Peter Janos scrie:Am primit Drojdia de bere inactivata sub forma de pulbere pentru turtele de stimulare si hranire pe care le voi administra in mijlocul lunii februarie . Metoda mea de preparare : 10 kg zahar macinat cu moare cu ciocanele ( de uruiala pentru porci) dat de doua ori la care se adauga MAX 1kg de drojdie inactivata (deci nu mai mult de 10 %) Ca liant folosesc miere din stupina proprie daca se poate de peste un an ( ca sa fiu mai sigur de loca) Adaug atita miere ca dupa amestecare coca sa nu se lipesaca de mina. In lipsa mierii se poate folosi apiinvert sau apa . Drojdia e cea mai consistenta inlocuitoare de proteina.
peterneamt scrie: ...pina anul trecut eu inactivam drojdia in cuptorul cu microunde...
Gabi aplica reteta asta cu incredere turte de 500 grame / familie din 15 februarie si inca una atunci cind a terminat . De la inceperea permanenta a zborului pune sirop 1/1 cit ia si praf de drojdie inactivata amestecata cu faina in cutii si faguri sau galeti in fata stupilori in asa fel incit amestecul sa nu se ude de ploaie sau umiditate. (am sa pun poze la vremea potrivita.) Cei care vor proceda asa nu vor regreta.Peter Janos scrie:Am primit Drojdia de bere inactivata sub forma de pulbere pentru turtele de stimulare si hranire pe care le voi administra in mijlocul lunii februarie . Metoda mea de preparare : 10 kg zahar macinat cu moare cu ciocanele ( de uruiala pentru porci) dat de doua ori la care se adauga MAX 1kg de drojdie inactivata (deci nu mai mult de 10 %) Ca liant folosesc miere din stupina proprie daca se poate de peste un an ( ca sa fiu mai sigur de loca) Adaug atita miere ca dupa amestecare coca sa nu se lipesaca de mina. In lipsa mierii se poate folosi apiinvert sau apa . Drojdia e cea mai consistenta inlocuitoare de proteina.
yrynel_clau scrie:Da domnule Janos de acord cu dumneavoastra da ce ne facem ca nu suntem numai noi cu stupii dupa cum ati observat s-au inmultit,exemplu la mine pe o raza de 3 km sunt in jur de 1000 stupi si nu culeg din galeti numai ale mele. Cand s-a putut ...iata.
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori