Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ca incepator....

Mesajde adriano1978 » 28 Ian 2012, 20:03

Va salut pe toti de pe acest forum, pt ca asunt nou intrat pe aici...
Am achizitionat acum o saptamana 2 stupi, pe care urmeaza sai populez, dar intre timp m-am gandit si eu sa accesez masura 141 ,deci trebuie sa ajung la 26-30 de stupi. Cum pt mine e ceva nou as vrea sa stiu: cam care ar fi timpul saptamanal pe care ar trebuii sa-l acord pt acest numar de stupi, si daca ar fi o activitate rentabila...ce parere aveti se merita sa investesc intr-o astfel de ramura. Multumesc.
adriano1978

Re: Ca incepator....

Mesajde mibu » 28 Ian 2012, 20:59

salut adriano !
in afara de masura 141 mai ai vreo treaba cu albinele ?
iti place aceasta indeletnicire ?
esti alergic la intipaturile albinelor ?
cu ce te ocupi zilnic ?
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde vh_vyktor » 28 Ian 2012, 21:12

adriano1978 scrie:Va salut pe toti de pe acest forum, pt ca asunt nou intrat pe aici...
Am achizitionat acum o saptamana 2 stupi, pe care urmeaza sai populez, dar intre timp m-am gandit si eu sa accesez masura 141 ,deci trebuie sa ajung la 26-30 de stupi. Cum pt mine e ceva nou as vrea sa stiu: cam care ar fi timpul saptamanal pe care ar trebuii sa-l acord pt acest numar de stupi, si daca ar fi o activitate rentabila...ce parere aveti se merita sa investesc intr-o astfel de ramura. Multumesc.

Orice activitate este profitabila . Problema e cum privesti lucrurile . Acum problema este daca iti place sa faci treaba aceasta shi daca ai mai avut tangente cu albinele. Mult succes ;)
vh_vyktor

Mesajde un OM » 28 Ian 2012, 21:18

Apai daca ai cumparat stupi te numesti stupar. Cand insa o sa ai si familii de albine si apoi sa le inmultesti si cumperi pana la 30, apoi planul de afaceri al masurii 141 sa te oblige sa cresti numarul de familii pe la 60 iti spun doar ca timpul o sa fie impotriva ta. Totul pe repede inainte,munca de dimineata pana seara, sume din ce in ce mai mari numai ca investitie, rezultatele mult, dar muuuuult mai tarziu.
un OM

Mesajde jenica67 » 28 Ian 2012, 21:53

adriano1978, astia te mint. Albinele culeg singure mierea, tu trebuie numai sa o extragi. Baga mare, ca nu iti mai trebuieste, numai inca 26 de cutii si albine sa bagi in ele. Mai eventual o centrifuga, ceva magazii (normal cu rame, nu iti trebuiesc multe, acolo vre-o 270-300), lazi sa bagi roiurile(si la astea ar fi bine sa ai rame, dar cred ca nu prea multe, ca o parte din roiuri mai zboara si nu le prinzi pe toate), multe butoaie sa bagi mierea, si na ceva echipament, sa ai si tu cu ce te masca cand le vizitezi. Restul, perie, afunator, manusi astea nu sunt chiar obligatorii. Poate ceva zahar, cel mult 30 x 18 kg, daca va fi un an prost si trebuie sa le ajuti putin, cu mancarea peste iarna (vreo jumate de tona cel mult, daca nu faci roiuri multe, si ceva mai multt daca faci, apropo zaharul trebuie sa il faci sirop, pui si tu ceva ceaiuri, sare de lamaie si fierbi, nu e mare lucru, citesti pe forum). Putine tratamente, ca asa se practica, astea nu dureaza mult daca ai tehnica. Nu te lasa descurajat si incepe direct cu toate familiile o data, sa capeti toata experinta deodata, mai repede, decat sa o lalai, vre-o 2-3 ani cu 2-6 stupi. Succes si butoaie pline.
jenica67

Mesajde salcam » 28 Ian 2012, 22:04

adriane

apucate de stuparit

nu asociacia stuparitul cu 141

daca vrei afacere cred ca 141 e prea putin
141 e doar o momeala pentru inalbirea economiei romanesti

daca nu o sa reusesti sa faci bani din albine nu-i bai

raman amintirile

succes
IERTATI
salcam

Mesajde LUCIAN AVRAM » 28 Ian 2012, 22:07

daca nu o sa reusesti sa faci bani din albine nu-i bai

raman amintirile

succesIERTATI
salcam

sau cand o sa zboare albinutele , o sa vezi si tu cum iti zboara ...................................................................banii :lol:
Ultima oară modificat de LUCIAN AVRAM pe 28 Ian 2012, 22:10, modificat 1 dată în total.
LUCIAN AVRAM

Mesajde adriano1978 » 28 Ian 2012, 22:09

mibu scrie:salut adriano !
in afara de masura 141 mai ai vreo treaba cu albinele ?
iti place aceasta indeletnicire ?
esti alergic la intipaturile albinelor ?
cu ce te ocupi zilnic ?

Multumesc tuturol pt raspunsuri, sincer acuma studiez tot ce tine de albine si albinarit...In mare, am o livada de 4.000 m de meri in gradina unde m-am gandit sa amplasez stupii, in afara de livada mai am cam 3.000 metri de vie de masa tot acolo plus ceva teren in camp( vie si teren agricol) deci am cam toata vara de munca...de asta m-a intereseaza mai mult timpul pe care trebuie sa-l aloc zilnic, saptamanal pt stupi, in rest bani pt investit in stupi si accesorii se mai gasesc.
adriano1978

Mesajde un OM » 28 Ian 2012, 22:14

Timpul investit in 30 familii de albine si apoi in 60, depinde de tipul stupului si tehnica de lucru. Incepi sa studiezi despre stupul multietajat sau (altul)
multietajat redus.
un OM

Mesajde un OM » 28 Ian 2012, 22:24

Numai cu pomii fructiferi si via, nu te gandi ca saturi albinele pentru tot anul si pe dumneata pe deasupra, plus toate conditiile ce o sa-ti fie impuse prin planul de afaceri al masurii 141.
un OM

Mesajde adriano1978 » 28 Ian 2012, 22:27

un OM scrie:Timpul investit in 30 familii de albine si apoi in 60, depinde de tipul stupului si tehnica de lucru. Incepi sa studiezi despre stupul multietajat sau (altul)
multietajat redus.

Am luat 2 stupi verticali de 14 rame...ce ziceti sunt buni pt un incepator...sau ce im recomandati...
adriano1978

Mesajde ves.lucian.zabrani » 28 Ian 2012, 22:34

adriano , discutiile se pot prelungi la infinit !!! fiecare a inceput intr-un fel sau altul !!! cel mai bine ar fi sa incerci sa te lipesti de un meserias !!!
experientele pe cont propriu nu ti le recomand !!! nu are rost sa repeti greselile pe care le-au facut altii !!! unele o sa mai faci dar parca altfel nu ar avea farmec !!! dar daca se poate CAT MAI PUTINE !!!
sanatate maxima tie si familiei tale !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde vh_vyktor » 28 Ian 2012, 22:39

Ca inceput parerea mea este de a studia o carte . Cum ar fi...http://www.librarie.net/carti/81260/Api ... r...merita toti banii...sau cel putin sa mergi dupa un principiu a nume...Aici pe acest site sunt pareri diferite shi dac te ei dupa ele vei fi intr-un veshnic experiment care te duce la perdere de timp shi bani
vh_vyktor

Mesajde pin » 30 Ian 2012, 12:49

adriano1978 scrie:
un OM scrie:Timpul investit in 30 familii de albine si apoi in 60, depinde de tipul stupului si tehnica de lucru. Incepi sa studiezi despre stupul multietajat sau (altul)
multietajat redus.

Am luat 2 stupi verticali de 14 rame...ce ziceti sunt buni pt un incepator...sau ce im recomandati...

Vezi ca majoritatea fac "misto" de tine. Sfatul lui "un OM" mi se pare cel mai bun pentru numarul mare de stupi. In ceea ce priveste numarul acestora recomandarea este de 40-50 de stupi maxim pe stupina. Culturile tale nu sunt suficiente dar raza de zbor a albinelor este de 3,5 Km si nu vor aduna nectar si polen doar de pe terenurile tale. Principalele culesuri sunt de rapita, salcam, tei si floarea soarelui. Daca ai asa ceva prin jur o sa ai si miere.

Exista intr-adevar un risc mare sa pierzi mai multi bani daca incepi direct cu un numar mare de stupi dar norocul tine cu cei puternici si nu pari genul de om care se teme de munca. Succes!
pin

Mesajde proapis13 » 30 Ian 2012, 21:23

Bine ai venit in marea familie a apicultorilor forumisti
Din start o sa ai de pierdut daca amplasezi stupina intre livada de meri si vie
Tratamentele la meri se fac in floare;exact atunci cand albina cauta polen si nectar
Tratamentele le vie se fac intre tratamentele la pomi asa ca o sa dea cu virgula
DACA VREI sa faci apicultura numai pentru bani angajeaza-ti un meseriasi
Daca vrei intredevar sa faci din pasiune pune mana si siteste cam tot ce s-a scris pe aici
Pentru inceput pune geana pe un apicultor de la tine din zona si tine-te de el pana inveti meserie
Inscrie-te intr-o asociatie apicola si de acolo te v-or indruma colegii catre ce institutii
ale statului sa te indrepti pentru hartzogaraia de care ai nevoie in vederea accesarii fondurilor europene
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde sakala » 04 Feb 2012, 21:34

apucate de apicultura dar sa stii ca apicultura fara experienta este o afacere zburatoare (vorba mentorului meu) asa ca gandestete bine inainte sa te arunci cu capul inaine ;) oricum tu stii mai bine ce sa facicu banii tai ;)
sakala

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE