deci nu e de ajuns sa ai bilet de tren...mai tre sa fi si prezent in gara la ora exacta....Balian scrie:Pentru rezolvarea unei probleme există adesea mai multe soluții, iar noi alegem una sau alta din diferite motive. Însă, de cele mai multe ori, nu întrebarea „cum” contează cel mai mult, ci „la ce moment”. Am comis nenumărate greșeli de-a lungul timpului și majoritatea au fost cauzate de neexecutarea lucrărilor la timp.
Fie că vorbim despre pregătirea pentru iernare și completarea rezervelor, despre controale, dezvoltarea cuibului sau a magaziei, gestionarea roitului, fie că e vorba de extragere miere, formarea roiurilor, tratamente sau introducerea foițelor – totul depinde de moment, nu neapărat de metoda folosită.
daca esti mecanizat este o nimica toata....Balian scrie:Anii apicoli sunt diferiți. De a ține albine și a face produse apicole, nu este un lucru f complicat. E o meserie cu multă muncă fizică. Cu cât mai neinspirat este ales sistemul cu atât mai mult efort fizic necesită.
Organizare de rentabilizare îl califică individul în nivelul logic și tehnic. Întrun an rău sau f rău se vinde produse apicoile cel mai bine. Important să ai marfă când nu au alții. Cu cât mai rău cu atât mai bine pentru cei care, nu numai că au bilet și sunt prezenți la momentul potrivit în gară, dar și se urcă pe tren și parcurg un drum cât mai lung.
După shimbare de paradigmă în 89, societatea merge în zig-zag, dar uitând în jur, surprinzător de bine. Că s-ar fi putut și mai bine, întotdeauna este loc de mai bine.
yuonyuon scrie:la tei am avut seceta ..nu plouase de 3 saptamani...un cules nici nu l am observat...minim un cat 1/1...apoi 3 zile ploaie si sa declansat poliflora.....cules infernal....
acum a inceput folarea soarelui....cica?!!...albina nu prea e galbena de polen ca in alti ani...fagurii nu se ingalbenesc ...ce sa fie ...?
floare e sigur... ...
ce zic expertii de serviciu>??ati observat diferente radicale la FS anu acesta?
teiul a mers dar a fost " pe furis" .....nu un cules intens...la cata floare avea ma asteptam sa fie aproape de 2 caturi ...dar nu prea..Balian scrie:yuonyuon scrie:la tei am avut seceta ..nu plouase de 3 saptamani...un cules nici nu l am observat...minim un cat 1/1...apoi 3 zile ploaie si sa declansat poliflora.....cules infernal....
acum a inceput folarea soarelui....cica?!!...albina nu prea e galbena de polen ca in alti ani...fagurii nu se ingalbenesc ...ce sa fie ...?
floare e sigur... ...
ce zic expertii de serviciu>??ati observat diferente radicale la FS anu acesta?
Nici în zona noastră nu a mers teiul. Se spune la 7 ani dă. Nu știu, cât pot vinde din tei cumpăr.
Ce înseamnă cules infernal la polifloră?
La mine fs este în desfășurare. Înflorește parcelă după parcelă. Am extras două rânduri. Ar mai fi cum văd încă două. Ceva s-a întâmplat că nu mai dă ca la început. Înainte băgau zilnic 3-4 kg, acum max 2 sau nimic. Aici bagă polen, și construcția de ceară în RC e galbenă. În acest an este f rapsodic fs.
yuonyuon scrie:toti pe stationar avem pauze ...e cva normal....
la mine intre salcam si tei nu numa ca e pauza.... dar a fost si seceta....
orcum este irelevant ... miere s a facut cu mult peste asteptari...
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 27 vizitatori