Balian scrie:Suntem în plin cules. Miroasă a flori de rapiță și în curte la mine. Salcâmul se pregătește. Se va suprapune cu rapița. Va fi distracție!
cristi_vidican scrie: Se va suprapune în zona Salonta, dar la deal e încă în urmă.
Abia are 1-2 cm
Balian scrie:cristi_vidican scrie: Se va suprapune în zona Salonta, dar la deal e încă în urmă.
Abia are 1-2 cm
Maxim 10km mă deplasez cu albinele. Zona de deal să fie a celor care stau acolo.
gabrian scrie:Începe si culesul la băgrin:
- în Timișoara e inflorit bine,
- în Bocșa pe dealurile insorite are deja puncte albe in vîrful mugurilor,
- la Reșița este de obicei întârziat cu o săptămână și o să înfloreasca fix în perioada pentru care sunt prognozate ploi
(sunt 5 ani de când nu am mai avut miere de salcâm)
Acum aduc ceva nectar și polen de la castanii ornamentali de prin oraș și de la ce a mai rămas din florile de măr.
Shrek scrie:La seceta care a fost în toamna, ma tem ca vor fi multe flori și deloc nectar. Dar sper sa ma înșel. Ma temeam de bruma de acum doua zile dar se pare ca nu a afectat prea tare. Oricum, " migurile" sunt pe pista și încălzesc motoarele.
metode sunt ..exista...dar daca nu sunt cunoscute ...doar de o mana de oameni ...Balian scrie:Bine ai revenit! Deacord cu tot ce e scris mai sus. Poate exprimarea mea nu era chiar potrivită. Întotdeuna sunt codașe oricum dorim să fie totul uniform pe top. Despre astea am spus slabe. Dacă se pune problema de divizare din punct de vedere economic și de nevoie de manoperă ele sunt mai potrivite.
Despre roire la mine nu era în exces. Mai apare câteva că mai greșește omul. Nu e nimic perfect, numai în povești.
Despre boli la fel, dacă ar fi metode perfecte de evitat atunci am urmări și la albine și în viață. Așa cum spuneți sunt două categorii unii care mai vorbesc despre ele și alții care le ascund.
Până acum anul apicol 2026 se pare că este destul de bun. 80% din plan este realizat. Vedem continuarea.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 40 vizitatori