la orice stup deschid am 5-6 astfel de rame in partea de jos ...evident ca unele au larvar /oua...dar la alea nu se fac poze
daaa...si aia cu albina structurata ies de doua ori mai buni ca aia brio dar asta nu se mai zice ca nu sunteti teoretician...Balian scrie:Asta cu albina potrivitā pentru fācut roi este pentru teoreticieni. În stupina mea va fi ce vreau eu, nu ce ar fi mai potrivit albinei. Acolo eu spun ce sā fie. Ex: dupā culesul de salcâm (din lene, sā lucrez cât mai puțin) iau TOATĀ albina epuizatā dupā cules din cele douā magazii şi fac roiuri din ele. Nemaicalculând cu nici o structurā şi ies roiuri la pachet brio din ele. Trebuie numai hranā potrvitā asiguratā şi e perfect. PM
CristianBeekeeper scrie:......Eu unul deja stiu ca apicultorii fiind precum pescarii... tind sa exagereze... si exagereaza si cu tablele de puiet......
yuonyuon scrie:eu asa ma refer cand zic ca am 5-6 rame de puiet
la orice stup deschid am 5-6 astfel de rame in partea de jos ...evident ca unele au larvar /oua...dar la alea nu se fac poze
depinde ce pica si cum pica....anu asta doar un cat ...cel mai slab pana acum...CristianBeekeeper scrie:yuonyuon scrie:eu asa ma refer cand zic ca am 5-6 rame de puiet
Daca reusesti sa ii mentii asa... 50-75 kg pe an in pastoral ar fi norma la tine. Parca esti doar stationar nu?
yuonyuon scrie:....daaa...si aia cu albina structurata ies de doua ori mai buni ca aia brio dar asta nu se mai zice ca nu sunteti teoretician...![]()
sunteti cumva anti-teoritician???![]()
Balian scrie:yuonyuon scrie:....daaa...si aia cu albina structurata ies de doua ori mai buni ca aia brio dar asta nu se mai zice ca nu sunteti teoretician...![]()
sunteti cumva anti-teoritician???![]()
Perfect adevārat. 2xbrio las la visātori. Mā mulțumesc la simolu broi. Am pregātire teoreticā, dar experienŧa şi vãrsta m-a împins spre superiotatea rezolvārilor practice nu optimale. Nu am nimic cu teoreticieni, la urmā aflā şi ei.
CristianBeekeeper scrie:......
Albina de rezerva este aia care nu are ce face... adica o sa aiba puiet cat are spatiu si mancare la dispozitie, iar cu ocupatia numita cules... culeg daca au de unde. Cand este cules intens se activeaza si cele ce in mod normal mai baga un pic la ventilare, curatenie etc. Asta ii albina aia de rezerva si nu, ea nu se naste de rezerva ci devine cand exista indeajuns de multa populatie sa acopere necesarul. Este ca la un loc de munca, ai 10 colegi dar de munca este doar pentru 5... ....
Ce tot spunem noi este ca atunci cand ai stupi cu 8 rame de puiet .....
CristianBeekeeper scrie:.....Când faci roii la pachet... ii faci doar cu albina din caturi? Câtă albina recoltezi in medie (gramaj) de la un stup?
Balian scrie:CristianBeekeeper scrie:.....Când faci roii la pachet... ii faci doar cu albina din caturi? Câtă albina recoltezi in medie (gramaj) de la un stup?
Doar din albinā din magazii. De lene cā aşa e cel mai rapid. Am maşinā de periat şi bag direct cu pâlnia în ladā. Cca. 1-1.5kg albinā. Nu cântāresc, dar dacā se reuşeste mai mult moare din ele. Poate cutia este prea micā. Iau continuu albina tot din magazii. Când consider cā ajunge pun altā cutie. În ladā ajunge uneori de la familii diferite. Nu are imporranțā. La rece se înprietenesc. Acceptare matcā aproape 100%.
yuonyuon scrie:
din ce stiu in 3-4 zile daca nu avem pproteina in stup ...acea doica este consumata ...dar si a facut datoria si a crescut inca alte 10 albine...
acum nustiu cat de exacte sunt aceste detalii ...dar important ca pastura este obligatorie in ianuarie februarie....ajuta mult ca sa nu se distruga albina prematur si implicit nu mai avem declin la schimbarea generatiilor...
Pur și simplu, familia de albine, își dozeaza populația în funcție de momentul viitor sau prezent, în funcție de condiții meteo, ciclul lunar, bla, bla, bla!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 80 vizitatori