Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Putin ajutor va rog!

Mesajde Maryo1994 » 20 Ian 2012, 22:57

Buna ziua!Ma numesc Ienea Mario sunt din Resita judetul Caras-Severin.Am si eu o mare rugaminte la cei care ma pot ajuta si pe mine .Cine are de vanzare un roi mai iefin as dori sa il cumpar ...am citit destul de mult despre albine am vazut documentare cam despre toate subiectele de care dispune apicultura si as vrea sa incep si eu sa cresc albine .Nu am o conditie financiara foarte-foarte buna fiind elev...banii..cum vin cum se si duc..dar tot mai reusesc sa pun cate ceva deoparte .Cine are un roi de albine care considera ca este in plus sau vrea sa ma ajute sa incep si eu sa practic acest hobby ii multumesc anticipat.Va multumesc!
Prietenii sunt ca si o umbra.Apar doar atunci cand este soare!
Maryo1994

Re: Putin ajutor va rog!

Mesajde ilalexandru » 20 Ian 2012, 23:44

Cati ani ai Mario? Pt ca eu, daca as fi in locul tau, as zice astfel....care apicultor din zona Resita are nevoie de ajutor in anul 2012???? Pt ca eu, Ienea Mario, vreau sa-l ajut, pe timpul vacantei mele scolare, la toate activitatile din stupina. In schimbul muncii mele, cer sa mi se ofere cat mai multe informatii despre ceea ce inseamna apicultura, sa fiu pus sa fac diverse lucruri ce tin de apicultura si sa primesc explicatii in momentul realizarii acestora. Iar la sfarsit, daca o sa fiu un elev silitor, ca premiu, sa mi se ofere 2 - 5 - 10 roi, in functie de munca depusa si timpul petrecut in stupina. Cezici de asta??? Un roi nu necesita numai banii de achizitie, necesita si nulte altele....
ilalexandru

Mesajde proapis13 » 21 Ian 2012, 00:00

In primul rand bine ai venit pe forum
Ce stii despre albine si daca poti sa le intretii?
Crezi ca la cunostintele tale acumulate din informatiile postate,
disipate pe ici pe colo poti avea grije de macar un roi?
Ce inventar apicol posezi si daca esti alergic la intepaturi?
Ar mai fi cateva intrebari dar ma opresc aici
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Maryo1994 » 21 Ian 2012, 10:43

In primul rand ..Buna ziua!
O sa va raspund pe rand la fiecare intrebare!
1.Eu consider ca dupa ce am citit si vazut atata informatie despre albina nu ar fi o problema foarte mare intretinerea lor!
2.De aceea am si cautat un roi ..pt a invata cat mai multe pe acel roi ..deoarece daca era o familie deja dezvoltata bine .. nu mai inveti asa de multe despre acel stup si mai este si roirea.. informati ..am citit pe forumuri si am vazut filmulete ale domnului prof. Ioan Ursu pe siteul YouTube.com( http://www.youtube.com/watch?v=jHha-lyJ ... re=related ) unde are peste 500 de videoclipuri in care gasesti foarte multa informatie si una este sa citesti alta este sa vezi ...adica asa consider eu !
3.Sincer nu am facut un test de alergie niciodata de albine am fost muscat dar nu am avut nimic decat odata am fost muscat de o albina de pleoapa la ochi si aunci m-am umflat putin acolo..in rest nu cred ca am alergie ..
Va multumesc pt. timpul acordat. O zi buna in continuare!
Maryo1994

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Ian 2012, 10:51

baga mare si nu te lasa !!! cand te doare , striga !!! aici suntem !!! sigur se gaseste cineva sa te ajute cu un sfat si poate ca nu numai cu sfaturi !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde un OM » 21 Ian 2012, 12:46

Bre neica Mario albina n-are dinti bre, cel mult un ac mititel, cand te-ntapa mori de el. Scuza-ma dar nu m-am putut abtine sa te intep putintel. Din punctul de vedere al viitoarei indeletniciri, cel mai bine este sa faci oarece ucenicie pe langa cineva. Asta nu inseamna ca nu poti deveni autodidact. Felicitari pentru initiativa.
un OM

Mesajde Adi Hodis » 21 Ian 2012, 14:26

Maryo1994 scrie:In primul rand ..Buna ziua!
O sa va raspund pe rand la fiecare intrebare!
1.Eu consider ca dupa ce am citit si vazut atata informatie despre albina nu ar fi o problema foarte mare intretinerea lor!
2.De aceea am si cautat un roi ..pt a invata cat mai multe pe acel roi ..deoarece daca era o familie deja dezvoltata bine .. nu mai inveti asa de multe despre acel stup si mai este si roirea.. informati ....

Te salut Maryo
Uite ce-ti zice unu´ ( adica io ) care a trecut prin multe.
D-l ilalexandru ti-a dat un sfat f. bun iar ceea ce doresti sa inveti cu un singur roi, este total gresit si limitat doar la ceea ce iti ofera acel roi, ca acumulare de informatii.
Dar daca vei participa la lucrari intr-o stupina, si vei avea un mentor, vei avea un volum mult mai mare de informatii la dispozitie.
Cauta si urmeaza sfatul dumnealui, vei fi scutit de multe cucuie comparativ cu varianta de a invatza de unul singur.

Fi-i intelept, cauta sa oferi ( munca ) inloc sa ceri ... si apoi vei primi :idea: succes.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Maryo1994 » 21 Ian 2012, 19:45

un OM scrie:Bre neica Mario albina n-are dinti bre, cel mult un ac mititel, cand te-ntapa mori de el. Scuza-ma dar nu m-am putut abtine sa te intep putintel. Din punctul de vedere al viitoarei indeletniciri, cel mai bine este sa faci oarece ucenicie pe langa cineva. Asta nu inseamna ca nu poti deveni autodidact. Felicitari pentru initiativa.

Multumesc!
Maryo1994

Mesajde pin » 21 Ian 2012, 21:09

Salut Mario,

Eu am inceput anul trecut asa cum vrei tu si nu ma plang. M-am trezit pur si simpu cu un roi care s-a asezat pe un pom de la mine din livada. Chiar daca de multe ori am reinventat roata satisfactia a fost mai mare. Eu sunt de parere ca inveti mai bine din greseli. Daca sta cineva in spatele tau si-ti spune ce sa faci inveti mecanic. Daca stai cu inima stransa ca nu stii ce se intampla si cauti pe internet cateva zile pana gasesti raspunsul care te roade iti garantez ca a doua oara nu mai faci aceeasi greseala.

Daca vrei sa ajungi profesionist si sa traiesti din apicultura atunci e alta discutie si poti sa inveti de la un stupar cu experienta lucruri pe care nu le gasesti in carti sau pe internet.
pin

Mesajde Adi Hodis » 21 Ian 2012, 22:03

pin scrie:Salut Mario,

Eu am inceput anul trecut asa cum vrei tu si nu ma plang. M-am trezit pur si simpu cu un roi care s-a asezat pe un pom de la mine din livada. Chiar daca de multe ori am reinventat roata satisfactia a fost mai mare. Eu sunt de parere ca inveti mai bine din greseli. ...

Domnule Pin, fara suparare ... intr-o lume care, ideal ar fi sa se ghideze dupa reguli, nush´ de ce romanul tre´ sa fie inclinat a ocoli cat de multe reguli.

Pai nu e mai benefic sa ia aminte de sfaturile unora care au trecut prin diferite greseli ? ... ca sa nu treaca si el.
Nu e mai benefic sa vada, sa traisca o experienta intr-o stupina dacat pe linga un roi ? ... Pina si intre o familie si un roi, este diferenta mare.

Maryo, mai fecior, viatza-i scurta ca sa invetzi tu din experientele proprii ... la ce sa-ti pierzi timpul ingrijind un roi cand poti acumula de 100 de ori mai multa informatie si experientza practica muncind in stupina cu apicultorul.
Faci cum doresti, insa eu asa as proceda, as face tot posibilul sa lucrez chiar si gratis ( o perioada )unuia care face pastoral. Odinioara meseria se invatza si prin ucenicie timp de 2-3 ani ... acum, nu-i nevoie de aceleasi conditii dar tot e diferentza mare intre un roi si ucenicie.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde alt stupar » 21 Ian 2012, 22:59

Maryo1994 scrie: informati ..am citit pe forumuri si am vazut filmulete ale domnului prof. Ioan Ursu pe siteul YouTube.com

apoi dragule, daca filmele Ursului ti-au fost manual... esti superpregatit !
Cumpara-ti repede un roi (acum, saptamana asta sau cal tarziu saptamana viitoare ;) ) si da-i bataie !
Nu mai pierde timpul cu teoria, sti deja destula (doar ai vizionat atatea si atatea filmulete ale profului, nu ?) si in 2 ani posibil sa-ti depasesti mentorul ! On-line, fireste !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Maryo1994 » 21 Ian 2012, 23:04

Scuzati ca nu am precizat la inceput !Nu vreau sa comercializez miere si alte produse de la albine ...ci doar pentru consum propriu.
Maryo1994

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Ian 2012, 23:19

si mie mi-au placut initial filmele profesorului Ursu , dar dupa o vreme parca mi se parea ca este prea multa vorbarie !!!
apoi am descoperit forumul , m-am inregistrat si eu si de atunci n-am mai plecat de aici !!!
si nici nu plec numai daca ma dau afara !!!
maryo , de la primele 2 familii de albine , una pe 4 rame si una pe 5 rame , pe care le-am primit in 30.06.2010 si pana astazi cand am 25 , a fost o intreaga aventura !!! cu suisuri si cu scoborasuri !!!
cel mai bine este sa ai pe cineva pe care sa-l ajuti in stupina si de la care poti invata !!!
autodidact nu merge bine !!! cartile sunt superbune atunci cand nu esti in stupina si ai timp sa studiezi !!!
am carti pe care le-am citit si de 4 ori !!! cu sublinieri unde este mai important !!!
si cateodata ma apuca si iarasi le iau la frunzarit !!!
iti doresc tot binele din lume si sa dea Dumnezeu sa ai parte de satisfactiile incredibile pe care ti le daruieste albina !!!
vor fi si dezamagiri dar face parte din peisaj !!! dar satisfactiile sigur vor fi mai mari decat dezamagirile !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Maryo1994 » 21 Ian 2012, 23:28

O sa vad daca gasesc vreun apicultor din zona care are nevoie de ajutor in stupina...Oricum de apicultura o sa ma apuc anul acesta chear daca ma ajuta cineva sau nu ..oricum ma apuc acum cat am microbul si pasiune pt aceste minunate fiinte minuscule .. ca dupa aceea...ochii care nu se vad se uita... si pana la urma inceputul e mai greu .. orice sut in fund e un pas inainte...
Maryo1994

Mesajde Maryo1994 » 21 Ian 2012, 23:39

alt stupar scrie:
Maryo1994 scrie: informati ..am citit pe forumuri si am vazut filmulete ale domnului prof. Ioan Ursu pe siteul YouTube.com

apoi dragule, daca filmele Ursului ti-au fost manual... esti superpregatit !
Cumpara-ti repede un roi (acum, saptamana asta sau cal tarziu saptamana viitoare ;) ) si da-i bataie !
Nu mai pierde timpul cu teoria, sti deja destula (doar ai vizionat atatea si atatea filmulete ale profului, nu ?) si in 2 ani posibil sa-ti depasesti mentorul ! On-line, fireste !

Daca dumneavoastra considerati ca informatia pe care am vazut-o eu pana acum nu este corecta... de ce nu faceti dumneavoastra o biblioteca video despre tot ceea ce tine de apicultura ca sa invatam si restul cei incepatori ... mie mia placut initiativa domnului prof.Ursu de a face filme despre apicultura asa mai invata si cei care nu au ocazia de a merge intr-o stupina cate ceva ...daca o sa scoateti vreun film despre orice subiect care tine de apicultura sau aveti deja scos va rog frumos sa mie trimiteti si mie deoarece ca incepator sunt dispus sa invat lucruri noi de la oricine...nu conteaza renumele sau cat de cunoscut este accea persoana.Multumesc si o seara buna in continuare!
Maryo1994

Mesajde nae » 21 Ian 2012, 23:42

Multa sanatate iti doresc ! In urma cu 3-4 ani un vecin care ma ajuta la incarcat/descarcat m-a rugat sa nu-l mai platesc in bani ci in roi sa-l faca pe baiatul sau apicultor ; am ezitat ,am incercat sa-i explic ca apicultura e un ''sport ''scump /serios ,dor omul m-a convins . Acum are 10 fam ., baiatul a plecat in Italia (acum 2 ani) cine crezi ca are grija de stupi , Nae .Cu 10-20 fam. nu poti sa traiesti ;plimbatul lor costa . Sper sa reusesti in viata ca apicultor sau alt ceva .Eu am lucrat ca macelar , tamplar , geamgiu , apicultor . Succes !
nae

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR