Gabi, am trait si eu aceasta exeprienta, saptamana trecuta pe 06.06.11, cu ceva peripetii in plus. Mie mi s-a intamplat la un roi si exclud "roirea"
Din cate stiu eu, se spune ca "regina plange" si o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta pentru supravietuire(poate e chiar un "cantec de lupta"?). Roiului respectiv ii lasasem 2 botci in diferite stadii de dezvoltare(capacita|necapacita). Umbland la el am auzit cantecul/plansetul matcii atat in stup cat si tinand rama in mana(si injurand in gand ca nu am cameramanul langa mine).
Asigurandu-ma ca acum roiul are o regina am cautat cealalta botca pe care am gasit-o cu inceput de rosatura in lateral(probabil i se pusese deja gand rau) cu gandul de a o pune intr-un nucleu.
Definitia "momentului oportun": inchipuie-ti panica pe care a trait-o cand cu o rama in mana, regina a iesit din botca pus alaturi de stup pe suportul de lemn. Pana sa pun eu rama in stup si-a luat zborul(de tentativele de a o prinde nu mai povestesc ca eram penibil

) Am simtit ca imi cade cerul in cap.
Cateva minute mai tarziu, Agonie si extaz. Dupa ce imi luasem gandul de la ea, am gasit-o plimbandu-se tzantzoshe pe o rama rezemata de stup, langa un burdihanos de trantore... De data asta nu am mai ratat-o si dupa ce am gazduit-o o saptamana intr-un mininucleu de imperechere, azi am adaugat-o unui roi pe 3 rame. Sper sa fie acceptata si eliberata cu succes. Neavand o cusca am bricolat ceva dintr-o bucatica de plasa impletita... Eu sunt optimist, la cat de baftoasa s-a dovedit nu se mai impiedica ea de o cusca din plasa ruginita...
In final, ramane intrebarea... canta sau plange? Si de ce? Poate mai apar si alte pareri...