Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Inregistrare stupina DSV

Mesajde proapis13 » 17 Ian 2012, 19:37

costinelblagniceanu scrie:Nu stiu la care D.S.V.S.A ati platit dv.cei 108 RON.Eu am fost si m-am inregistrat la D.S.V.S.A Mehedinti ca si persoana fizica nu mi s-a cerut nici un leu iar ca si acte mi-au fost necesare :adeverinta de la primarie cu nr. de stupi,copie dupa C.I.,copie dupa certificatul de calificare ca si apicultor si schita amplasamentului stupinei.Am fost vizitat de medicul zonal care a intocmit un referat cu cele constatate dupa care mi s-a eliberat autorizatia.

Mi s-au cerut banii,asta nu inseamna ca i-am si dat
Vin cu precizarea ca suma se plateste de cei cu P.F.A.si cu peste 50 fam de albine ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde sapstel » 17 Ian 2012, 20:24

proapis13 scrie:
costinelblagniceanu scrie:
Nu stiu la care D.S.V.S.A ati platit dv.cei 108 RON.Eu am fost si m-am inregistrat la D.S.V.S.A Mehedinti ca si persoana fizica nu mi s-a cerut nici un leu iar ca si acte mi-au fost necesare :adeverinta de la primarie cu nr. de stupi,copie dupa C.I.,copie dupa certificatul de calificare ca si apicultor si schita amplasamentului stupinei.Am fost vizitat de medicul zonal care a intocmit un referat cu cele constatate dupa care mi s-a eliberat autorizatia.

Vin cu precizarea ca suma se plateste de cei cu P.F.A.si cu peste 50 fam de albine ;)
salve :D[/quote]

Tot patitu-i priceput, eu fiind patitul
Dosarul va cuprinde:
1 certificat de producator din care sa reiasa numarul de stupi-copie
2 adeverinta primarie din care sa reiasa numarul de stupi
3 cerere, formular DSV
4 in baza cererii, medicul zonal arondat se deplaseaza la fata locului, si constata existenta,sau nu a unei camere apicole dotate, sau nu, cu ceea ce trebuie
5 impreuna cu medicul zonal veti completa un dosar care va cuprinde:
-schita de amplasare a stupinei-schita de mana
-schita a camerei apicole cu dotarea existenta-schita de mana
-daca sunteti PFA toate actele pricind inregistrarea la RC
-copie buletin
-raport de constatare completat si parafat de medicul zonal
Daca aveti peste 50 de stupi se va AUTORIZA obligatoriu stupina -taxa 120 lei
Daca nu aveti peste 50 de stupi puteti solicita autorizatie pentru vanzare directa, aceasta fiind gratuita.
O recomandare pentru cei care au accesat sau care vor accesa 141: solicitati AUTORIZARAE stupina deoarece in anul 3 este obligatorie
Actele acestea mi-au fost solicitate in Vrancea-daca aveti eventuale cunostinte la DSV, nu ezitati sa le folositi, veti evita sicanele
sapstel

Mesajde ADITZU » 17 Ian 2012, 21:31

adica ce ziceam si eu ce a scris si dl alt stupar poate ca am confundat eu subiectul discutiei dar in mare cam asa se cere
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde osho » 20 Ian 2012, 21:52

sapstel scrie:
proapis13 scrie:
costinelblagniceanu scrie:
Nu stiu la care D.S.V.S.A ati platit dv.cei 108 RON.Eu am fost si m-am inregistrat la D.S.V.S.A Mehedinti ca si persoana fizica nu mi s-a cerut nici un leu iar ca si acte mi-au fost necesare :adeverinta de la primarie cu nr. de stupi,copie dupa C.I.,copie dupa certificatul de calificare ca si apicultor si schita amplasamentului stupinei.Am fost vizitat de medicul zonal care a intocmit un referat cu cele constatate dupa care mi s-a eliberat autorizatia.

saptatamana trecuta am inscris stupina la D.S.V. ,am P.F.A. si nu a trebuit sa platesc nimic(pentru crotalii)
Dar la D.S.V. te inscrii in 2 locuri ,daca vreau sa vand miere cu borcanul si albina pe acte mai trebuie un alt certificat,pe langa cel mentionat mai sus,care trebuie platit(100ron),si trebuie sa iti faci analize ,producatorului si albinelor,mierii,
osho

Mesajde proapis13 » 21 Ian 2012, 09:50

osho scrie:saptatamana trecuta am inscris stupina la D.S.V. ,am P.F.A. si nu a trebuit sa platesc nimic(pentru crotalii)
Dar la D.S.V. te inscrii in 2 locuri ,daca vreau sa vand miere cu borcanul si albina pe acte mai trebuie un alt certificat,pe langa cel mentionat mai sus,care trebuie platit(100ron),si trebuie sa iti faci analize ,producatorului si albinelor,mierii,

1.Crotaliile pt stupi se elibereza NUMAI de formele asociative
2.Fiind constituit P.F.A. legal NU poti vinde miere cu borcanu fara casa de marcat
esti persoana fizica si te supui legilor fiscale din Romania daca nu,amenda este de 8000 RON
3.Cel ce vinde miere ambalata acasa trebuie sa aiba carnet de sanatate vizat si analiza mierii pt fiecare sortiment
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde balasbebe » 21 Ian 2012, 10:51

Daca tai simpla chitanta atunci cum este?
Eu am cumparat plasa de sarma si am primit factura si chitanta. Am cerut bon fiscalk si mi-a explicat cum sta treaba.
Eu cred ca este valabila si chitanta. Din moment ce se pun in circulatie blocuri cu chitante nu vad de ce nu s-ar putea elibera?
balasbebe

Mesajde osho » 22 Ian 2012, 12:01

proapis13 scrie:1.Crotaliile pt stupi se elibereza NUMAI de formele asociative
2.Fiind constituit P.F.A. legal NU poti vinde miere cu borcanu fara casa de marcat
esti persoana fizica si te supui legilor fiscale din Romania daca nu,amenda este de 8000 RON
3.Cel ce vinde miere ambalata acasa trebuie sa aiba carnet de sanatate vizat si analiza mierii pt fiecare sortiment

1.da crotaliile se dau de la ASOCIATIE DAR DACA NU ESTI INSCRIS LA D.S.V. NU DA ASOCIATIA NIMIC
2.NU AM SPUS CA NU TRBUIE CASA CASA DE MARCAT DAR PE LANGA SE MAI FACE UN ALT FEL DE ACT LA D.S.V.
osho

Mesajde romikele » 22 Ian 2012, 12:14

Autorizarea cu vanzare directa pentru produsele primare e una, iar cea pentru material biologic, alta treaba.
Normal nu ai nevoie de doua autorizatii, doar una in care te declari exploatatie apicola.
Aici insa treaba se complica nitel...
Crotalii se elibereaza de catre asociatie NUMAI dupa ce prezinti autorizatia de la DSV CA PFA daca esti autorizat astfel.

Pentru persoanele neautorizate, care vand doar miere, ceara, polen, propolis... e suficienta autorizatia cu vanzare directa care incepe cu VD...
romikele

Mesajde alt stupar » 22 Ian 2012, 12:26

romikele, atentie pe detalii (deloc minore)
eliberarea crotaliilor, vanzarea directa de produse primare precum si achizitiile pe RNA sunt conditionate de ACT DE INREGISTRARE SANITAR VETERINARA. Atat si nimic mai mult !
AUTORIZAREA SANITAR VETERINARA este cu totul altceva si presupune niste conditii specifice de indeplinit in prealabil
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde romikele » 22 Ian 2012, 12:48

Colegul osho se referea la autorizare.
Eu eliberez crotaliile la asociatie, doar dupa ce membrul respectiv aduce copie dupa AUTORIZATIA de la DSV si copie dupa actul doveditor al inregistrarii sanitar-veterinare in care se precizeaza codul RO xxxxx.
Cine face inregistrare sanitar-veterinara fara autorizare?

Atentie codul RO de la DSV nu e totuna cu codul RO de la APIA!

Toate acestea sunt norme primite de la organele competente si nu am cum sa ma abat de la ele...
romikele

Mesajde jimm » 22 Ian 2012, 12:54

Ce nu inteleg:
Eu ca perosna fizica, am 27 familii albine, m-am inscris la primarie, am luat adeverinta si m-am inscris in asociatie.. pentru a beneficia de PNA trebuie sa ma crotaliez pentru asta si nu numai am nevoie de inregistrare a stupinei la DSV? Pot sa fac treaba asta pa persoana fizica?
Ar fi bine sa-mi fac PFA si apoi sa fac demersurile?

Multumesc
jimm

Mesajde romikele » 22 Ian 2012, 13:02

Pentru PNA nu e nevoie de PFA.
Poti avea doar un singur stup, dar TOATE documentele din dosar sa fie eliberate INAINTE de data cererii.
Poti face anterior cunoscuta intentia de accesare a PNA la asociatie, sa aduci documentele solicitate, dar cererea de finantare o depui la sfarsit.
Poti fi membru in forma asociativa de doar o ora inainte de depunerea cererii.
In cazul absolvirii cursului de calificare in care diploma se elibereaza dupa data depunerii dosarului, se va anexa dovada absolvirii cursului, dar copia de pe diploma se va anexa pana la maxim data de 1 August.

ATENTIE!
Carnetul de stupina trebuie sa fie eliberat DUPA inscrierea in asociatie si sa fie completat la zi, inclusiv cu vizele de la medicul veterinar.
romikele

Mesajde romikele » 22 Ian 2012, 13:18

Extras din HG 245/2011 privind aprobarea PNA pe perioada 2011-2013:

"Conditii de eligibilitate:
- apicultorul trebuie sa fie membru al unei forme asociative legal constituite, de profil;
- apicultorul trebuie sa detina si sa completeze carnetul de stupina, conform legislatiei în vigoare,
din care sa rezulte ca familiile de albine sunt supuse controalelor veterinare oficiale;
- apicultorul trebuie sa aiba pregatire în domeniul apiculturii, confirmata prin
atestat/certificat/diploma, conform legislatiei în vigoare;
- familiile de albine din rase omologate în România trebuie sa aiba înregistrare/autorizare la
directia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor
judeteana, respectiv a municipiului
Bucuresti, si în registrul agricol;
- apicultorul trebuie sa aiba stupii identificati de catre formele asociative de profil legal constituite,
prin Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie în Zootehnie "Prof. Dr. G. K.
Constantinescu", conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor si stupilor, aprobat prin
ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale;
- medicamentele achizitionate trebuie sa fie înscrise în lista produselor omologate de Institutul
pentru Controlul Produselor Biologice si Medicamentelor de Uz Veterinar;
- produsele biologice, suplimentele nutritive si biostimulatorii trebuie sa fie notificate la Institutul
pentru Controlul Produselor Biologice si Medicamentelor de Uz Veterinar;
- tratamentele trebuie sa se desfasoare pe baza unui calendar întocmit anual de apicultor, aprobat
si urmarit de reprezentantii formei asociative;
- fundurile de stupi pentru control sau fundurile de stupi antivarooa trebuie sa îndeplineasca
urmatoarele caracteristici:
a)întreaga suprafata aflata sub rame trebuie sa fie acoperita cu o plasa metalica;
b)sub plasa metalica trebuie sa fie amplasat un sertar, care sa permita examinarea parazitilor
cazuti din familia de albine pe acesta."
Ultima oară modificat de romikele pe 22 Ian 2012, 13:23, modificat 1 dată în total.
romikele

Mesajde alt stupar » 22 Ian 2012, 13:21

.....- familiile de albine din rase omologate în România trebuie sa aiba înregistrare/autorizare la
directia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana.....

pai si io ce zic ???
la ce le foloseste copiilor cu 3,14 albine musai autorizare cand e suficient inregintrare ???
alt stupar

Mesajde romikele » 22 Ian 2012, 13:27

Daca produci mierea doar pentru consum propriu, in principiu n-ai nevoie de nici una...
Daca vinzi un singur borcan, ai nevoie de AUTORIZATIE cu vanzare directa, pe care o obtii odata cu inregistrarea sanitar-veterinara.

Studiind certificatul de inregistrare, in el gasesti si precizarea a CE si UNDE poti vinde.

Toate informatiile sunt proaspete, de mai putin de 48 de ore, obtinute de la persoane care se ocupa de aceste probleme (PNA, M141 si M112) din cadrul MADR si APIA.
romikele

Mesajde alt stupar » 22 Ian 2012, 14:02

ei Romikele, se pare ca vorbim in doua limbi :!:
unde apare cuvantul AUTORIZARE in actul atasat mai jos???
cum imi dai matale de lucru inutil...
Fişiere ataşate
DSC00849.JPG
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE