteina bruta dupa cum zice A. MALAIU in cartea "Sporirea productiei de miere", unde da si formula de calcul. Daca drojdia are 40% proteina bruta, inseamna :
100 gr. drojdie............................ 40g proteina bruta(PB)
Cu respect!
silviutlro

Mesajde peterneamt » 20 Ian 2012, 14:50

Imi place sa fiu contrazis, pentru a putea avea loc o discutie constructiva si poate un alt punct de vedere imi poate schimba optica. Mai citeste odata postarea. Cum crezi tu ca ar arata turta ideala ? ;) La calcul nu te contrazic , dar sa vedem ce punem in locul celor 5-6 % lipsa, eu zic polen tu ce zici ?
Malaiu a facut cercetare= a copiat din mai multe carti si a pus datele in una (sporirea productiei de miere ), Dupa revolutie alte doamne si domni au scos carti dupa el copiindul. Nici el nici ceilalti nu s-au sinchisit nici macar sa schimbe pozele originale. Asa este cercetarea romaneasca copy/paste.
Ultima oară modificat de peterneamt pe 20 Ian 2012, 15:02, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde horia_ch » 20 Ian 2012, 14:56

peterneamt scrie: ...pina anul trecut eu inactivam drojdia in cuptorul cu microunde...

Bună!
Puteţi detalia puţin?
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde valentin » 20 Ian 2012, 14:58

si in loc de10kg zahar pui 10 kg de miere? merge ce zici?
valentin

Mesajde peterneamt » 20 Ian 2012, 15:09

De ce credeti ca este important raportul acesta in turta si nu e mai bun un altul .(ele se hranesc separat cu pastura si separat cu miere ) ?
peterneamt

Mesajde valentin » 20 Ian 2012, 15:45

ma refeream la miere in loc de zahar .nu la raportu de cantitati
valentin

Mesajde gabi bee » 20 Ian 2012, 18:23

domnule Janos , va salut ! eu sunt in prima iarna si nu am experienta unei stimulari , oricare ar fi ea . ca si alti colegi am citit si eu in carte lui Malaiu despre intrebuintarea drojdiei in stimularile de primavara si toamna si acolo spune clar ca stimularea cu drojdie este mult mai avantajoasa toamna decat primavara . folosirea ei primavara nu se traduce intr-o crestere semnificativa de puiet in plus . daca este insa in cantitate mai mica si este combinata si cu polen, lapte praf si faina de soia situatia se schimba radical . bineanteles toate astea amestecate cu miere sau sirop ! dati-ne mai multe detalii despre reteta dv cu serbet si drojdie ! numai bine !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Peter Janos » 20 Ian 2012, 20:51

Peter Janos scrie:Am primit Drojdia de bere inactivata sub forma de pulbere pentru turtele de stimulare si hranire pe care le voi administra in mijlocul lunii februarie . Metoda mea de preparare : 10 kg zahar macinat cu moare cu ciocanele ( de uruiala pentru porci) dat de doua ori la care se adauga MAX 1kg de drojdie inactivata (deci nu mai mult de 10 %) Ca liant folosesc miere din stupina proprie daca se poate de peste un an ( ca sa fiu mai sigur de loca) Adaug atita miere ca dupa amestecare coca sa nu se lipesaca de mina. In lipsa mierii se poate folosi apiinvert sau apa . Drojdia e cea mai consistenta inlocuitoare de proteina.
Gabi aplica reteta asta cu incredere turte de 500 grame / familie din 15 februarie si inca una atunci cind a terminat . De la inceperea permanenta a zborului pune sirop 1/1 cit ia si praf de drojdie inactivata amestecata cu faina in cutii si faguri sau galeti in fata stupilori in asa fel incit amestecul sa nu se ude de ploaie sau umiditate. (am sa pun poze la vremea potrivita.) Cei care vor proceda asa nu vor regreta.
Peter Janos

Mesajde yrynel_clau » 20 Ian 2012, 21:25

Da domnule Janos de acord cu dumneavoastra da ce ne facem ca nu suntem numai noi cu stupii dupa cum ati observat s-au inmultit,exemplu la mine pe o raza de 3 km sunt in jur de 1000 stupi si nu culeg din galeti numai ale mele. Cand s-a putut ...iata.
Fişiere ataşate
Imagine0857.jpg
Ivancu Ilie-Irinel ,, Doamne", ,,Doamne" nu doarme .
yrynel_clau

Mesajde Peter Janos » 21 Ian 2012, 08:39

yrynel_clau scrie:Da domnule Janos de acord cu dumneavoastra da ce ne facem ca nu suntem numai noi cu stupii dupa cum ati observat s-au inmultit,exemplu la mine pe o raza de 3 km sunt in jur de 1000 stupi si nu culeg din galeti numai ale mele. Cand s-a putut ...iata.

:lol: :lol: :lol: Ocazie ideala de a forma roiuri pachet din albinele "ospete" :o ;)
Peter Janos

Mesajde valentin » 21 Ian 2012, 09:33

Peter inveti copii la prostii. turta proteica la 15 feb? o sa faca caca pe ele :lol:
valentin

Următorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA