adriann scrie:cutia lemn goala 100-150 ron
roi 200-250 ron
in primul an nu o sa scoti mare lucru de la ei....daca vrei sa iti scoti ceva trebuie sa iei familii pe care sa le si inmultesti.
Poti sa iei 5 familii (400-500 ron/buc), le divizezi in 2-a dupa salcam/tei , scoti acolo cateva kile de miere pt. familie si inca 1 roi din fiecare, per ansamblu iesi cu mierea in plus- scazi munca de inmultire
Ca incepator as incepe cu max 10 familii pt. primul an. apoi asa mai vedea cat de mult imi place... ca de imbogatit nu o sa sa te imbogatesti dar nici rau nu traiesti din apicultura.
din ce e pe anunturi.
cavaleriu scrie:sal . poti incepe cu o intepatura de albina sa vezi daca ai alergie si dupa aia spor la munca
ca in primii ani o sa tot investesti si dupa aia vei vedea
vatra e destul de buna din cite ai relatat ai sol. in spre Falciu sint gradini si solarii
vezi ca mai era si Alizeu tot din husi anul tre cut planta salcimi anul ast nu mai da nici un semn de viata
ce zici sa luat sau sa lasat de stuparit ????![]()
![]()
vicpo scrie:bogdan daca acum m-as apuca de albinarit as lua familii cu 5oo lei cu cutie cu tot si-ti spun de ce ;familia o pot lua la inceput de aprilie (sint la anunturi apicole oameni seriosi care vind)pot scoate si ceva miere si pot imulti,cu roi...depinde de zona , eutrebuie sa consum cel putin 12 kg de hrana din iunie(dupa salcim) pina in octobrie ca sa aduc un roi sa ierneze pe 3-4 intervalesi sa aiba pt iarna vreo 8 kg miere.Curoiul ce ecomomisesc (bani caci sint mai ieftini)pierd aproape dublu pina in toamna.Si un calcul;familia 500 lei scot pun numai 20 kg mierex15 lei kg =300.mai fac un roi si am scos cit am bagat din primul an.La roi 150lei roiul 100cutia =250+12 kg miere=paguba
laur1 scrie:buna dimineta la toata lumea! incepator sunt si eu si caut pe cineva cu vechime in apicultura din bucuresti sau inprejurimi care ma poate invata practic.fiindca stiti vb aceea țeoria ca teoria...
laur1 scrie:buna dimineta la toata lumea! incepator sunt si eu si caut pe cineva cu vechime in apicultura din bucuresti sau inprejurimi care ma poate invata practic.fiindca stiti vb aceea țeoria ca teoria...
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori