Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ce tratament pot face la aceasta vreme pe benzi sau oxalic?

Mesajde Balan33 » 11 Oct 2024, 19:47

Am nevoie urgenta de un sfat pot folosi acum benzi cu amitraz sau sa folosesc acid oxalic prin picurare ca am infestare mare (nu am reusit sa fac cum trebuie tratamentele in toamna)? Sunt din bihor la limita cu jud cluj și vremea e cam rece asa ca nu știu dacă mai merg benzile fie cu amitraz fie cu oxalic?
Balan33

Re: Ce tratament pot face la aceasta vreme pe benzi sau oxal

Mesajde Balian » 12 Oct 2024, 12:01

La infestare mare benzile cu AO nu mai fac față. Puteți da fumuri de amitraz, dar nu
când afară temperatura este sub 15 grade!
Tratament cu AO prin picurare (unu pentru o generație!) este potrivit când nu mai este
puiet și când albina este retrasă în ghem. Ar mai fi tratament prin sublimare cu AO.
Eu asta fac acum și duce bine păduchii dar tot mai ies din puiet.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Shrek » 21 Mai 2025, 09:30

Salut! Ce mai folosiți pentru tratamente contra varoua? Cu ce ați înlocuit varostop? Cine a folosit oxistrip sunteți mulțumiți? Mulțumesc de sfaturi!
Shrek

Mesajde Balian » 21 Mai 2025, 15:41

Substanțele toxice omoarā varroa întoxicându-l. Acizii organici îl roade fizic pe dāunātori. Prevenția lui Yuonyuon e o altā cale de a scāpa de varroa. Eu acid oxalic folosesc în diferite aplicāri. Toxinele sunt ajutorul celor care au experiențā puținā. Metoda lui Yuonyuon este cel mai rafinat. Aplicarea acizilor organici, pentru obținere de rezultat necesitā unele cunoştințe, aparaturā şi mai ales condiții de aplicare riguroase. Toxinele poți aplica în orice condiții şi vor da rezultat dar sunt toxine. Acizii ajutā numai dacā aplici corespunzātor. Despre uleiuri esențiale plus timol nu am numai experiențā slabā şi nesatisfācātoare. Despre acizi pot sā vā dau detalii dacā doriți. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde akmm » 09 Noi 2025, 20:00

Shrek scrie:Salut! Ce mai folosiți pentru tratamente contra varoua? Cu ce ați înlocuit varostop? Cine a folosit oxistrip sunteți mulțumiți? Mulțumesc de sfaturi!

Eu am folosit metoda lui Oliver Randy de doi ani, la rand (2024-2025), si pot spune ca pe moment da rezultate.
Cu toate acestea, toamna 2025 mi-a adus familii slabe, numeric vreau sa spun.A fost o vara secetoasa, putin polen.
https://scientificbeekeeping.com/instru ... alic-acid/
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE