Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: unui coleg ii mor albinele !!!

Mesajde ves.lucian.zabrani » 18 Noi 2011, 09:04

multam fain pentru intentie !!! nu vrea colegul sa faca analize ca nu prea stie unde etc. !!! ramane sa vedem la primavara care scapa si care nu !!!
fii sanatos ady !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cristi arad » 22 Noi 2011, 21:15

ves.lucian.zabrani scrie:am fost la tara la un prieten apicultor care are vreo 7 familii bolnave !!! incepator fiind am pozat si filmat si va cer o parere !!!
in prima poza se vad si albine moarte in celule , si parca ceva nu este in regula cu mierea descapacita de pe mijlocul ramei !!!
in cartea "Bolile albinelor " de Ritter la foto 63 se vad galerii in capacelele de ceara facute delarvele paduchilor albinelor !!! parca se vede si in poza !!!

salutare colegu; exista 2 variante - intoxicatie cu polen - putin probabila
sau mierea putina rasfirata pe multe rame, stupul slab si nestrans corespunzator, caz in care albinele mor de frig; se intampla aproape totdeauna la stupii slabi intretinuti pe rama dadant.; daca trec prin zabrani vorbim. lasami un nr de tel.
cristi arad

Mesajde proapis13 » 22 Noi 2011, 22:29

cristi arad scrie:salutare colegu; exista 2 variante - intoxicatie cu polen - putin probabila
sau mierea putina rasfirata pe multe rame, stupul slab si nestrans corespunzator, caz in care albinele mor de frig; s.

Mai vizioneaza inca o data filmele de la pagina 1 si pe urma vino cu noi pareri ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde apiidcs » 29 Noi 2011, 18:50

dau si eu cu presupusu. acum exact o luna mie mi-au murit 28 de familii. adica intreg pavilionul dar moarteaa fost zic eu instantanee nu au ramas albine vii sau bolnave. la mine a fost ,,SPREI de MUSTE". sper ca la ortacul nostru nu este cazul, daca da............atunci ............asta este.
apiidcs

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Ian 2012, 16:29

din pacate si la mine va muri in curand o familie !!! este deja muribunda !!! am gasit pete de diaree , albine moarte destule dar nu foarte multe , matca vie si nevatamata , albine vii foarte putine !!! pun cateva poze !!! adevarat ca a fost o familie nu foarte numeroasa in toamna !!!
Fişiere ataşate
rsz_11dscn2530.jpg
rsz_3dscn2529.jpg
rsz_2dscn2528.jpg
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Ian 2012, 16:30

inca doua in care se vede matca vie si nevatamata !!!
Fişiere ataşate
rsz_dscn2532.jpg
rsz_2dscn2531.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde popik50 » 21 Ian 2012, 16:55

Daca era o familie cu albine putine pentru ce ai lasat atatea rame in stup? :?:
popik50

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Ian 2012, 17:06

asa las la fiecare stup !!! stau ele ramele bine in stupi !!! care nu-i numeroasa familia si nu trece iarna , asta-i treaba !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 21 Ian 2012, 17:16

Lucian ... parerea mea ... de incepator ! Restrange-le cuibul ! Lasa 2 ... maximum 3 rame !Nu uita ... iti parea rau de o albina care murea ... daramite de o familie !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Ian 2012, 17:35

nu le restrang !!! asa mi-a zis nea Gica !!! pana la proba contrarie , asa fac !!! la familii puternice nu sunt probleme !!! la amarate , care scapa , scapa !!!
care nu , nu !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde jimm » 21 Ian 2012, 17:42

Salut Luciane
Albina pare batrana! Am vazut in prima poza parca si un paduche!
Eu sunt de partea celor care restrang si impacheteaza familiile SLABE.
:( Sincer imi pare rau!
Fişiere ataşate
rsz_dscn2532.jpg
Varoa?
jimm

Mesajde peterneamt » 21 Ian 2012, 18:13

Dragilor in primul caz (pag.1) este vorba de virusul paraliziei acute si principala cauza este infestarea masiva cu varroa in luna August, varroa fiind principalul vector. In cel de al doilea caz, rog colegul sa ia o albina vie si sa ii rupa mai intii capul, apoi cu o penseta sau cu unghiile sa apucede ultimile tergite si sternite (locul acului ) si sa scoata intestinele afara ,sa le intinda pe o coala de hirtie ,sa le faca o poza si daca o vedem putem da un diagnostic corect. Asteptam postarea.
peterneamt

Mesajde ves.lucian.zabrani » 28 Ian 2012, 16:00

din pacate inevitabilul s-a produs !!! astazi nu am mai gasit nici o albina vie in stupul cu probleme !!! m-as fi bucurat sa le gasesc vii pentru ca mi s-a plans un coleg din zabrani ca are o familie fara matca !!! era bine daca stiam sambata trecuta pentru ca am fost aproape sigur ca le gasesc astazi moarte !!!
astazi a fost prea tarziu !!!
sincer m-am uitat dupa paduchi , dar tot sincer nu am vazut nici un paduche !!! poate nu i-am vazut de necajit ce eram !!! in poza parca se vad cativa , dar nu stiu daca paduchii stau si pe albine moarte !!! mie mi s-a parut ca punctele acelea galbene ce se vad pe albine sunt rosatura , ceara de la celulele descapacite !!!
data viitoare merg cu o lupa puternica la mine sau cu scula pentru transvazat !!! ( "ochelarii cu cozoroc " ) !!! le voi fotografia pentru ultima oara ( pe cele moarte ) !!!
am observat ca au mancat mierea pana la speteaza superioara !!! probabil fiind albine putine au consumat mai mult si au ajuns pana sus !!!
Fişiere ataşate
rsz_5dscn2538.jpg
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 28 Ian 2012, 19:31

salut lucian ! imi pare rau ca ai pierdut albinele astea ! si mie mi-e frica de o supriza din asta neplacuta dar sa speram ca le vom avea foarte rar sau deloc daca se poate ! numai bine si tie si albinutelor tale !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde nae » 28 Ian 2012, 21:28

Am 3 fam fara matca ,matale 1matca fara fam. si primavara departe . :cry:
nae

Mesajde APISYUSTIN » 28 Ian 2012, 23:28

DE ACORD CU PETERNEAMT
APISYUSTIN

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE