de ioanpuiu » 23 Ian 2012, 20:00
Te salut Pătraşcule !
Să fii sănătos şi ţine-te tare! Primele tale mesaje au fost plăcute, pozitive şi chiar optimiste dar citeva mai din urmă conţin şi reproşuri. Să fie ăsta un semn că ai obosit?
Nu pierde încrederea şi bucură-te de ceea ce trăieşti. Dintre cei care scriu aici tu eşti cel mai fericit. Ei nu pot nici măcar bănui intensitatea trăirilor pe care le ai în după-amiezile/serile astea.
Eu ştiu că ai momente în care nu îţi mai încape inima în piept.
Nu am fost în Piaţa Universităţii. Nu am mai fost acolo de foarte mult timp.
Tu probabil ştii dar nu scriu numai pentru tine. Văd că de la distanţă, unii colegi percep deformat realitatea din piaţă.
O adunare de genul ăsta, cu intrare liberă, nu poate fi altfel decît pestriţă.
În primul rînd sunt acolo manifestanţi/protestatari care au venit şi vin din proprie iniţiativă deoarece sunt spirite libere, au curajul opiniei liber exprimate şi au nişte idealuri sănătoase.
Sunt în al doilea rînd oameni care se zbat în nevoi, care caută şi speră la o rezolvare a problemelor lor.
În număr mic probabil, şi la grămadă, mai sunt: curioşi, tineri teribilişti, gură-cască, amatori de foto-suveniruri, reporteri, etc.
Cu siguranţă partidele au şi ele oameni care pozează în manifestanţi dar care iau pulsul şi raportează "acasă" şi care, eventual, pot încerca să înfluenţeze sau să creeze curente de opinie.
La fel de sigur este că serviciile au şi ele "civilii" lor, oameni care vin cu regularitate (poate chiar de la-nceput) feţe cu care v-aţi familiarizat şi pe care îi consideraţi de-ai voştrii.
Oricum, marea majoriate sunt protestatari autentitici.
Cu toţii suntem
sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.