de Badea. claudian » 11 Feb 2012, 13:20
Dupa parerea mea nu trebuie sa ne facem probleme..... ,daca pe o asa vrema destul de vitrega cu temperaturi sub zero, dar cu soare stralucitor ,care cand ajunge la miaza -zi incalzeste atat fata stupului cat si partea dreapta precum si capacul (sub capac este locul unde se acumuleaza cea mai mare caldura si se mentine un timp mai indelungat )vom vedea unele zboruri razlete ale unor albine !.....acest lucru nu trebuie sa ne ingrijoreze ,pentru ca sa nu uitam ca deja sezonul inactiv sa incheiat de ceva vreme !.... acum albinele au inceput activitatea ,mai ales cele care formeaza o fam. puternica si apicultorul a intervenit cu o turta glucidica s-au proteica deasupra cuibului !...acum regina este mai atent ingrijita de catre albine ,care la randul ei cerceteaza mai atent celulele si acolo unde gaseste cateva celule gata pregatite de catre albine nu mai sta pe ganduri si automat isi depune ouale !... de aici rezulta ca in familiile de albine a inceput o activitate mai intensa decat pana acum ceva vreme in urma ,activitate care in jurul pranzului sau chiar dupa pranz devine mai accentuata si astfel vom vedea prin stupina unele albine iesind pe urdinisi si zburand care incotro ,dupa te miri ce necesitati !...Nu cred ca este vorba de nici o boala parazitara !... nu trebuie sa ne speriem atata timp cand noi stim ca am bagat la iernat familii bune ,sanatoase si cu rezerve suficiente de hrana !.