Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: macelul trantorilor in mai

Mesajde Ioan Guist » 17 Mai 2011, 20:27

Nu o data se poate intampla ca in plin sezon (anul asta este chiar potrivit ca ex) sa ne trezim cu acest fenomen.
Factorii importanti ce trebuie tinuti in evidenta sunt:
Familia buna cu ponta sustinuta.Aceste familii sunt si cu manacarea din cuib mai...la limita.
Pauzele de cules. Dupa fructiferi , pana la salcam sunt zone ce au cules 0 timp de 2-3 saptamani.Mare atentie
Vremea , ploile ,ce... nu lasa familia sa fructifice culesul.

Atministrarea de sirop se recomanda dupa un control si o estimare a rezervei de hrana.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ADITZU » 24 Mai 2011, 17:32

acelasi fenomen a fost prezent si la unul din stupii mei , dar eu ma regasesc printre randurile dl ioan , dupa pomii fructiferi , familia cu 8 rame de puiet in stup de 10 rame consum mare de miere si rezerve diminuate spre zero , au eliminat toti trantorii din stup , insa la alt stup am observat alta chestie , miere suficienta , insa ponta matcii redusa in ceea ce priveste celulele de albina lucratoare insa celulele de trantor pontate aproape toate , de ce oare ?
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde un OM » 02 Iun 2011, 21:18

Probabil matca era batrana.
un OM

Mesajde ADITZU » 03 Iun 2011, 14:22

toate matcile sunt de anul trecut , intre timp dupa culesul de salcam , si-au revenit dar miere de salcam poate sa iau de la piata ca sa am si eu un borcan in casa :P
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde Liviu Began » 15 Iun 2011, 22:42

Ioan Guist scrie:nu lasa familia sa fructifice culesul.

.

Explica un pic ca nu inteleg ce vrei sa spui.... In ce sens "sa nu fructifice culesu"? Cu ce ar putea influenta culesul cu problema mentionata?
Multumesc
Munceste ca si cum n-ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine .
Liviu Began

Mesajde vasea57 » 07 Aug 2011, 20:25

hai sa ma bag si eu un incepator rau a vazut un ghem de "albine"la iesirea din stup si alte albine scoteau asazisele albine afara de spaima e furtisag si sar cu fum pe ele si incep sa le omor si eu pe.......trantori deci pana nu vezi nu stiu
greu e doamne la-n ceput da razbat eu pan 'laurma
vasea57

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR