Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: apicultura fara tratamente, adica deloc, zero tratamente

Mesajde peterneamt » 28 Ian 2012, 21:13

Daca astazi s-ar gasi solutii de catre marile puteri ( care au si cu ce si cu cine ) ,aplicarea lor pe la noi tot ar mai dura ceva timp ca de ! ;)
peterneamt

Mesajde maximus » 29 Ian 2012, 11:13

peterneamt scrie:Daca astazi s-ar gasi solutii de catre marile puteri ( care au si cu ce si cu cine ) ,aplicarea lor pe la noi tot ar mai dura ceva timp ca de ! ;)

din pacate asteptand sa primim de la altii inseamna sa ne semnam testamentul.

in primul rand noi trebuie sa fim cei care facem ceva. si din fericire sta in puterea noastra acest lucru.
esentialul in apicultura este sa lasam albinele libere...
maximus

Mesajde adita » 29 Ian 2012, 20:44

"Tinand cont ca varroa nu este o vina a apicultorului roman." Da, varoa nu este vina apicultorului roman.Puteti spune a cui este vina,ptr ca in mod normal trebuie sa fie un vinovat.Stiind acestea ati putea intelege telul programului Honeybee Improvement Program si modul de lucru care nu prejudiceaza albina.Aceasta ar da sens afirmatiei " numeroase persoane binevoitoare demne de incredere care te pot ajuta sa ramai fara albine."
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Mesajde akmm » 29 Ian 2012, 21:23

Eu incerc sa aduc in atentie modul binevoitor al promovarii zero tratamente.Oameni fara albine discuta despre posibil, singura sursa de venit a altora, ca despre o jucarie de plush.
Vinovati ar putea fi cei ce plimba albinele cu avionul.
Noi inca nu am atins performanta aceasta.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde alt stupar » 29 Ian 2012, 22:15

cine crezi ca-i nebun sa-i bage in seama?
cati apicultori adevarati crezi ca-si lasa albinele pline de Varooa doar pentru ca unii propovaduiesc regresii si concepte aproximative ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde adita » 29 Ian 2012, 22:28

Dupa intrebarea: "adita, din ce tara esti?" inteleg ca fac parte din "Oameni fara albine discuta despre posibil...."
Va spun ca traiesc intr-o tara imperfecta in care cineva imi spuse ca e de acord cu cele spuse de mine si multe altele.Ca sa fii linistit am 6o de ani cu 24 ani plus de stuparit find prima generatie de supari.In ultimi ani nr de stupi variaza intre 17-25.Cind voi iesi la pensie promit sa cresc numarul.Incerc tot timpul sa ma informez cu tot ce este egat de albina.
"Vinovati ar putea fi cei ce plimba albinele cu avionul." Raspun incorect.
Am sa va retin cu inca o metoda vazind la lumea nu-i interesata de subiect.
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Mesajde akmm » 30 Ian 2012, 08:51

Asta am inteles inainte de a scrie.Care e raspunsul corect?
Si ne batem pe un subiect deschis de altcineva.
Nu e stupar care sa nu fie afectat de varroa, cred ca zero tratamente nu este o optiune.Deocamdata.Nu zic ca metoda nu ar accelera selectia naturala.Problema este, pe banii cui?
Impresia mea este ca la ,,adita'' posteaza doua persoane.
akmm

Mesajde adita » 30 Ian 2012, 10:28

Vinovati sint rusii. La acea vreme,rusii au profitat de finalizare Căilor Ferate Trans-siberiene
şi sa mutat albine europeane din vestul Rusiei in regiunea Primorsk în Asia in-estul Rusiei.
Această zonă departe in estul Rusiei este, aria naturală a lui Apis cerana, gazda originală a lui Varroa jacobsoni.A. mellifera a fost introdusă înainte ca parazitul sa fi fost descris ştiinţific în 1904.
Asa a aparut criminalul albinei care s-a raspindit in toata lumea.
Mai este si un final interesant care va lamurii ceea ce dumneata si alt stupar le cataloghezi .....
adita

Mesajde adita » 30 Ian 2012, 10:37

Impresie gresita. Adita e o singura persoana.Poate starea sufleteasca ma face un alt om(nu stupar).
Nu inteleg de ce cind apar dispareti? Imi place sa discut despre albine (numai documentat).Nu am nici un viros letal. :lol:
adita

Mesajde adita » 31 Ian 2012, 10:11

Această asociere probabil de mult timp de V jacobsoni, şi A. mellifera din regiune au dat naştere la una dintre cele mai bune oportunităţi în lume pentru A. mellifera să dezvolte rezistenţă genetică la jacobsoni V..
Aceasta " rezistenţă genetică" face ca reginele provenite din acest areal sa fie cautate.Albinele rusesti nu sint rezistente la criminalul de varoa ci ele tolereaza populatia de varoa. USDA-ARS in laboratorul de la Baton Rouge Dr. Thomas E. Rinderer, cercetatorul sef de la laboratorul Baton Rouge, Louisiana se ocupa de proiectul in discutie ptr evaluarea albinelor aduse din regiunea Primorsky rezistente la varoa.Se crede ca din 1952 albinele rusesti ar fi capabile de a tolera varoa.
adita

Mesajde trintorache » 31 Ian 2012, 12:17

Pot sa va intreb daca se poate face rost de regine cu calitatile amintite.
"More important than talent, strength or knowledge is the ability to laugh at yourself and enjoy the pursuit of your dreams"
trintorache

Mesajde adita » 31 Ian 2012, 12:29

Pentru moment si in America e greu de facut rost avind in vedere pretul si ... Va pot pune la dispozitie o adresa de unde puteti intelege ceva despre albinele rusesti.
Adresa este : http://www.beebehavior.com/russian_bees.php
adita

Mesajde trintorache » 31 Ian 2012, 12:33

Multumesc ptr informatii.Ptr mine e mai greu sa citesc dar voi ruga un prieten sa ma ajute.
"More important than talent, strength or knowledge is the ability to laugh at yourself and enjoy the pursuit of your dreams"
trintorache

Mesajde adita » 31 Ian 2012, 19:31

Domnule Adrian M,
Chiar imi pare rau ca nu postati.E o problema personala dar situatia cred ca e de genul s-a suparat pe sat .Era placut sa vedem si parerea dv.

Am sa va prezint un interviu a lui Michael Bush. Aici este interviul:[url][url] http://somdbeekeeper.com/2011/12/23/pod ... beekeeper/[/url][/url]

:lol:
adita

Mesajde bucursorinelionel » 31 Ian 2012, 19:45

Domule, Adita, cu tot respectul datorat varstei...aflati ca expresia ...""se crede ca..."...este putin mai mult decat = 0...In domeniul cercetarii( de oricare natura si domeniu )..astfel de formulari sunt de .... :lol: ...sau :mrgreen: adica speculatii de a ...enspea ..speta..dupa 20 de ani de apicultura..mai multe vetre ..principale, secundare,,tertiare...numai cu stupi puternici...obligat de concurenta..(adica intre 60000-80000 de albine pe colonie in sezonul activ)..pot sa va spun ca...varroa ramane inca, cel putin 10 ani, in tara noastra, inamicul nr.1..cu sau fara acceptul sau bunavointa dvs. ...asa ca...imi pare rau..".... dar si drumul spre iad e pavat cu bune intentii..."..o seara buna...!!
bucursorinelionel

Mesajde akmm » 01 Feb 2012, 09:38

Ce super ar fi sa te duci intr-un complex de porci/vaci/gaini cu mii sau zeci de mii de indivizi si sa le spui zero tratamente, ca uite la albine merge.Si s-a dublat si productia de miere....
Nu e deloc o dovada de maturitate.Parerea mea.
akmm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE