Buna ziua dle Yuon,
as mai avea niste intrebari
1. Ii recomandati dlui Balian sa hraneasca un stup (de preferabil mai multi cred, alte postari de-ale dvs) cu sirop pe timpul verii pentru a face o rezerva de N magazii pe care sa le puna familiilor de productie si astfel sa poata valorifica toata mierea culeasa de familiile de productie.
Cred ca in zona dansului o magazie de 10 rame 1/2 plus inca vreo 2-4 rame cat ar mai fi in corpul 2 ar fi suficient ca familiile dansului sa reziste pana in martie aprilie pe o configuratie cu 3 corpuri. Si la mine in Cluj-Napoca nu-s iernile crunte, 10kg de miere sunt suficiente pana in martie.
Dvs ii recomandati 2 magazii pentru liniste deplina. Intrebarea e : cat si cum hranesti cu sirop 1:1 ca sa si inverteasca siropul (nu ma astept sa il capaceasca foarte mult dar sa nu cristalizeze) ?
2. Tot legat de hranirea din august, cat de mare trebuie sa fie familia ca sa ii poti administra 5Litri de sirop 1:1 la 3-5 zile si sa nu cristalizeze in rame ? Urmaresc un apicultor din Kiel, in nordul Germaniei, care in august le da in cantitati mari de circa 2 ori incat sa umple cu sirop un corm ME de 10 rame 3/4. Nu l-am vazut sa coreleze administrarea de sirop cu numarul de rame capacite, adica sa astepte sa isi refaca familia efectivul de iernare. Cred ca si alti apicultori profesionisti din EU care folosesc ME tot la fel hranesc cantitati mari si de putine ori.
3. Revin cu acest clip, nu cred ca va veti plictisi :
https://www.youtube.com/watch?v=pUNCbguM9Gg.
Primul comentariu in care ii propun dlui sa aduca o familie (sau mai multe intr-o zona mediocra) e al meu, evident voi muri cu speranta ca va accepta

).
Ce poti face cu o familie puternica ca a dansului daca zona NU E ca in clip , adica zona de deal cu flora spontana din mai pana in septembrie ?
Inteleg ca dansul face reclama unor familii mari si neroitoare, si NU E ATAC LA PERSOANA, dar fara o zona buna te chinui aiurea, sau nu ?
De 2 ani primaverile sunt reci in zona Clujului, anul acesta salcamul a intarziat 2 saptamani, trebuie glob de cristal pentru a simti ce trebuie facut la fiecare pas.
Daca nu e foarte mare seceta, natura da cat de cat poliflora dar insuficient ca sa acopera un an capricios.
Va multumesc anticipat !