Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Piata universitatii

Mesajde ioanpuiu » 23 Ian 2012, 22:24

paul scrie:
D-le Ioanpuiu ... imi pare rau ca ... sunt dezamagitor

Paul dragă, am reţinut că functionezi mai bine cînd eşti criticat şi sper să nu te superi.
Din tot ce ai scris pe subiectul ăsta, am înţeles că ai acasă un păun. Am văzut că atunci cînd îşi etalează frumosul penaj şi păseşte mîndru, nu mai e atent pe unde calcă.
Cred ca pe păun îl cheamă Narcis.
Văd că ai o poză cu el la avatar.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde balasbebe » 24 Ian 2012, 08:18

patrascu scrie:PIATA OPEREI= certificatul de nastere al revolutiei=dreptul oricaruia de a contesta chiar si in piata(ascultati cu atentie ce face frica si din astia mari)

Eu cred ca unii au ajuns la puscarie deoarece au "tradat cauza partidului", si nu ca ar fi transmis ordinul de a impusca manifestantii.
Adevarul nu o sa-l cunostem niciodata.
balasbebe

Mesajde akmm » 24 Ian 2012, 09:56

Ioan Guist scrie:Ma da nu vine unu sa zica:
pupemea , uite solutia potrivita.Sau, uite ce cred eu ca trebuie sa se intample ...musai.
Uite...omul asta e bun la aparare si ...ala la educatie.pasii astia trebuie facuti
Uite un om bun de presedinte.Care sa ma reprezinte cu brio.

La noi de 8 ani doar ...sunt rai! Sunt chori,mici,grasi,slabi.Tipic romanesc.

Eu presimt o solutie.Una idioata de tot.
Un guvernator de la UE.Asta si pentru ca ce avem pare sa nu fie niciodata bun.
Cea mai buna solutie este sa ne clatim cu apa rece pe fata.
In criza dintre cele doua razboaie, Prim ministru a fost o perioada Patriarhul Romaniei.Cam cum stam acum, daca nu putem oferi nici o solutie? Cam de la aceasta din urma intrebare ar trebui sa plecam.

Si eu mai am o teorie.
La noi toate legile sunt civilizate si imping tara inainte.Prea putini iau in serios treaba aceasta si se inghesuie sa le respecte.
La ce nivel ne-am situa daca am cobora standardul legislatiei pana acolo unde acestea ar fi tolerate de aproape toti?
Adica, taiatul padurilor sa fie la liber.Aruncatul gunoaielor la fel.In agricultura se se foloseasca toate insecticidele pe care le vrea orisicare.Taxele sa se plateasca doar de cei ce recunosc ca au bani.Tigarile, bautura, combustibilii sa nu fie accizate.Salariile si pensiile dupa nevoi.Munca numai pentru cei bine platiti.Spitalizarea sa fie gratuita neconditionat pentru absolut toti etc si mai adaugati.Lista e nesfarsita.
Nu putem cobara la stadiul de animall manat de instincte.
Ne spalam pe fata cu apa rece si fugim la topicul ,,Religia-mit sau adevar''.
Acolo avem o solutie:
31. Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; ştie doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele.
33. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă.
Acolo precizeaza si cum trebuie sa arate cel ce trebuie sa ne conduca.Sa-l recunosti dupa faptele lui.Si cum trebuie sa se comporte.Sa va fie voua sluga...
Cine, Doamne iarta-ma are timp sa citeasca toate astea?
Sa nu mai zic sa se straduiasca sa le implineasca?
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Cristian IONITA » 24 Ian 2012, 10:27

Ne place sau nu .... avem politicieni pe care i merita, pe aia care noi i-am ales, mai mult sau mai putin in mod liber si democratic, dar in nici un caz nu-i avem pe unii impusi cu forta .....
Asa ca daca vrem schimbare ar trebui sa ne schimbam noi ca si atitudine si mentalitate .... cum oare din moment ce tu preaslavesti minciuna si smekeria sa ai pretentii ca alesul tau sa fie altfel?
Cum oare daca tu esti superficial in mentalitate sa ai pretentia ca alesul sa fie serios?
Cum oare daca accepti pensionarea la 45 de ani sa ai pretentia ca alesul tau sa nu fure?

Ne plangem ca nu avem alternative "viabile" .... dar ne intrebam si de ce am ajuns in aceasta situatie? .... cei mai trecuti prin viata .... va reaminteswc faptul ca in 90 am votat in proportie de peste 80% cu Iliescu si FSN doar de frica ca vin taranisti sa-si ia mosiile si fabricile inapoi ... si uite ca acum am ajuns si fara fabrici si mosii risipite aiurea de legi populiste .... si-n plus am platit cu bani buni acele fabrici si mosii proprietarilor de drept.

Sistemul nu e rau, aplicarea lui insa e facuta discretional .... dar sa speram ca o sa avem suficienta demnitate de a nu repeta greselile de pana acum .... de a alege ce e in interesul comunitatii si nu al fiecaruia dintre noi personal.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jimm » 24 Ian 2012, 10:36

Eu astept de la Piata Universitati ...sa apara "persoana".
jimm

Mesajde Cristian IONITA » 24 Ian 2012, 10:57

rau faci Jimm ca astepti "persoana", imi pare rau ca trebuie sa o spun .... dar asta e atitudine de om care nu vrea / nu poate / nu e capabil sa-si asume responsabilitati si decizii ..... atat timp cat tu astepti care sa apara "el lider maximo" probabil ca va apare .... dar nu unul capabil, ci unul care sparge caramizi in piept ca e capabail sa faca ceea ce tu iti doresti sa fie facut dar nu vrei / nu esti in stare sa si faci ... adica te va minti frumos ca si pana acum.

Nu trebuie sa asteptam pe nimeni .... trebuie doar sa impunem respecarea anumitor conditii .... si sa alegem pe cei mai capabili de a ne reprezenta pentru asta.
Cristian IONITA

Mesajde gabi bee » 24 Ian 2012, 11:13

Discutiile despre politica si religie mereu vor imparti oamenii in cel putin 2 tabere dar sper ca pe noi sa ne uneasca albinele mai tare decat ne despart cele amintite . eu sunt din cei pro Basescu si Boc chiar daca nu o duc prea bine insa lucrurile trebuie vazute putin mai in ansamblu . noi oamenii de rand ar trebui sa stim ca ne va fi mai bine cand guvernantii vor face intai lucrurile de baza care trebuie facute si stabilizate intr-o tara si abia apoi se poate pleca cu masuri ce vor fi apreciate de majoritatea oamenilor .

Ca sa faci ordine intr-un hatis , trebuie intai sa tai la greu , sa poata ramane directii simple si clare , ordine care strica socotelile multora . Ordinea asta nu s-a dorit facuta de vechea garda si au preferat ca noi sa fim tinuti in acest hatis si doar ei de undeva de sus sa vada si dirijeze dar sa nu poata fi vazuti .

De furat vor fura toti , sa fim seriosi ,oricare din noi ar face la fel , dar Ia frate si tu pt tine ceva dar fa lucruri de baza care vor ramane si care nu pot fi schimbate de altii pe neobservate !

Sunt multe de spus dar in principiu avem de optat intotdeauna intre doua rele si trebuie sa alegem mereu raul cel mai mic iar alegerea trebuie sa o facem cu derularea mereu in gand a istoriei noastre , ca sa putem vedea si noi mai clar de sus , nu doar ei !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Cristian IONITA » 24 Ian 2012, 11:18

gabi bee scrie: ...
De furat vor fura toti , sa fim seriosi ,oricare din noi ar face la fel , ...

esti tu 100% sigur ca e chiar asa?

Inteleg ca multi ar face .... dar hai acum sa nu exageram si sa nu vedem padurea din cauza copacilor

la astfel de mentalitati ... e si normal ca va avea castig de cauza ala de fura mai bine .... si nu cel care nu fura
Cristian IONITA

Mesajde jimm » 24 Ian 2012, 11:22

Pai Cristi ce pot astepta de la o piata? Sa-mi vibreze sufletul si sa-l lanseze pe Elmaximo! Eu unul nu cred ca intr-o piata se pot strange spontan nici macar 50 de persoane!Sincer in superficialitatea gandirii mele nu cred intr-o astfel de spontaneitate, am motivele mele! Inainte de iesirile din strada Base a retras legea! De ce? Avea ceva semnale din spate? De ce nu a mers pana la capat?Sau poate crezi ca-i era teama de 200 de manifestanti in piata!
Apele sunt tulburi ca nu stim toate datele! Opozitia nu are putere sa se impuna decisiv!Poporu cere hrana noua "nepatata", trebuie sa apara ca se apropie alegerile! Persoana va castiga alegerile nu discursul politic, asta e realitatea fie ca-mi place sau nu, parerea mea!
jimm

Mesajde gabi bee » 24 Ian 2012, 11:34

Cristian IONITA scrie:
gabi bee scrie: ...
De furat vor fura toti , sa fim seriosi ,oricare din noi ar face la fel , ...

esti tu 100% sigur ca e chiar asa?

Inteleg ca multi ar face .... dar hai acum sa nu exageram si sa nu vedem padurea din cauza copacilor

la astfel de mentalitati ... e si normal ca va avea castig de cauza ala de fura mai bine .... si nu cel care nu fura

sa fim realisti ! cum poti sa gandesti ca va veni cineva , sau un guvern, care nu va baga pe diverse cai si in buzunarele lor ? ideea este ca sa faca lucruri bune pt tara , pt oameni si nu sa nu se descurce si pt ei ! idealurile astea sunt de dorit insa e prea devreme la noi pt asa ceva . e ca si cum ai avea pretentia ca dintr-o padure sa nu se taie nici un copac . intotdeauna se vor taia copaci de ici de colo dar nu distruge frate padurea , mai si planteaza din cand in cand !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Cristian IONITA » 24 Ian 2012, 11:58

jimm scrie:Pai Cristi ce pot astepta de la o piata? ...

de ce sa "astepti"? ... de ce esti "pomanagiu" - te rog sa nu consideri al literam expresia

Daca crezi ca totul este bine, si viitorul tau si al copiilor tai (nu spun nimic de nepoti) nu este prelicritat de ce se intampla acum te inteleg, dar daca crezi altfel ... de ce astepti de la altii? ... de ce nu faci ceva pentru tine si ai tai?
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 24 Ian 2012, 12:59

jimm scrie:Eu astept de la Piata Universitati ...sa apara "persoana".

Am văzut ideea asta afişată la o televiziue în seara de duminică.
"Piaţa Universităţii nu are încă un lider"
Este o idee periculoasă, otrăvită.
În momentul cînd va apare un lider, el va fi invitat la negocieri, eventual însoţit de o mică delegaţie din piaţă.
E mai uşor să lupţi cu unul. Puterea îl va îndoi.
Întotdeauna s-a întîmplat aşa.
ioanpuiu

Mesajde jimm » 24 Ian 2012, 13:17

Va salut nea' Puiu.
Sincer n-am vazut asta! Dar parerea mea este ca intotdeauna cursul pietei este asta!
O rampa de lansare si din cate s-au vazut pana acum nu a opozitiei! E parerea mea!
Ca la manifestatii s-au alaturat si oameni de isprava fara nici o treaba care-si striga amaru.. si mai bine!
jimm

Mesajde jimm » 24 Ian 2012, 13:21

Cristian IONITA scrie:
jimm scrie:Pai Cristi ce pot astepta de la o piata? ...

de ce sa "astepti"? ... de ce esti "pomanagiu" - te rog sa nu consideri al literam expresia

Daca crezi ca totul este bine, si viitorul tau si al copiilor tai (nu spun nimic de nepoti) nu este prelicritat de ce se intampla acum te inteleg, dar daca crezi altfel ... de ce astepti de la altii? ... de ce nu faci ceva pentru tine si ai tai?

Stai linistit Cristi ca nu sunt suparacios si chiar e bine ca discutia sa fie deschisa!
Fiecare om are nivelul sau si face ceea ce trebuie si considera ca trebuie acolo unde se afla!
Incerc sa ma ghidez in activitatea mea si in relatiile cu oamenii cu care interactionea dupa niste principii pe care eu le consider sanatoase. Acesta este nivelul la care eu pot face ceva bun pentru ca tara asta sa mearga bine.
Sunt oamenii, multi care nu sunt de actiune, care au nevoie de asigurare, de siguranta! Eu pot spune ca sunt unul d'ala! Astia, adica noi avem nevoie de lider credibil! Asta e realitatea! Nu toti putem fi revolutionari!
Am trecut si zabovit cateva clipe in piata din Targoviste.... scanteia a fost pusa la cale (asa cred eu din ce-am vazut si pipait) si apoi au venit oameni care au considerat ca astfel isi pot manifesta nemultumirea, treaba lor. In timp ce eu tremuram acolo o tiganca trecea printre noi si vindea seminte :lol:, sincer m-am simtit aiurea, ca sunt foloisit. Am simtit ca actiunea mea nu-mi va aduce o schimbare in bine!
In momentul de fata singurul lucru bun pe care consider ca-l pot face pentru viitorul copiilor mei si al meu este sa investesc in educatia copiilor mei totul (timp, bani, nervi.. tot) si in acelasi timp sa nu devin caine.
Iesirea mea in strada acum nu este o treaba serioasa!mai tarziu vom vedea!
jimm

Mesajde Cristian IONITA » 24 Ian 2012, 13:23

Problema nu este neaparat OMUL .... ci faptul ca sistemul (legile) nu este aplicat corect.
Nu vrea nimeni musai sa-l dea jos pe Basescu si Boc doar asa ... ca nu-le place fata lor .... ci pentru faptul ca a incuraj si folosit necinstea .... si hotia .... ca legile promovate de ei nu au fost decat in interesul clicilor si a grupurilor de interes.
Bineinteles insa ca nu se doreste nici schimbarea unor clici (grupuri de interes) cu altele, cum am facut pana acum .... cum am facut cand a castigat Basescu .... ca am crezut ca va pune frana acestor lucruri, dar el (si ai lui) nu au facut decat sa le redirectioneze.
Paharul a fost umplut e drept de mitocania de care a dat dovada in relatia cu Arafat ... dar nu e numai asta .... nu doar aceasta mitocania trebuie penalizata punctual ... si toate celelalte ....

Jimm .... daca nu-ti place ce ai vazut in piata din Targoviste, ai putea sa te duci in alta ... sau sa chemi pe cei cu care te simti "tovaras", dar zic eu ca nu ajuta cu nimic sa renunti.
Am mai spus parca, colegi mei sunt acolo zi de zi (dupa orele de lucru) ... si nu sunt muritori de foame .... nu sunt ca nu au unde locui sau nu au ce manca .... ci pentru ca-si dorect sa fie respecati pe masura eforturilor depuse in tara lor ... si nu aiurea in lume.
Apropo de Targoviste ... am mai vazut un post in care se spunea ca acolo sunt multi tineri pierde vara ... oare de ce or fi acei tineri pierde vara? ... oare nu si noi cei mai trecuti prin viata avem responsabilitatea noastra pentru ca tineri de azi nu au prea multe alternative? .... oare cei care acum 15 ani se bucurau ca se inchide fabrica si ca-i scoate Iliescu la pensie inainte de vreme nu or avea vina si responsabilitatea lor?
dar cei care de 20 de ani voteaza pe mici si galeti?
dar cei care la vremea lor se bucurau ca pot copia fara probleme la Bac si asa s-a ajuns la situtia din aceasta vara sa avem generatia cu cea mai slaba promovabilitate nu-si au responsabilitatrea lor?

E usor sa aruncam vina pe niste tineri si copii deabia intrati in viata dar pentru a caror viitor noi la vremea noastra nu am facut nimic, multumiti ca de bine de rau matul nostru este ghiftuit.

Trebuie sa intelegem ca vrem nu vrem fiecare dintre noi suntem responsabili de societatea in care traim .... degeaba asiguri tu Jimm copiilor tai educatie "buna", daca va trebui sa traiasca intr-o societate de analfabeti cu diploma de bac, ba mai mult si de facultate.
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 24 Ian 2012, 13:34, modificat 1 dată în total.
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 24 Ian 2012, 13:32

Albinel scrie:

...am plecat cu Dinca Dumitru pe 22 aprilie de la televiziune ...... catre Piata Universitatii sa facem o "baricada" din flori ...... si masele s-au luat dupa noi......asa s-a creat fenomenul Piata Universitatii '90..

Nu a fost aşa simplu şi nu s-a născut într-o după-amiază.
În nici un caz Dumitru Dinca nu a fost tatăl "fenomenului" Piaţa Universităţii. La vremea aia Dincă era primit cu simpatie peste tot unde apărea pentru că oamenii îi recunoşteau meritul de a fi fost la baricada din noaptea de 21 Decembrie, la Universitate.
Mesajul lui personal, deşi patetic pînă la extrem, era totuşi destul de "subţire" şi ai văzut ce traseu a avut ulterior.

Piaţa Universităţii a fost o mişcare de opoziţie şi de contestare a nou instalatei puteri, care nu era ce trebuia să fie.
Ea s-a născut în conştiinţa oamenilor şi crede-mă că a avut foarte mulţi părinţi.Pot spune că germenii ei au încolţit în primele zile ale lui 1990.
Îţi reamintesc cum era atunci:
- prospăta poliţie, fostă miliţie, nu prea îşi mai arăta faţa în public.
- în ianuarie '90 psihoza teroriştilor nu se incheiase şi bîntuia nopţile romînilor.
- tot atunci, multe familii încă îşi mai căutau morţii ca să-i îngroape după datină.
- ziua pe lumină, oamenii vizitau punctele fierbinţi, locurile unde cazuseră semeni de-ai lor şi aprindeau lumînări, discutau şi citeau noua presă mai mult sau mai puţin liberă.
În grupuri mai mari sau mai mici se formau adunări publice care uneori se transformau unele în marşuri de sustinere sau, mai frecvent, de contestare a noii puteri.
Oamenii respirau cu nesaţ libertatea.
Pe acest fundal situaţiei,(şi îţi dau acum un exemplu pe care îl cunosc îndeaproape) noua putere ia prima măsură de îngrădire a libertătii cîştigate cu atîtea sacrificii, prin emiterea Decretului-Lege nr. 39 din 24 ianuarie 1990

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck. ... t?idt=7442

În ziua publicării lui în presă, patru tineri decoratori, doi bărbaţi şi două foarte tinere femei, colegi într-un colectiv de 16 persoane, reproduc articolul 2 din decretul-lege pe o pînză albă de 1/4m scriind cu litere de 25 de cm. decupate din hîrtie albastră, textul.

ART. 2
In municipiul Bucuresti, adunarile publice se vor organiza, de regula, in Parcul Libertatii, Parcul Tineretului, Parcul Operei Romane si Parcul Titan
.

Peste fiecare P din text, lipesc cîte un Ţ din hîrtie roşie şi astfel Parcul devine Ţarcul.
Păcălesc paznicul de la Universitate - Facultatea de Geologie, pătrund şi întind/afişează la et. 1 pe parapetul balconului de deasupra intrării la metrou, panoul.
Anunţaţi cumva, şase studenţi din Liga Studenţilor apar pe neaşteptate şi în viteză şi îi surprind pe intruşi în balcon.
Pentru cîteva clipe, o încăierare a părut iminentă dar cel care părea a fi şeful lor, s-a interesat de conţinutul pancartei şi a decis: rămîne!
Aşa l-au cunoscut cei patru pe Marian Munteanu.
Dar asta a fost doar o picătură din ce avea să devină un fluviu.

Vezi aşadar, că nu a fost aşa de simplu. A fost o contribuţie colectivă formată din foarte multe "picături"
ioanpuiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE