Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cate rame de puiet aveti?

Mesajde yuonyuon » 25 Ian 2025, 00:08

Buna observatia cu familia in aceiasi lada...mi a scapat ...parca m am intors in timp pentru o secunda.... :lol:
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 25 Ian 2025, 11:42

"Balian puncta bine cu regula celor trei ani, de a " rupe" ciclul sau continuitatea unei familii!"

asta e de pus in rama ...chiar in living room....si eu care credeam ca epoca "bobocea" a apus demult... :o
acum realizez de naivitatea si prostia mea... :lol: .... :lol:
yuonyuon

Mesajde Shrek » 25 Ian 2025, 13:26

ignatov andrei scrie:Salut monstrule!
........
Nu exista "imunitate" la daunatori.
Nu sanatatea e cea care reprezinta pavaza impotriva atacatorilor. ci puterea. O familie poate fi slaba, chiar de e sanatoasa!
....?.

Va salut domnu' Andrei! Bine ne-am regasit!
Multă vreme am fost convins ca Yonn, este o clona a dumitale. Se pare ca m-am înșelat!
"Iartă-mă nenicule, ca nu mai fac!"
Shrek

Mesajde Vasile_Bucovineanu » 25 Ian 2025, 16:58

Intru rar pe forum deoarece stiu nu prea se mai scrie. Astazi am intrat si am vazut ca s-a scris ceva si am citit. Ma pregateam sa intreb cum se manifesta imunitatea unei familii de albine impotriva varroa sau impotriva viespilor?
Citind in continuare am vazut ca a punctat foarte bine Andrei in legatura cu acest lucru. O familie poate fi puternica, cu o buna imunitate si poate ajunge familie slaba cu imunitatea scazuta daca este infestata masiv cu varroa. Atunci va fi atacata de tot felul de virusi si alte boli, inclusiv de viespi.
Am mai scris undeva despre experienta din toamna trecuta. Am vazut o stupina in care tocmai familiile puternice, care fusesera recordiste, erau cele mai infestate si mai depopulate. Explicatia ar fi ca acele familii au crescut cel mai mult puiet si odata cu puietul s-au inmultit in progresie geometrica si parazitii. Vrand sa se salveze cresteau in continuare puiet nestiind ca astfel se autodistrug mai repede.
Am mai spus ca este tot mai greu de tinut sub control infestarea cu varroa si datorita faptului ca s-a incalzit clima si perioadele fara puiet sunt tot mai scurte sau nu prea mai exista.
Vasile_Bucovineanu

Mesajde ignatov andrei » 25 Ian 2025, 17:57

Shrek scrie:
ignatov andrei scrie:Salut monstrule!
........
Nu exista "imunitate" la daunatori.
Nu sanatatea e cea care reprezinta pavaza impotriva atacatorilor. ci puterea. O familie poate fi slaba, chiar de e sanatoasa!
....?.

Va salut domnu' Andrei! Bine ne-am regasit!
Multă vreme am fost convins ca Yonn, este o clona a dumitale. Se pare ca m-am înșelat!
"Iartă-mă nenicule, ca nu mai fac!"

Yuonyuon, a uitat ca mai demult, i-am cerut sa plateasca pentru plagiat! :lol:
Si eu credeam ca mai am un cont! :lol:
ignatov andrei

Mesajde yuonyuon » 25 Ian 2025, 19:36

decand ati parasit forumul nu am mai avut bani !....nici de o paine... :lol: :lol: am fost "out of bussines" :lol:
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 27 Ian 2025, 00:21

Vasile_Bucovineanu scrie:Intru rar pe forum deoarece stiu nu prea se mai scrie. Astazi am intrat si am vazut ca s-a scris ceva si am citit. Ma pregateam sa intreb cum se manifesta imunitatea unei familii de albine impotriva varroa sau impotriva viespilor?
Citind in continuare am vazut ca a punctat foarte bine Andrei in legatura cu acest lucru. O familie poate fi puternica, cu o buna imunitate si poate ajunge familie slaba cu imunitatea scazuta daca este infestata masiv cu varroa. Atunci va fi atacata de tot felul de virusi si alte boli, inclusiv de viespi.
Am mai scris undeva despre experienta din toamna trecuta. Am vazut o stupina in care tocmai familiile puternice, care fusesera recordiste, erau cele mai infestate si mai depopulate. Explicatia ar fi ca acele familii au crescut cel mai mult puiet si odata cu puietul s-au inmultit in progresie geometrica si parazitii. Vrand sa se salveze cresteau in continuare puiet nestiind ca astfel se autodistrug mai repede.
Am mai spus ca este tot mai greu de tinut sub control infestarea cu varroa si datorita faptului ca s-a incalzit clima si perioadele fara puiet sunt tot mai scurte sau nu prea mai exista.
daca e greu asa... dece aveti stupii pe 10 rame?.. :shock: care i secretu?
...
yuonyuon

Mesajde Balian » 27 Ian 2025, 14:51

yuonyuon scrie:
Vasile_Bucovineanu scrie:Intru rar pe forum deoarece stiu nu prea se mai scrie. Astazi am intrat si am vazut ca s-a scris ceva si am citit. Ma pregateam sa intreb cum se manifesta imunitatea unei familii de albine impotriva varroa sau impotriva viespilor?
daca e greu asa... dece aveti stupii pe 10 rame?.. :shock: care i secretu?
...

Pentru mine familiile arătate de d-nul Bucovineanu sunt model. Mai frumoase nici nu pot închipui.
Vă arăt în martie ale mele asemănătoare. Acum nu ridic capacul. Nu am pentru ce. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde yuonyuon » 27 Ian 2025, 18:36

are placaj deasupra? :lol:

hai ca sa nu ducem lumea in eroare...cand ai placaj albina face ghemul mai sus..si cand dam podisorul ..le deranjam intrun fel ...si pare ca sunt active....
eu am patura sus si ghemul e mai jos ...cu telefonul daca fac poza parca sunt ramele goale...dar daca ridic o rama de la margine si astept un minut ...nu mai e loc pe rama respectiva de albine....

doar o parere (cum zic colegii) :D
yuonyuon

Mesajde Balian » 27 Ian 2025, 19:19

Să nu deviem discuția. Stupii lui pe 10 rame arată cum numai la puțini.
Părerea mea. :)
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde Shrek » 27 Ian 2025, 22:11

yuonyuon scrie:eu am patura sus si ghemul e mai jos ...cu telefonul daca fac poza parca sunt ramele goale...
......

Unde mai jos, pe fundul stupului? Hai sa nu ducem, lumea în eroare, da?!
Shrek

Mesajde yuonyuon » 27 Ian 2025, 23:02

Balian scrie:Să nu deviem discuția. Stupii lui pe 10 rame arată cum numai la puțini.
Părerea mea. :)
unde ati vazut pe 10 rame?...in ce film(artistic :D ).....?...
yuonyuon

Mesajde yuonyuon » 27 Ian 2025, 23:04

Shrek scrie:
yuonyuon scrie:eu am patura sus si ghemul e mai jos ...cu telefonul daca fac poza parca sunt ramele goale...
......

Unde mai jos, pe fundul stupului? Hai sa nu ducem, lumea în eroare, da?!
la dumneata parca era ghemu pe fundu stupului....la mine face barba la urdinis...acu in mijlocul iernii.... :lol:
yuonyuon

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR