peterneamt scrie:Situatia e naspa. Planteaza niste pomi pe marginea drumului ca albinele sa zboare cit mai sus . Ca sa iei tirnacopul si sa faci gauri in asfalt ca masinile sa incetineasca, nu te pot invata!
stroe scrie:Daca trebuie sa pui stupii langa sosea (nu inteleg de ce) ii poti pune cu spatele catre sosea si albina va lua inaltime la trecerea peste .
peterneamt scrie:Cauta in zona un apicultor cu experienta si el te va sfatui cum e mai bine, petru ca conditiile de clima pot oscila si din metru in metru ( curenti de aer, umbra, locuri unde balteste apa, surse de zgomot sau vibratii, pozitia fata de soare, protectia vecinilor sau a trecatorilor , protectia animalelor personale dar si a membrilor din propria familie sau a musafirilor etc. ) Hai ca te-am bagat in ceata.
manu8388 scrie:doresc sa achizitionez 4 stupi si sa ii tin momentan in gradina. ideea este urmatoarea: stupii am loc sa ii amplasez undeva la 10-15 m de soseaua principala si albinele ar trebui sa zboare peste strada ca acolo este padure, alte surse de nectar fiind in gradina ca am vreo 3000 mp si undeva la1-2 km ceva culturi, nu stiu exact ce fel ca se seamana ce ii trece prin cap fermierului:) cineva mi-a zis ca albina cauta sursa cea mai apropiata de polen si in principiu a zis ca padurea de peste sosea este cea mai aproape. ce ma sfatuiti sa fac? treaba nasoala este ca e sosea europeana , si e destul de circulata!
pin scrie:Pai ce legatura are pozitionarea in curte. Din ce zice colegul mai sus problema e la traversarea soselei pe vant. Daca le pui in alta parte tot aceeasi sosea vor traversa. Cu apa cred ca pot fi dresate. Le pui unde vrei tu apa si pana se invata sa vina acolo pui putina miere in apa (parca ceva de genul asta am vazut pe undeva pe forum). Dupa aia vor lua apa doar de acolo.
manu8388 scrie:pin scrie:Pai ce legatura are pozitionarea in curte. Din ce zice colegul mai sus problema e la traversarea soselei pe vant. Daca le pui in alta parte tot aceeasi sosea vor traversa. Cu apa cred ca pot fi dresate. Le pui unde vrei tu apa si pana se invata sa vina acolo pui putina miere in apa (parca ceva de genul asta am vazut pe undeva pe forum). Dupa aia vor lua apa doar de acolo.
Sa speram ca nu mai bate vantul asa tare:) dar altceva chiar nu am ce sa fac si cum sa fac. in al loc nu am unde sa le duc.
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 57 vizitatori