Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: tratament Varoza metode si metode

Mesajde cosma-TM » 29 Ian 2012, 21:39

am facut de ceva timp un asfel de aparat, spirala la inceput am facut-o incolacind-o pe un fier de 30 mm,la probe mi-am dat seama ca randamentul nu e cel care il vroiam eu,am micsorat apoi diametru interior al spiralei la 15-17 mm,tot nu batea ceva, flacara arzatorului era ca intr-un tunel, se pierdea multa caldura inutil,apoi mi-a venit ideea de a face spirala conica , pentru ca flacara sa se loveasca de fiecare spira , asa randamentul e maxim, parerea mea,
Fişiere ataşate
ro-furetto.jpg
cosma-TM

Mesajde cosma-TM » 29 Ian 2012, 21:45

si
Fişiere ataşate
ro-furetto 2.jpg
ro-furetto 2.jpg (10.88 KiB) Vizualizat de 18330 ori
ro-furetto 1.jpg
cosma-TM

Mesajde cosma-TM » 29 Ian 2012, 21:52

l-am facut demontabil , pentru ca sa pot folosi arzatorul si la altceva, e simplu desfaci cu o surubelnita 2 suruburi si gata, pompita eu am luat-o din germania,de pe net, ca aici nu am gasit,iar dozajul se poate verifica , pompand de 3-5 ori lichid din pompita intr-o eprubeta gradata sau o siringa iar apoi se calculeaza cat iese odata
cosma-TM

Mesajde lucian_stoianof » 31 Ian 2012, 14:24

Aparatul trebuie sa dozeze 1-1.5 ml solutie la o pulverizare , astfel pentru un corp Dadant de 10 rame sunt necesare 1-2 pulverizari.
O rezerva de gaz ajunge pt tratarea a 200-250 familii.
Fişiere ataşate
rofureto galben_opt.jpg
Cu respect,
Ing. Lucian Stoianof
lucian_stoianof

Mesajde lucian2012 » 04 Feb 2012, 15:25

cosma-TM scrie:am facut de ceva timp un asfel de aparat, spirala la inceput am facut-o incolacind-o pe un fier de 30 mm,la probe mi-am dat seama ca randamentul nu e cel care il vroiam eu,am micsorat apoi diametru interior al spiralei la 15-17 mm,tot nu batea ceva, flacara arzatorului era ca intr-un tunel, se pierdea multa caldura inutil,apoi mi-a venit ideea de a face spirala conica , pentru ca flacara sa se loveasca de fiecare spira , asa randamentul e maxim, parerea mea,

de unde aveti cilindrul acela care protejeaza spirala din cupru,ce iese din arzator.....l-ati facut manual....ca nu stiu cum se numeste si unde as putea gasi asa ceva.......pt ca vreau sa imi fac si eu unul asemanator dar nu gasesx cilindrul ala din sita cu gauri....multumesc anticipat..astept raspuns
lucian2012

Mesajde cosma-TM » 04 Feb 2012, 20:15

cilindru il am de la orban stefan din sighisoara, a zis ca e de la ceva razboaie de tesut, e din inox in schimbul a doua capace, initaial am avut un cilindru de tabla zincata , trasat si apoi gaurit (faci cam 15-20 de gauri pe rand ,iar intre randuri am lasat cam 1 cm)cu un punctator, iar capacele ti le face un strungar, cel din spate tre sa aiba gaura sa intre flais pe cilindru arzatorului, iar cel din fatza o gaura de 7
cosma-TM

Mesajde lucian2012 » 08 Feb 2012, 16:29

cosma-TM scrie:cilindru il am de la orban stefan din sighisoara, a zis ca e de la ceva razboaie de tesut, e din inox in schimbul a doua capace, initaial am avut un cilindru de tabla zincata , trasat si apoi gaurit (faci cam 15-20 de gauri pe rand ,iar intre randuri am lasat cam 1 cm)cu un punctator, iar capacele ti le face un strungar, cel din spate tre sa aiba gaura sa intre flais pe cilindru arzatorului, iar cel din fatza o gaura de 7

nu am stiut ca d-l orban face si cilindre(probabil razboi de tesut mecanic,adica industriale,ca cele traditionale sunt toate din leman) ...credeam ca face numai lazi!...dar asta inseamna un om priceput la toate si de mare ajutor....Ziceti ca este din inox....Si cat a-ti dat pe cilindru ca sa vi-l faca sau vi l-a facut pe gratis....stiu io ca prieteni!!!....Eu m-am tot gandit la o gramada de variante ca sa-mi confectionez unul,dar ma gandeam ca poate gasesc pe piata in magazine....dar nimica toata.Ceea ce se poate gasi pe piata si se poate folosi ca si cilindrul de protectie sunt filtrele hidraulice pt servodirectie sau caseta de directie de la camioane gen daf iveco....Faza este ca acele cilindre au intre 100-108 mm lungimea,si nu stiu in acest caz care este lungimea normala sau care ar trebui sa fie ,exact ca si la cilindrul original.De aceea vreau sa va intreb ,al d-voastra ce lungime are cilindru si ce diametru,este facut dupa cilindrul original de la aparatul furetto? si teva din spirala va este din cupru sau metal.....am vazut ca cea originala este din metal si se termina incolacirea ei sub forma conica,pt a degaja o mai mare caldura......oare s-ar putea folosi teava din inox,nu stiu care ar fi mai buna...?
lucian2012

Mesajde lucian2012 » 08 Feb 2012, 16:40

lucian2012 scrie:
cosma-TM scrie:cilindru il am de la orban stefan din sighisoara, a zis ca e de la ceva razboaie de tesut, e din inox in schimbul a doua capace, initaial am avut un cilindru de tabla zincata , trasat si apoi gaurit (faci cam 15-20 de gauri pe rand ,iar intre randuri am lasat cam 1 cm)cu un punctator, iar capacele ti le face un strungar, cel din spate tre sa aiba gaura sa intre flais pe cilindru arzatorului, iar cel din fatza o gaura de 7

nu am stiut ca d-l orban face si cilindre(probabil razboi de tesut mecanic,adica industriale,ca cele traditionale sunt toate din leman) ...credeam ca face numai lazi!...dar asta inseamna un om priceput la toate si de mare ajutor....Ziceti ca este din inox....Si cat a-ti dat pe cilindru ca sa vi-l faca sau vi l-a facut pe gratis....stiu io ca prieteni!!!....Eu m-am tot gandit la o gramada de variante ca sa-mi confectionez unul,dar ma gandeam ca poate gasesc pe piata in magazine....dar nimica toata.Ceea ce se poate gasi pe piata si se poate folosi ca si cilindrul de protectie sunt filtrele hidraulice pt servodirectie sau caseta de directie de la camioane gen daf iveco....Faza este ca acele cilindre au intre 100-108 mm lungimea,si nu stiu in acest caz care este lungimea normala sau care ar trebui sa fie ,exact ca si la cilindrul original.De aceea vreau sa va intreb ,al d-voastra ce lungime are cilindru si ce diametru,este facut dupa cilindrul original de la aparatul furetto? si teva din spirala va este din cupru sau metal.....am vazut ca cea originala este din metal si se termina incolacirea ei sub forma conica,pt a degaja o mai mare caldura......oare s-ar putea folosi teava din inox,nu stiu care ar fi mai buna...?

dar teava care formeaza spirala ce dimensiuni are si oare de cat trebuie sa fie
lucian2012

Mesajde cosma-TM » 08 Feb 2012, 21:16

dl orban avea vreo 3-4 cilindri dintrastia, mi-a dat mie unul in schimb a 2 capace ce se pun pe capetele cilindrului, deci a fost asa un troc :) nu cred ca e neaparat un stas lungimea cilindrului, in prima faza al meu era mai scurt , apoi daca am primit cilindru asta l-am lasat asa , nu l-am mai scurtat (170 mm si diametru de 60 mm).Spirala este dintr-o conducta de frana de dacie de pe spate, din cupru , are 9 spire ...
cosma-TM

Mesajde cosma-TM » 08 Feb 2012, 21:23

eu zic ca in 100-108 mm lungime intra perfect spirala, merita sa incerci, nu tre sa copiezi neaparat stasurile aparatului original,eu 2 zile am tot mesterit si probat la el pana a iesit si functionat asa cum vroiam...daca mai ai nelamuriri , oricand cu mare placere voi raspunde
cosma-TM

Mesajde lucian2012 » 10 Feb 2012, 01:59

teava de cupru care formeaza spirala ce dimensiune trebuie sa fie.....eu am luat teava de 6 mm grosimea,dar am vazut ca cea de la conducta de frana pt dacie e mai subtire cu o idee,si se indoaie mai usor,oare are ceva ca e mai groasa un pic,principiu de functionare sa fie la fel ,cu acelasi randament de precizie,lamuriti-ma va rog....multumesc in continuare pt sfaturi
lucian2012

Mesajde cosma-TM » 10 Feb 2012, 13:21

ii buna aia de 6 , acum ca sa lucri mai usor cu ea , e deajuns sa o incalzesti odata pana se inroseste, apoi e mult mai maleabila, mai usor de lucrat cu ea
cosma-TM

Mesajde EugenVoinea » 10 Feb 2012, 16:37

Cuprul , pentru adeveni maleabil,se inroseste in foc si apoi se raceste brusc in apa,iar pt. oteluri , procedeul consta in inrosirea otelului in foc ,si racirea lenta.
cosma-TM scrie:ii buna aia de 6 , acum ca sa lucri mai usor cu ea , e deajuns sa o incalzesti odata pana se inroseste, apoi e mult mai maleabila, mai usor de lucrat cu ea
..."Invata de la vultur cand umerii ti-s grei Si dute la furnica sa vezi povara ei''... din lirica norvegiana.
EugenVoinea

Mesajde balasbebe » 10 Feb 2012, 18:49

Teava de cupru nu prea este buna. Transmite caldura si arde urdinisul. Este bine sa fie din fier sau inox.
balasbebe

Mesajde lucian_stoianof » 10 Feb 2012, 22:27

Primul aparat pe care l-am construit a fost acum patru ani . Am folosit teava de cupru si sunt multumit de el si in ziua de azi . Cuprul are cel mai bun transfer termic si de aceea este folosit in majoritatea schimbatoarelor de caldura , dar este foarte scump si de aceea constructorii mai folosesc inox in locul acestuia.Dar si cuprul este de mai multe calitati , asta am observat in timp pe masura ce am schimbat furnizori de teava . La fel cu lampile si cu protectiile de inox . Cauti pana gasesti cele mai bune elemente ca aparatul sa functioneze in parametri normali .
Cu respect,
Ing. Lucian Stoianof
lucian_stoianof

Mesajde iulyan_milo » 14 Mar 2012, 21:40

Cand efectuati tratamentul dimineata sau seara?
iulyan_milo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE