Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Roii cei noi

Mesajde mihha » 03 Feb 2012, 20:34

Cipri S scrie:Salutare!
Azi am vazut la unul din stupi resturi de albina la urdinis.Am deschis capacul ,pe fundul stupului numai resturi de ceara si albina.A intrat un soarece.Cum il scot? Interesant e ca nu am simtit miros cand am deschis stupul,sa fi plecat?Cum aflu?Nu pot desface ghemul ca e frig si pierd familia de albine.Astept sfaturi.
Multumesc!

1.o varianta cred ca ar fi sa ai conditii sa l duci intr o incapere pe acel stup,unde gaseste temperatura de 17-18 grade constant si timp de 2-3 zile se desface ghemul si poti face o transvazare de rame cu albine cu tot intr o alta cutie.o varianta teoretica, eu nu am facut o,ca nu mi a trebuit.Daca altcineva vede alta s o zica.
mihha

Re: Roii cei noi

Mesajde vlad » 03 Feb 2012, 22:13

intr-un colt al stupului , opus ghemului , presara niste grausor pentru soareci . s-ar putea sa functioneze, urmand ca ,cu prima ocazie cand poti umbla in cuib , sa verifici rezervele si eventual sa scoti soarecele ( daca nu a iesit sau nu a murit )
vlad

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR