Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde Yojen » 17 Mai 2011, 09:51

A tinut prea mult bucuria 5 zile cu soare si tempereaturi 24 grade, de acum pana la sfarsitul lunii vaslui anuntate numa ploi si nori si frig :x
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde clucian » 29 Mai 2011, 10:04

Hai nu va speriati asa tare, sunt anuntate ploi doar dupa-amiaza si spre seara in rest numai cald si soare.

Uite un site bun unde ma informez despre vreme http://vremea.meteoromania.ro
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde gica » 29 Mai 2011, 12:04

Mai oameni buni,dezastrul la culesul de salcam apare cand este furtuna.Nu a fost pana acum si nu sunt sanse sa fie in zilele urmatoare.
Ca nu sunt conditiile de cules pe optim este adevarat dar si stupii sunt mai slabuti anul acesta.Asa ca nu va mirati prea mult de rezultat.
gica

Mesajde Bambucha » 30 Mai 2011, 14:05

Domnu' Gica,
as putea sa va declar meteorologul comunitatii apicultorilor cu cele mai precise prognoze ale vremii!? Parca mergeti dupa un ceas elvetian. Jos palaria! adica sus ! 8-)
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde gica » 30 Mai 2011, 17:17

Domnule,99% este rezultatul inaintasilor mei.Aveau prognoze pe termen lung mai precise decat avem noi acum.
Multumesc,nu este cazul.Mie nu prea mi-a iesit prognoza la rapita decat partial.Cat despre salcam v-am zis sa spalati butoaiele si sa luati viteza sa cumparati ca se termina una doua.
Mai cumparati si pentru tei ca este cazul.Mai sunt 3 saptamani.
gica

Mesajde Bambucha » 30 Mai 2011, 19:31

Tot asa vad si eu teiul inflorind 15-20 iunie in jurul bucurestiului, prin oras a inceput ala salbatic deja. Deocamdata inca mai e ceva salcam pe val, sper sa murdarim un pic strachina cu miere si la deal. :P
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Ioan Guist » 31 Mai 2011, 19:23

Nene Gica
Cum e cu teiul? 'mneata zici ca va fi vreme buna sau ca va da teiul?
Ca in privinta secretiei de la tei , in capul meu e o ...necunoscuta cam cat o gaura neagra din mijloc de galaxie.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde gica » 31 Mai 2011, 21:37

Nenea Ion,
Cu teiul este poveste grea in general.Dar anul acesta spala niste butoaie mai maricele.Luna iunie va fi normala cu ploi si caldura moderata.Am prins la tei in 30 de ani 2 culesuri bune,3 de mana si un an cu dezastru crunt ca am ramas fara albina culegatoare ca a fost culesul toxic.Fata de culesul la tei mai bine incerci la 6/49.
Dar anul asta spala butoaiele ca sunt sanse mai mari decat la 6/49
gica

Mesajde Ioan Guist » 01 Iun 2011, 07:40

Nenica Gica
Vezi ca merg pe mana lu matale.Spal butoaie si ma duc la tei.
Da... daca nu da? Ce fac ca la bucale e cald det' ia auzul.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde clucian » 01 Iun 2011, 08:29

Astazi este 1 Iunie.

Prognoza pe urmatoarele 3 luni conform INMH zice asa:

Iunie: Luna calduroasa cu zile caniculare si foarte putine ploi, in sud estul romaniei mai ales secetoasa, ploi ceva pe la munte.

Iulie Luna caniculara ploi foarte putine aproape deloc, temperaturi in medie peste 35 de grade, intr-un cuvant luna secetoasa.

August Luna calduroasa ceva mai multe ploi decat in lunile precedente ( iunie si iulie) dar per ansamblu este o luna calduroaza.

Ca un rezumat ar fi; ploile care au fost pana saptamana asta de saptamana viitoare o sa le cam ducem dorul pentru cine are nevoie de o ploicica pentru agricultura.
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde gica » 01 Iun 2011, 09:01

clucian scrie:Astazi este 1 Iunie.

Prognoza pe urmatoarele 3 luni conform INMH zice asa:

Iunie: Luna calduroasa cu zile caniculare si foarte putine ploi, in sud estul romaniei mai ales secetoasa, ploi ceva pe la munte.
Ca un rezumat ar fi; ploile care au fost pana saptamana asta de saptamana viitoare o sa le cam ducem dorul pentru cine are nevoie de o ploicica pentru agricultura.

Eu zic dupa cum zice prazul ca iunie va fi ploios si fara zile caniculare.
Vom vedea.
Azi este 1 iunie.
gica

Mesajde aliuta2000 » 01 Iun 2011, 09:22

gica scrie:Azi este 1 iunie.

La multani mai copii!!!
Sa ne bucuram ca azi e ziua noastra .
Vremea mai e si cum bate vantu' (ala natural ..... nu ala arestat :lol: :lol: :lol: ).
pacat ca se trece floare de salcam si dupa ploile astea i-a scazut randamentul , dar e ok si asa cum e .... noi sa fim sanatosi .
A.D.
aliuta2000

Mesajde Bambucha » 01 Iun 2011, 14:10

S2 s-a cam ingramadit peste s1 prin muntenia, zile prea multe n-au fost de cantar, d-abia de vineri se preconizeaza vreme mai buna pana atunci se cam trece, varianta ar fi mutarea o tara mai sus (in arges). cine este mobil si nu depinde de x factori va murdari strachina, cine nu (printre care si eu) se va multumi cu o intretinere pana-n tei. cateodata imi doresc sa ma rup in 2 :?
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde aliuta2000 » 01 Iun 2011, 15:51

se trece cred ca pana duminica si zona din Arges.
Au prins cam 4 zile si au adunat ceva ele . si perioadele dintre ploi
Cine merge si mai sus pe la salcam sa mai gaseaasca cate ceva dar nu prea mult .
de acu in colo se asteapta teiul .
in zona argesului pe unde tei suficient ??
A.D.
aliuta2000

Mesajde victor s » 01 Iun 2011, 16:35

merg pe mana mata nea gica 100% garantat...cei de la INMH se mai pot insela cateodata, dar daca spui ca prazul mata i-ti arata ca va fi bine, pai atunci sunt sigur sigur ca asa va fi !
eu deja ma pregatesc sa primesc ceva roi de la prietenii mei carora le-am prognozat un an foarte bun pentru albine.
ia uite ce se scrie pe-aici...! (si asta era cam prin dec/ian, de m-a acuzat adi hodis ca sunt neam cu mama omida) :lol:

"victor s

pariul e pariu, dar si voi sa va tineti de cuvant...(un roi fiecare daca recolta va satisface),
stupina mea va asteapta...cutii noi, rame noi, albine multe...hai inghesuiti-va toti fara probleme...tot ce am impart cu voi...

"IARNA-I GREA, OMATU-I MARE
SEMNE BUNE ANUL ARE"
Fişiere ataşate
ok_148583.jpg
victor s

Mesajde Mishu05 » 02 Iun 2011, 06:02

In concluzie se anunta iarasi cules la tei ca si anul trecut? Data de inflorire 15-20 iunie la Bucuresti?
Eu i-am dus de luni-ieri la un fel de S2-3 in Arges la nivel cu nea janese ( 500m) sa vedem ce vor face acolo. Teoretic daca luna iunie e relativ ploioasa si calda ar trebui sa dea teiul dupa ce iarna grea a fost. E cam la fel ca anul trecut, ar trebui sa dea ceva-ceva. Locuri de tei in afara de Snagov, Comana, Branesti? Ma intereseaza ceva in zona de vest a Bucurestiului dar nu la km 36-45 ca acolo se strange toata lumea.
Mishu05

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE