de ioanpuiu » 02 Feb 2012, 11:14
este o schimbare necesară şi imediată
de asemenea aveţi nevoie de schimbări mai profunde.
nu vrem să schimbam doar deţinătorii puterii pentru a avea aceiaşi situaţie anul viitor, deci, dragi politicieni din guvern sau din opoziţie, vă rog să ascultaţi măcar o dată...haide- ti să apreciem(să tezaurizăm/ să păstrăm ca o comoară) acest moment cînd politicienii ascultă şi cetăţenii vorbesc.
Dragi politicieni din guvern, dialogul nu inseamnă să trimiti trupe care să bată oamenii, ăsta nu e dialog - nu e democraţie - nu e ceva ce ar trebui să apăraţi, e ceva de care ar trebui să va fie ruşine, vouă şi oamenilor care decid asta
(voi)partidele din opoziţie, (nu e chiar aşa simplu), s-ar putea să fiţi fericiţi că oamenii sunt pe străzi, dar poate anul viitor vor fi tot acolo dacă voi cîştigaţi alegerile. vă rog să-i ascultaţi.
----------------------
(într-un fel care mie nu-mi place foarte mult) vorbeşte pt. a doua oară despre solidaritate ca despre un mic miracol la care a fost martor, oameni de diverse categorii sau condiţii sociale găsesc ceva comun, ceva care îi leagă şi-i uneşte- solidaritatea, nevoia de schimbare
eu nu văd în asta nici un miracol. pe oameni i-au unit şi-i vor uni greutăţile cărora nu le pot face faţă singuri.
---------------------
şi ăsta e doar începutul, pentru că probabil, europa de est, noua europă(toată) are nevoie de o primăvară, de una a democraţiei.
- după douăzeci de ani, oamenii nu au încredere în democraţie
- avem nevoie de o primăvară a democraţiei care va veni. va veni dacă veţi continua să ignoraţi oamenii.
- o vom avea (ca)în Spania, în Israel, în SUA poate.
Oamenii din Europa de est se uită înspre Bucureşti, avem prieteni în Serbia, în Bulgaria, în Ungaria, care spun că ar trebui să o facem împreună. avem nevoie de schimbare.
- nu vreau să spun mai multe, (să adaug prea multe lucruri) spun doar atît: pentru două săptămîni am fost în piaţa publică cu oameni pe care nu îi cunoşteam înainte, pensionari şi chiar oameni fără adăpost care vin acolo şi protestează.
mi-am pierdut vocea de mai multe ori dar am recîştigat speranţa.
Cu toţii suntem
sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.