yuonyuon scrie:imagineazati ca ai pofta de clatite si nu ai lapte si nici dulceata ...si le faci doar cu faina apa si cu zahar....
Corect. Eu vreau sa stiu altceva.
1. Sezonul apicol s-a decalt spre toamna, sau altfel spus incepe mai tarziu.
2. Daca albina tine cont de acest lucru si atunci , doar cand vrea ea hraneste larvele de pana in 3 zile cu o cantitate mai mare de laptisos de matca, si acest lucru sa influenteze si calitatea albinei de iernare?
- Subliniez, nu cunosc sa se intample acest lucru, doar citesc pe forum si incerc sa trag niste idei.
3. Daca cele 2 puncte de mai sus sunt corecte, atunci este important sa tinem cont si cand incepem cresterea albinei de iarna, nici prea tarziu dar nici prea devreme....
si mai este un aspect - daca dupa o pauza de crestere, sau mai putin puiet luat in crestere, familia de albine are si o mai mare putere/dorinta de a creste puiet de calitate?
Atunci nu ne-am mai speria daca s-ar bloca cuibul in iulie, stiind ca asta poate sa ajute la o crestere si mai buna de albina de iarna.
Sunt intrebari personale si nu vreau sa supar pe nimeni prin ele.
INCERC CA INTELEG MAI BINE MODUL CUM SE POATE CRESTE ALBINA DE IARNA IN CELE MAI BUNE CONDITII.
Pentru mine, cel putin in prezent, acesta a ajuns principalul deziderat in apicultura.
Cele trei puncte principale la mine sunt:
1. Iernare
2. Roire
3. Miere
Ps: Poate trebuie sa subliniez, nu traiesc din apicultura, am doar 3 stupi. Mi-a picat o regina in primavara si am unit. Deci o pierdere de 25%

Spun lucrul acesta , pentru ca nu as vrea daca se consira ca se pierde timpul cu raspunsul la intrebarile mele sa se si intample acest lucru.