Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Administrarea polivitaminelor in apa

Mesajde catalin_valenii » 05 Feb 2012, 15:26

Doresc sa intreb si sa aflu informatii referitoare la posibilitatea administrarii in apa de baut a albinelor a complexelor polivitaminice de uz veterinar care se folosesc pentru puii de gaina si nu numai. A administrat cineva asa ceva? Se pot folosi? Si daca se pot folosi ce ati folosit? Exista posibilitatea ca aceasta administrare de complexe sa dauneze calitatilor mierii?
catalin_valenii

Re: Administrarea polivitaminelor in apa

Mesajde stroe » 05 Feb 2012, 16:26

catalin_valenii scrie:Doresc sa intreb si sa aflu informatii referitoare la posibilitatea administrarii in apa de baut a albinelor a complexelor polivitaminice de uz veterinar care se folosesc pentru puii de gaina si nu numai. A administrat cineva asa ceva? Se pot folosi? Si daca se pot folosi ce ati folosit? Exista posibilitatea ca aceasta administrare de complexe sa dauneze calitatilor mierii?

Vitaminele trebuie sa ajunga la albine. Apa din adapator majoritatea o arunci nu o consuma ele.
stroe

Mesajde catalin_valenii » 05 Feb 2012, 20:26

Pai si ele de unde beau apa? D c nu ar bea din adapator? Sunt sigur ca la ele trebuie sa ajunga vitaminele dar alta era intrebarea.
catalin_valenii

Mesajde bogdannn » 05 Feb 2012, 21:07

catalin_valenii scrie:Doresc sa intreb si sa aflu informatii referitoare la posibilitatea administrarii in apa de baut a albinelor a complexelor polivitaminice de uz veterinar care se folosesc pentru puii de gaina si nu numai. A administrat cineva asa ceva? Se pot folosi? Si daca se pot folosi ce ati folosit? Exista posibilitatea ca aceasta administrare de complexe sa dauneze calitatilor mierii?

apicomplexul e bun si cu vitamine necesare albinelor, stiu ca poate fi decontat prin PNA dar scrie in prospect ca nu se foloseste in perioadele de cules intensiv

o administrare eficienta e in turtele sau siropul de stimulare din primavara
Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde catalin_valenii » 05 Feb 2012, 21:10

Multumesc pentru informatie. O sa ma interesez de prospectul acestuia sa vad ce si cum. Daca ai in posesie asa ceva poate imi dai si mie niste informatii. Ai folosit asa ceva?
catalin_valenii

Mesajde bogdannn » 05 Feb 2012, 21:14

Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde catalin_valenii » 05 Feb 2012, 21:19

Si ai fost multumit de eficienta lui? Nu s-a cunoscut si ca stimulator al pontei matcii? Doar in formarea corpului gras a influentat pozitiv?
catalin_valenii

Mesajde bogdannn » 05 Feb 2012, 21:31

am administrat apicomplex intre 1 si 21 septembrie la un lot de 60 de familii, stimularea pontei o s-o vad la primavara, in legatura cu eficinta ramane sa vorbim dupa cel putin 2 ierni, nu poti sa tragi concluzii dupa 3 administrarii

am 30 de familii pe care le-am ajutat cu startovit primavara trecuta si s-a vazut o mica diferenta pozitiva in ponta matcilor fata de restul nestimulate

in general orice stimulare este eficienta la familii sanatoase si puternice
Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde catalin_valenii » 05 Feb 2012, 22:49

Si eu vreau sa achizitionez Startovit la targul de la Campina sa il folosesc pentru ca am inteles ca este folositor in stimulare. Intr-adevar orice stimulare este buna la familiile puternice si sanatoase dar ideea este ca se doreste o fortare a ouatului matcii mai ales primavara si toamna.
catalin_valenii

Mesajde bogdannn » 06 Feb 2012, 08:53

-daca accelerezi ponta matci in primavara la un stup slab eu zic ca faci mai mult rau decat bine din acesta cauza am zis ca e bine sa folosim stimulentele doar la familii sanatoase si puternice

-la inceputul toamnei (1 septembrie) ideal este ca matca sa inceteze ponta nu sa si-o sporeasca
Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde catalin_valenii » 06 Feb 2012, 10:26

Eu am familiile pe 5 rame majoritatea (exceptie facand cativa pe 6 si 7 rame). Referitor la toamna am citit si eu ca e bine ca ponta sa inceteze cat mai repede pentru a nu uza albina fara rost dar eu pana acum stimulam familiile ptr a oua pana mai tarziu pentru a avea mai multi indivizi in formarea ghemului. Doresc ca toamna asta sa nu mai fac stimulare ptr a ponta matca sa vad cum va fi in primavara urmatoare.
Referitor la stimularea de primavara as dori sa reusesc sa ajung la 10 rame cat mai repede posibil pentru a ajunge la dezvolatrea maxima cel tarziu la 1 mai dar nu stiu daca o sa reusesc si din aceasta cauza ma documentez pana in momentul cand o sa incep cu stimularea in aceasta primavara.
catalin_valenii

Mesajde peterneamt » 06 Feb 2012, 21:16

Abordarea e nitel gresita la genul ca nu noi stabilim ce face sau cind face albina , noi trebuie sa o ajutam cind are nevoie , sau sa incercam sa o dirijam cind se poate, dar tot ea e suverana in stup si de obicei stie ce face si face mult mai bine ca noi. Daca conditiile sunt favorabile e posibil ca toamna sa apara o noua inflorire a florei spontane si albinele sa inceapa sa creasca din nou trintori nu numai albina de iernare. ( e drept ca in ultimii ani nu s-a mai intimplat prin Dolj ).
;)
peterneamt

Mesajde catalin_valenii » 06 Feb 2012, 22:15

Pai si eu in acest scop (de a le ajuta) vreau sa intervin in 'sanul familiei'. Dar numai un coleg a folosit complexe de vitamine si minerale in stimularea familiilor de albine? Ma gandeam ca o sa curga informatia cu exemple ....samd
catalin_valenii

Mesajde proapis13 » 06 Feb 2012, 22:23

Pai vezi daca nu cauti unde trebuie si cand trebuie :?:
Vrei sa dai papa de la pui la albine cand e ceva nou pe piata :shock:
ia vezi daca te lamureste produsul asta,iar daca nu trecem la Startovit,ce zici :?:
salve :D
http://stuparitul.3xforum.ro/post/8121/1/Apicomplex/
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde catalin_valenii » 06 Feb 2012, 23:02

Multumesc pentru sfat dar de acest produs am discutat mai devreme cu un coleg care e singurul care a recunoscut ca a folosit si foloseste acel Apicomplex de la ICDA. Eu ma gandeam la o varianta mai ieftina si mai la indemana decat acel produs care nu se gaseste pe toate drumurile. AM inteles si citit prospectul Apicomplexului dar as fi curios daca doar 1 apicultor il foloseste?
catalin_valenii

Mesajde catalin_valenii » 12 Feb 2012, 13:26

Chiar nu poate nimeni sa ne impartaseasca experienta de anul trecut din primavara cu Apicomplex? E mai bun decat Startovit sau Protofil?
catalin_valenii

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA