akmm scrie:BUNKA scrie: Nu mai vreau TVA de 24% la produsele de baza!! Nu mai vreau ******* care iau masuri cretine!
Cum predispozitia noastra este sa lucram numai la negru, 24% TVA este inca prea rezonabil. Sigur, daca ar fi zero TVA, l-am plati toti.
Akmm, ce vrei sa spui cu TVA 24% rezonabil...pe bune, pai stim cu totii ca o firma cu cat se confrunta cu taxe si impozite mai mari cu atat va incerca sa supravietuiasca si asta inseamna ca o parte din activitate o va face la negru, adica evaziune mai pe romaneste...cu atat cu cat impozitele scad, activitatea firmelor va tinde sa intre in legalitate intr-un procent cat mai mare...eu incerc sa-mi fac un SRL, si imi pun problema TVA-ului de 24%, al impozitelor pe profit de 16%, al impozitului pe dividende de inca 16%, al contributiilor la CAS, CFS...si tot restul care cumulate te lasa cu mai putin de 50% din veniturile firmei...in conditiile astea ca sa supravietuiesti, sa mai platesti si salarii etc...CUM FACI??
Cum poti sa sugerezi ca TVA 24% nu ne afecteaza...pai ne afecteaza pe toti de la soseata, paine lapte faina ulei carburanti, diverse...absolut totul este mai scump pentru noi, si mai greu de suportat de catre firme....cum incurajezi mediul privat cu chestia asta.
Sau mai tii minte impozitul forfetar?? Cate firme mici s-au inchis??!! Pai asta a fost de natura sa stimuleze ceva sau sa distruga??
Pai un nene daca are un chiosc si din ce rulaj are el acolo, plateste impozite la stat si reuseste sa asigure traiul familiei nu face parte si el din ceea ce se cheama economie, comert, si plus la PIB?? In momentul in care l-ai pus pe butuci cu forfetarul ce mai aduna statul?? Obtii unu la mana paguba, doi la mana somaj si nemultumire sociala, si exemplele pot continua!
Tu ce parere ai?