Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ca incepator....

Mesajde balanciprian » 05 Feb 2012, 18:00

salut! vreau sa cumpar 30 de cutii si am gasit pe net uni de la Targu Secuiesc undeva la 80 ron,sunt cu cat de 1/1.stiti cum sunt,are cineva,este in regula cat 1/1?MERITA sau arunc banii? multam
balanciprian

Mesajde Liviu Sarbu » 05 Feb 2012, 19:52

Albinele vor fi aur curat pentru merii tai. Daca iti permiti poti incepe cu 5 pana la 10 familii. Nu are rost mai multe, trebuie intai sa inveti si ai nevoie de timp pentru asta. Pentru moment nu te gandi la bani europeni, dar poti accesa PNA. Normal ca au facut misto de tine, tu nu stii inca nimic despre albine si te gandesti la banii europeni. Pai daca era atat de usor ii luau ei deja. Acum aflu si eu ca merii se stropesc in floare. Probabil o fi o metoda oltenesca, doar ei au inventat vorba cu capra vecinului, aici ar fi vorba de albina vecinului. Pomii fructiferi se stropesc prefloral si la scuturarea petalelor, asa scrie in toate cartile de pomicultura. Tratamentele la vie nu se fac obligatoriu intre tratamentele la pomi, poti sa te organizezi in asa fel incat sa le faci in acelasi timp. In fond din moment ce este livada ta tu hotarasti cand faci tratamentele. Acum exista substante care nu sunt toxice pentru albine, sau cu toxicitate scazuta si poti sa le alegi pe acestea. Atunci cand urmeaza sa fac stropiri in livada ma trezesc dimineata sa ajung cu noapte la stupi, inchid urdinisurile ( am plasa antivaroua dedesubt si la fel trebuie sa ai si tu ), fac stropirile si nu deschid urdinisurile pana ce solutia nu s-a uscat pe frunze. Nu am avut mortalitate pana acum datorita stropirilor. Va salut !
Liviu Sarbu

Mesajde adriano1978 » 05 Feb 2012, 20:14

[quote="Liviu Sarbu"]
multumes pt sfaturi, m-am decis sa raman la 2 stupi pt moment, eu le-am luat cu plasa antivaroua dedesubt pt cand o sa stropiesc via si livada cat despre substanta stiu ce substanta sa folosesc pt ca am avut magazin fitosanitar...Eu am accesat masura 141 anul trecut pt alt domeniu agricol deci stiu cum se face, dar ma batea gandul sa mai incerc cu 141 si in domeniul apicol....o sa continui sa citesc si sa invat cu 2 stupii
adriano1978

Mesajde doru_coman_cl » 05 Feb 2012, 20:34

PENTRU MASURA 141 CRED CA E MAI AVANTAJOS SA INCEPI SI CU POMII SI DACA AI SI ALBINE E MAI AVANTAJOS MERGI LA CAMERA AGRICOLA SI TE INTERESEAZA MAI ALES DACA AI PINA IN 40 DE ANI
doru_coman_cl

Mesajde kiloz » 05 Feb 2012, 20:37

balanciprian scrie:salut! vreau sa cumpar 30 de cutii si am gasit pe net uni de la Targu Secuiesc undeva la 80 ron,sunt cu cat de 1/1.stiti cum sunt,are cineva,este in regula cat 1/1?MERITA sau arunc banii? multam

La pretul asta cum sint ,montata sau nu ?
Ai mai lucrat cu vreun model de stup?
Ceva experienta? Pt incepetori nui recomandat.
Se lucreaza cel mai greoi cu model cat 1/1.Asemenea corp este aproape inposibil de manipulat singur cind este plin ,trebuie sa lucrez rama cu rama,albinele urca foarte greu in cat ,trebuie practicat o anume tehnica ca sa fie ocupate ambele corpuri.Daca ai gresit familia mai bine roieste decit sa ia in lucru ambele corpuri.
Dar daca totul merge bine pot sa ai o familie puternica si sa faci o recolta buna avind stupul un volum mare.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde adriano1978 » 05 Feb 2012, 21:43

doru_coman_cl scrie:PENTRU MASURA 141 CRED CA E MAI AVANTAJOS SA INCEPI SI CU POMII SI DACA AI SI ALBINE E MAI AVANTAJOS MERGI LA CAMERA AGRICOLA SI TE INTERESEAZA MAI ALES DACA AI PINA IN 40 DE ANI

nu inteleg pt cine e raspunsul....pt mmine sau balanciprian
adriano1978

Mesajde balanciprian » 05 Feb 2012, 23:09

merci kiloz! sunt kit dar mam razgandit, am vazut neste poze de la cei care sau"intepat" si clar nu merita,suna bine la pret dar e clar marfa proasta. de 3 ani am albine si am ajuns la 62. orizontalipe 16 si verticali cat trei sfert.cica vin astia in control de la 141 si tre sa corespund comform planului. renunt si la modelul cu cat 1/1 daca zici ca e dificil si chiar te cred.salutare!
balanciprian

Mesajde catalin.profiri » 06 Feb 2012, 07:03

parintii mei stau langa o livada de meri. am fost f incantat de lucrul asta ca ma gandeam sa duc albinele acolo, dar... imediat mi-au povestit ca ei stropesc copacii cand sunt in floare...
cat despre stupii de care vorbesti ... mai bine nu!
stan patitul.
daca tot dai un ban, mai bine da-l pe ceva bine facut.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde aurelt60 » 06 Feb 2012, 14:08

In timp am facut o constatare cu privire la adapatori in stupina. La inceput am pus adapatori cit mai aproape de stupi crezind ca fac un serviciu mai bun albinelor, dar m-am inselat si asta pentru ca odata cu albinele veneau si viespii la apa dupa care le era foarte usor sa intre pe urdinis la furat miere. Cind am vazut ca sint deranjate, am pus adapatorile la distanta mult mai mare si am constatat ca veneau mai putine viespi. Un stupar batrin m-a intrebat cum combat invazia de viespi? Dupa aceea m-a invatat cum sa fac capcane. Ce credeti ca s-a intimplat dupa ce am pus capcane?.....saptaminal trebuia sa le gonesc deoarece se umpleau cu viespi si muste inecate. Am cautat si pe net si am vazut ca si altii folosesc aceasi metoda. Poate o stiti sau nu eu v-a spun cum sa construiti una. Taiati o sticla de bauturi racoritoare mai jos cu 7-8 cm.de filet si pilnia formata o pune-ti cu partea filetata in jos intr-un borcan de 800ml.in care pune-ti putina apa si putin zahar sau miere si putin otet.Veti sonstata ca vor fi atrase doar viespile care intrind pe gura pilniei nu vor mai putea iesi.Puse in stupina am reusit sa diminuez foarte mult numarul invadatorilor.
Ai grija ce iti doresti pentru ca este posibil sa se indeplineasca!
aurelt60

Mesajde Geangu Cristian » 18 Feb 2012, 19:05

adriano1978 scrie:
Liviu Sarbu scrie:multumes pt sfaturi, m-am decis sa raman la 2 stupi pt moment, eu le-am luat cu plasa antivaroua dedesubt pt cand o sa stropiesc via si livada cat despre substanta stiu ce substanta sa folosesc pt ca am avut magazin fitosanitar...Eu am accesat masura 141 anul trecut pt alt domeniu agricol deci stiu cum se face, dar ma batea gandul sa mai incerc cu 141 si in domeniul apicol....o sa continui sa citesc si sa invat cu 2 stupii

Dle eu stiu ca nu poti accesa concomitent doua masuri nici daca a-ti faceo pe numele sotiei eventual poate pe numele parintilor si nu la aceasi proprietateiar cine alearga dupa doi iepuri .......stati linistit ca nu merge. De apicultura eu cred ca trebuie sa iubesti foarte mult albina sa pui mult suflet ca sa poti face apicultura si mai ales sa fie si rentabila .
pentru inceput e ok 2 familii
Bafta multa si curaj!
Geangu Cristian

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE