Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA PRODUSELE ALBINELOR

Discutii despre produsele albinelor , norme , legislatie , metode de producere si conservare . Diversificarea productiei si produselor in stupina...trebuie sa preocupe apicultorii romani .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mierea

Mesajde Balian » 12 Mai 2026, 17:15

"Scopul este de a armoniza standardele de calitate în întreaga Uniune Europeană și de a spori protecția consumatorilor împotriva produselor sub standarde care ar fi putut fi comercializate anterior sub denumiri înșelătoare."
Etichetarea după procente va putea rezolva cât de puțin eliminarea falsurilor? Cu procente va fi o dovadă sigură că marfa nu este falsificată? O întrebare retorică. :cry:
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde cristi_vidican » 13 Mai 2026, 06:34

Asta cu etichetarea corectă, detaliată e de mai multă vreme.
E un pas înainte și e bine pentru apicultori.
Parcă și falsurile s-au mai rărit la miere.
Problema e prețul jos la achiziție.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Balian » 13 Mai 2026, 20:34

cristi_vidican scrie:Asta cu etichetarea corectă, detaliată e de mai multă vreme.
E un pas înainte și e bine pentru apicultori.
Parcă și falsurile s-au mai rărit la miere.
Problema e prețul jos la achiziție.

Oare prețul jos la achiziție nu de la felsuri provine? Eu spun că falsurile atunci (poate niciodată) vor scădea când prețul va începe să urce.
MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.
Balian

Mesajde cristi_vidican » 15 Mai 2026, 07:01

Consmul de miere intern față de anii 90 a crescut foarte mult.
Multă vreme, apicultorul prefera să dea la borcan cu 5-10 lei mai mult decât oferea procesatorul.
În felul acesta și-a vândut mierea mai bine, a avut un client care nu era atât de pretențios ca procesatorul și venea an de an, ba chiar aducea și alți clienți.
Doar că, atunci când vrei să duci mierea la un preț mai mare, și clientul strâmbă din nas.

Anul trecut, când mierea de salcâm era rară, iar prețul a urcat, când i-am spus cuiva să ia de la un prieten cu 40 de lei, pentru 5 lei în plus față de prețul cu care am vândut eu în 2024, i s-a părut prea mult.

Mă bucură faptul că la rapiță deja se oferă peste 13 lei.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Anterior

Înapoi la PRODUSELE ALBINELOR