Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cand vine vremea pastoralului ?

Mesajde victor s » 25 Ian 2012, 19:17

am deschis acest topic cu gandul de a arata colegilor, mai mult sau mai putin incepatori, ce ganduri si mai ales ce planuri i-si face unul dintre ei (adica eu) in noptile albe petrecute datorita cafelelor baute la ore nepotrivite... :lol:
**********************************************************************************************************************************************
-gata , cumpar remorca si fac si eu o tentativa de pastoral cu 10 stupi ai mei (bani stransi in urma vanzarii de miere si economii personale)
-intre timp apare oferta de a-mi mai face 10 cutii extraordinar de bune,
-aman achizitionarea remorcii,
-schimb macazul, cumpar cutiile, ma gandesc sa mai cumpar ceva colonii de albine in primavara sa improspatez sangele in stupina,
-vreau sa merg pe inmultire, sa nu fiu de rasul colegilor de pastoral...
-aman minipastoralul pana atunci cand voi avea mai multe colonii de albine,
si cand te gandesti ca toate acestea se datoreaza unei cafele baute la o ora nepotrivita si dupa o noapte alba, plina de ganduri si planuri ! :? :cry: :lol:
*********************************************************************************************************************************************
voi cand doriti sa mergeti in pastoral ? (mai ales cu ce resurse biologice ?)
victor s

Re: Cand vine vremea pastoralului ?

Mesajde pngflorin » 25 Ian 2012, 20:30

pai schimba si tu lichidul...........tuica sau apa plata........tu ce preferi?
pngflorin

Mesajde victor s » 25 Ian 2012, 20:37

mda Florin...cred ca ... depinde de ocazie... ! :lol:
sunt convins ca in acest moment nici macar nu pot visa la ...pastoral... :!: decat asa...vb lui nea Janese, sa merg la o plimbare, la un picnic cu stupii... :lol: :lol:
victor s

Mesajde peterneamt » 25 Ian 2012, 20:50

Acum multi ani, pe cind nu imi mijise mustata, am fost in primul meu pastoral. Tata facea pastoral (la salcim 1 zona Calafat ) cu o remorcuta cu 14 stupi trasa dupa Dacie , impreuna cu colegii sai tot cadre didactice dar la liceul vecin. Am ajuns noaptea si am dormit patimiti pe scaune, dar cind m-am trezit am vazut raiul, si mi-am zis asta vreau in viata , (voie buna ,glume, gratare, plimbari si odihna ). :lol:
peterneamt

Mesajde victor s » 25 Ian 2012, 20:55

ce frumos trebuie sa fi fost...!
te invidiez ca inca de mic copil ai avut aceasta sansa...eu va trebui sa mai astept un an poate 2...! :roll:
victor s

Mesajde janese » 25 Ian 2012, 21:00

peterneamt scrie:Acum multi ani, pe cind nu imi mijise mustata, am fost in primul meu pastoral. Tata facea pastoral (la salcim 1 zona Calafat ) cu o remorcuta cu 14 stupi trasa dupa Dacie , impreuna cu colegii sai tot cadre didactice dar la liceul vecin. Am ajuns noaptea si am dormit patimiti pe scaune, dar cind m-am trezit am vazut raiul, si mi-am zis asta vreau in viata , (voie buna ,glume, gratare, plimbari si odihna ). :lol:

tanar erammm .....pentru ce zici tu aici eu am ramas cu albinele in cap....eram sapte dacii cu sapte remorcutze...plecam in sir noaptea de ziceai ca mergem la meca!!!!incurcam toata circulatia!!!...ne crestea inima cand ii depaseam pe moshii cu pavilioane si tractoare...visam sa ajungem ca ei....cu pavilion si saizeci de stupi...pe vremea aia...cine avea saizeci de stupi.....plus ca seara in pastoral radeam cu lacrimi...am mai scris eu!!!.....ce vremuri...parca nici stuparii nu erau pusi pe hartza pe camp cum sunt acum!!!!o fi inebunit lumea????eram un puiandru printre ei......ai mei nu ma intelegeau...nici parintii...nici familia.....ziceau ca nu am minte si ca stau ca prostu pe camp...plus ca anii au trecut si l-am facut si pe frate-miu stupar...sa se supere parintii si mai rau pe mine!!!!!vorba lui mircea voievod.,.......mergem inainte..doar ca privind inainte am ajuns dracu la batranetze!!!
janese

Mesajde Nebunu_R » 25 Ian 2012, 21:09

peterneamt scrie:Acum multi ani, pe cind nu imi mijise mustata, am fost in primul meu pastoral. Tata facea pastoral (la salcim 1 zona Calafat ) cu o remorcuta cu 14 stupi trasa dupa Dacie , impreuna cu colegii sai tot cadre didactice dar la liceul vecin. Am ajuns noaptea si am dormit patimiti pe scaune, dar cind m-am trezit am vazut raiul, si mi-am zis asta vreau in viata , (voie buna ,glume, gratare, plimbari si odihna ). :lol:

nu uita ca pupe se plangea ca sotia si fetitele i se satura de mare/plaja cat timp el e prin tulcea cu albinele.
Nebunu_R

Mesajde gabi bee » 25 Ian 2012, 22:57

victore , parerea mea o stii ! ai 10 stupi si faci 2-3 deplasari in pastoral ,faci miere cat ai face daca tii in stationar 20 - 30 colonii . cred ca e mai bine sa incepi cu un pastoral cu 10 familii decat sa incepi peste un an sau doi cu 30-40 familii . fiind primul pastoral de lovesti de chestii noi si la 10 stupi le manageriezi mai bine dar la 30-40 poti apar situatii mai greu de rezolvat ! asa ca , gand pe planuri ! te salut ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde andrei_calinescu » 25 Ian 2012, 23:10

Victoreee , Gabi Beee,

Vin acuma acasa din pribegie fratilor.
Hai sa ne strangem ca suntem toti din Prahova si sa facem o trupa de pastoral à la Ramnicu Sarat.. Unde-s mai multi puterea creste.
Victoras sa nu-mi zici ca nu facem un pescuit la Salciile mai cand da coltu' ierbii.
Gabi Bee acelasi mesaj pentru tine, da' la Gradistea Boldesti.
andrei_calinescu

Mesajde jimm » 25 Ian 2012, 23:22

In primul an am mers in pastoral cu 2 cutii (cu nea Eugen)
In anul 2 am mers cu 7 roi :lol:
Daca ma tine Dumnezeu sanatos plec si anul asta...tot cu roi ce credeati
Ori suntem stupari ori nu mai suntem ce mama.. :lol:
Ce zici nea' Eugene? Ne bagam? Sau te aliezi cu prahovenii? :lol:
Fişiere ataşate
jan.JPG
jimm

Mesajde andrei_calinescu » 25 Ian 2012, 23:26

jimm scrie:In primul an am mers in pastoral cu 2 cutii (cu nea Eugen)
In anul 2 am mers cu 7 roi :lol:
Daca ma tine Dumnezeu sanatos plec si anul asta...tot cu roi ce credeati
Ori suntem stupari ori nu mai suntem ce mama.. :lol:
Ce zici nea' Eugene? Ne bagam? Sau te aliezi cu prahovenii? :lol:

Pai normal,

Nea Eugen e bun la toate: la bucatarie, la facut rame, responsabil cu buna dispozitie a stuparilor si in primul rand...responsabil cu treaba la stupi.
Ceilalti sunt doar...decorativi.
Am dreptate nea Eugen?
Bai Jimmule, bine-ar fi sa fim cat mai multi ma. Dar si corecti ma.
andrei_calinescu

Mesajde Bee Happy » 25 Ian 2012, 23:28

gabi bee scrie:victore , parerea mea o stii ! ai 10 stupi si faci 2-3 deplasari in pastoral ,faci miere cat ai face daca tii in stationar 20 - 30 colonii . cred ca e mai bine sa incepi cu un pastoral cu 10 familii decat sa incepi peste un an sau doi cu 30-40 familii . fiind primul pastoral de lovesti de chestii noi si la 10 stupi le manageriezi mai bine dar la 30-40 poti apar situatii mai greu de rezolvat ! asa ca , gand pe planuri ! te salut ! :D

Are dreptate Gabi. Eu am impartit in primul an stupii. 20 in pastoral, 10 acasa. Cand am tras linia, toamna, mi-a parut rau de un singur lucru: ca nu i-am deplasat pe toti.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde berlogea » 25 Ian 2012, 23:42

asa fratilor trbuie sa fim uniti si la bine si la greu dar in zona mea nu este asa,fiecare pentru el si mai sunt si secretosi nu tarspune un loc bun de pastoral.bafta lor
berlogea

Mesajde jimm » 26 Ian 2012, 00:16

De mine n-au de ce a se ferii!! :D. Pana devin eu spaima lor... mai trece multa apa pe Dunare.
Anul trecut in primavara aveam 7 familii. Toata iarna m-am framantat cum sa fac sa umplu 2 caturi necrescute.
Vine rapita! Ochim noi lanu' la aprox 16 km de mine, vorbim cu omu, totul aranjat! Ma duc ii pregatesc, pune chingi, ridica capcanele ca n-am gard la stupina.., 2 ore 7 stupi :) astept sa se intunece nitel sa-i inchid, cand ma suna colegu ca el nu merge ca incepe ploaia :lol:
Dupa ce m-am racorit bine iau stupii si incerc sa-i bag in Logan, ca naibii ca nu incapeau decat 3. Bag 3 drumuri aproape 90 km cu 7 stupi, ma prinde 1 noaptea bajbaind singur pe intuneric! Ii pun pe pozitie, deschid si plec acasa.... A doua zi uiti de tot cand vezi albina cum zboara! :D
Asa Andrei, daca vrei corectitudine nu sunt omul tau, eu cum am iesit pe poarta stupinei spre pastoral sunt un mercenar.... :lol:
Hai, sper ca sti de gluma
jimm

Mesajde Adi Hodis » 26 Ian 2012, 00:24

victor s scrie:ce frumos trebuie sa fi fost...!
te invidiez ca inca de mic copil ai avut aceasta sansa...eu va trebui sa mai astept un an poate 2...! :roll:

Dar de ce bre ?? ... nu poti singur, te cred ... da´ unde-i Valerica ?. :?
Ce s-a ales de planul cu pavilionul ?.

ps
vezi cum e microbul asta ? ... vrei din ce in ce mai mult/e. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde gabi bee » 26 Ian 2012, 10:15

andrei_calinescu scrie:Victoreee , Gabi Beee,

Vin acuma acasa din pribegie fratilor.
Hai sa ne strangem ca suntem toti din Prahova si sa facem o trupa de pastoral à la Ramnicu Sarat.. Unde-s mai multi puterea creste.
Victoras sa nu-mi zici ca nu facem un pescuit la Salciile mai cand da coltu' ierbii.
Gabi Bee acelasi mesaj pentru tine, da' la Gradistea Boldesti.

Andrei , nu la Gradiste Boldesti , la FULGA , acolo am stupii ! din curte intru direct in apa , dar noi dam la peste cu halaul nu cu undita , ce naiba :lol: ! la noi vara nici pisicile nu mai mananca peste , sunt satule , asa ca poti veni oricand , esti binevenit ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE