Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Un om liber

Mesajde aurelt60 » 31 Ian 2012, 13:13

Salut pe toti oamenii care se ocupa cu cresterea albinelor. Sant incepator in apicultura (de trei ani) dar am acum 11 familii cu care am intrat an iarna. Am 52 de ani si am lucrat ca bugetar dar an urma taierilor salariale mi-am dat demisia si ma ocup numai de stupi pe care ai voi anmulti de la an la an. Am construite de mine anca 9 cutii pe care le voi popula an primavara...sau asa mi-am propus. Tot ce fac este din placere dar pe viitor poate ca ami va aduce si ceva profit macar pentru reinvestitie. Locuiesc an Bragadiru de Ilfov si daca sant oameni din zona care vor sa cunoasca cate ceva despre albine ai invit sa ma contacteze la 0744293099
Ai grija ce iti doresti pentru ca este posibil sa se indeplineasca!
aurelt60

Re: Un om liber

Mesajde ves.lucian.zabrani » 31 Ian 2012, 18:16

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde mihaibob » 31 Ian 2012, 21:07

Bine ati venit si succes in ceea ce va-ti propus!
mihaibob

Mesajde nae » 31 Ian 2012, 21:12

Sanatate ,putere de munca si miere multa .
nae

Mesajde proapis13 » 31 Ian 2012, 22:13

Bun venit in marea familie a apicultorilor forumisti :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde paul » 31 Ian 2012, 22:38

Nene Aurel ... nu mi-o lua in nume de rau ... Oricat de mult ti-ar fi taiat din salariu ... oricat de putini bani ai fi luat (salariul minim pe economie)... tot ar fi fost mai mult decat ceea ce obtii de la ... 11 stupi ! :shock: Acum ... ori ai alta sursa de venit ori ... te-ai pripit cu demisia ! Parerea mea ...
P.S. Am 2 servicii ... 5 stupi si ... nu o duc roz ! Dar mai stii ... cand o sa am ...11stupi ... poate se schimba datele problemei ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde catalin.profiri » 01 Feb 2012, 07:46

macar 50-60 daca aveati cand ati depus demisia...
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde aurelt60 » 01 Feb 2012, 10:44

Va multumesc pentru parerile si opiniile pe care le expuneti, deasemenea va explic de ce am luat aceasta hotarare. Am lucrat ca sofer 30 de ani,desi pregatirea mea este de mecanic auto si, in toti acesti ani, desi sunt foarte priceput si am multe hobiuri nu am putut sa imi realizez decat bucuriile de azi pe maine.Am crescut doi copii care au terminat scoli superioare ( baiatul este inginer electronist si fata a terminat jurnalismul, este reporter in tvr). Si spun mai departe, ei au asigurat un salariu bunicel iar sotia mea are inca servici. Eu am primit o mica mostenire ( casuta si 1200 de metrii cu vie ) unde fac si putina agricultura pentru casa, de aceea spun...pentru ce sa imi irosesc acesti putini ani care mi-i mai da dumnezeu sa incerc sa umplu cosul pe care nu am reusit sa il umplu 30 de ani .Nu incerc sa ma disculp, dar ganditi-va daca totusi nu am dreptate. Si pe urma am si eu timp sa va impartasesc cate ceva din multele mele ocupatii de pe langa casa. Pe viitor voi posta fotografii, filmulete cu explicatii despre cum imi construiesc singur stupii,cum depanez televizoare si aparatura electrocasnica dar si cultivarea legumelor in gradina. Sper ca pe langa stuparit sa va pot fi de ajutor cu explicatii si din alte domenii.
Ultima oară modificat de aurelt60 pe 01 Feb 2012, 12:01, modificat 1 dată în total.
aurelt60

Mesajde Avram Sorin » 01 Feb 2012, 11:43

Cred ca cel mai important este un lucru : " un om liber" . Asta cred ca face cat toti banii din lume . Unii inca mai visam la libertate inghesuiti in birouri si " invartind" hartii fara sens zi de zi . Mult noroc ..
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde paul » 02 Feb 2012, 20:22

Nene Aurel ... bine ca poti fi ... OM LIBER !!!
Daca imi doresc ceva de la viata ... este sa ma ocup numai de albine ! Si sa pot trai ... modest ... de pe urma lor ! Pana atunci ... scarbici ... scarbici ... de doua ori ... scarbici !!! Vine ea si vremea aceea ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde namzeb » 02 Feb 2012, 21:43

Nene Aurel, ma i-au si eu dupa cel mai de sus ,frumos ai spus daca ai sanatate ceea ceti doresc din suflet sa poti munci pentru D-neata si familie.Si eu sint de aceeasi parere ca daca sintem sanatosi putem face ceva pentru noi si copii nostri numai sa fim lasati. Azi nu mai este asa unii se imbogatesc peste noapte si atunci cum mai putem sa credem ca unii sint mai destepti ca altii doar ca sint politici.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde aurelt60 » 06 Feb 2012, 11:35

Multi dintre colegi antreaba despre cultura de Facelia,eu am cumparat un khilogram de saminta de la tirgul apicol de la baneasa anul trecut si am semanat-o in primavara mai mult din curiozitete insa rezultatul a depasit asteptarile din mai multe puncte de vedere si anume; inflorescenta este foarte frumoasa,perioada de pastrare a florilor este destul de lunga deoarece nu infloreste toata odata,atrage slbinele ca un magnet,(ai inpresia ca s-au rasturnat stupii in ea),daca se lasa sa se usuce bine saminta se recolteaza mult mai mult decit s-a insamintat,se poate arunca saminta pe pamint primavara chiar daca mai este zapada, daca avem saminta suficienta se poate cultiva aproape luna de luna si asa va fi inflorita tot tinpu.Nu este nevoie sa se pregateasca pamintul neaparat, eu am aruncat cam un kg. pe miristi si sint convins ca la vara v-a fi facelia peste tot.
Ultima oară modificat de aurelt60 pe 06 Feb 2012, 17:21, modificat 1 dată în total.
aurelt60

Mesajde pin » 06 Feb 2012, 15:31

Eu am albinele la Domnesti si merg acolo prin Bragadiru asa ca poate va deranjez intr-o sambata sa va admir stupii. Am cumparat si eu anul trecut 1 kg de samanta de facelia si sper sa fie cum ati spus.
pin

Mesajde namzeb » 06 Feb 2012, 16:46

Azi am ascultat cu furtunasul si ce credeti ca am auzit.Consilul Europen al Albinelor au supus aprobarii ajutorarii apiculturii cu medicamentatie gratuita si cu chiar un congres al albinaritului international care sa fie sporite numarul familiilor de albine in lume si sporirea consumului de miere in lume. Eu care am auzit asta propun ca albinaritul sa fie exclus de la orice taxe iar accesul pe piata internationala a mierii sa fie exclusiv pretul international efectuat pe bursa ca in acest fel sa fim toti afectati in functie de calitate si conditiile obtinute.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde aurelt60 » 06 Feb 2012, 17:15

Pentru pin ;daca vi prin zona nu m-a ocolii,esti binevenit m-a gasesti la nr. de telefon din prima postare.
aurelt60

Mesajde aurelt60 » 06 Feb 2012, 17:32

Domnule namzeb....bucurosi le ducem toate de e pace de-i razboi.
aurelt60

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?