gabi bee scrie:au trecut cele trei zile si am fost la albine . jale mare , am gasit albinele din cei doi roi separati de stupul mama 80% moarte pe fundul stupului si urdinisul blocat cu albine moarte de nu puteau nici sa intre nici sa iasa . urdinisul a fost de 2.5 cm la trei rame cu albine iar tabla de pe fund a fost trasa aproape 10 cm. ambii roi sunt in aceeasi stare iar cel ramas in stupul mama este ok . ramele cu miere de la cei doi roi sunt intacte , pline cu miere . ajutatima sa inteleg ce s-a intamplat !

Gabi, uite ca in spatele stupilor din gradina mea, este paravan din folie neagra si crede-ma ca e mult mai cald decat daca ar lipsi folia.
In timpul verii, pun fan peste lazile nevopsite ( au fost vopsite capacele dar n-a tinut ), fanul atenueaza din caldura si nu am avut niciodata probleme/necazuri cum ai avut tu.
Am lazi pe care tine vopseaua alba pe capace si este de ajutor pt. ca respinge caldura.
Incearca pe la amiaza, sa tzii palma pe un capac cu tabla zincata ... si apoi pe altul care este vopsit cu alb, sa vezi ca vei putea tzine dosul palmei iar cel nevopsit, frige.