proapi scrie:anunt important! fie
s-a invatat dupa influenta slava...nu este singurul cuvant cu origine de import...
corect este si colonie in loc de familie, de fapt superfamilie cu surori cu grade de rudenie de 25, 50 si 75 %...fiecare cum a invatat...
Ioan Guist scrie:Eu stiu ca pana in comunism era regina.
Comunistii, ca sa minimizeze valoarea si ideea de monarhie, a denumit regina --matca
Adrian Galofteanu scrie:Ioan Guist scrie:Eu stiu ca pana in comunism era regina.
Comunistii, ca sa minimizeze valoarea si ideea de monarhie, a denumit regina --matca
De acord! Am numai o intrebare: inainte de comunisti LAPTISORUL DE MATCA cum era numit?
mibu scrie:Avem in DEX mai multe definitii !
Dar referitor la apicultura :albina femela mai mare decit lucratoarele ,care depune oua ,adica regina !
Cred ca putem sa-i zicem cum credem de cuviinta , indiferent de orinduirea sociala in care ne aflam ,sau de nivelul de dezvoltare inteligent la care am reusit sa ajungem fiecare !!!
Regina sau matca IN STUP e una si aceeasi ,daca vorbim serios altfel putem sa o dam pe politica pe invazii straine lingvistice ori de alta natura !
Nu e cazul !
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 56 vizitatori