Ce ne-am face fara oameni ca dv, sau nenea AKM, suntzi tari in materie, daca ma uit retrospectiv, dar as vrea sa va aduc la cunostintza urmatoarele !!
Eu nu fac niciodata trat. primavara, si in toamna anului 2010 am facut trat. doar cu AF la o temp. care nu a facut posibila o evaporare, care sa aduca eficientza tratamentului, asadar 2010, trat. zero.Pt Ao cu care fac prin sublimare de 4 ani nu am gasit fereastra pur si simplu din cauza serviciului.
Defapt ma dus in eroare trat. cu AF care am crezut eu ca a fost eficient.!! ...dar nu a fost asa!!!
Primavara lu' 2011 tot fara trat. ca de obicei, iar in luna iunie dupa extractzia de la salcam, nu puteam calca pe jos de albine care se taraiau si tzopaiau, din care jumatate din ele nu aveau aripi!!!
Mai trebuie un diagnostic pt asa ceva, eu cred ca nu!!
Deci virusul aripilor deformate era la el acasa!!
Am dat caturile jos la 1 aug. 2011,( DECI ERAM DUPA APROAPE UN AN SI OPT LUNI FARA TRAT.) si am facut imediat trat. cu AO prin picurare.
Cecredetzi ca sa intamplat, am scapat in mare parte de varrooua, dar virusul aripilor deformate (VAD)si virusul paraleziei cronice(VPC) au facut ravagii!!!
Si asta sa ia aminte totzi incepatorii, ca virushii transmishi de varooua fac ravagii muuuuuult timp dupa trasmiterea lor!!!.....de fapt am avut si eu 2 fam. care au avut aceleasi simptome ca ale colegului lui Lucian Zabrani!!
Nu incape vorba ca e alceva decat VPC cum a spus parca nenea Peterneamt!!
Shi nu mai spun cum am intrat in iarna ca mie rushine!!!
Ashadar nene Adita, eu care am 4 copii la scoala si care au nishte guri asa de mari, pot sa-mi permit un asemenea experiment
Daca as fi la varsta pensionarii ca dv. poate ca da!!
Apreciez dealtfel , si postarile lu' nenea AKM care sunt pe tema asta, de om cu mare aplecare pe ,,respect'' pt albine, numai ca toate trec prin stomac,
De aceea propun ca aceasta tema sa se discute de cei peste 48 de ani!!!
PS..apropo de pensionare nene Adita,stitzi care e visul meu dupa ce pun macar doi copii la locul lor?
Sa am o livada sa nu-i vad fundul, 2 metri cubi de carte de citit, o palarie ca a lui Sadoveanu ca tot a trait la catziva km de locul unde am stupina si sa pot ieshi la poarta in fiecare duminica, cu laditza de borcane macar de 400g sa dau la totzi oamenii care trec de la biserica , sau de aiurea un bocan cu miere ....bio!!!!!!!!!
Cred ca atunci voi fi cu sigurantza spate in spate cu matale si cu nenea AKM!!!!!
Respect pt initziativa dv!!