Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: radial sau tangential pt rame 1/1

Mesajde peterneamt » 09 Feb 2012, 23:46

Eu zic ca decit una mare mai bine doua mici .

ps. eu am trei si doua generatoare. :lol:
peterneamt

Mesajde RazvanTi » 10 Feb 2012, 21:57

aaaaa de discopatie era vorba?
nu-i bai... am de la 23 de ani
si cand fac criza stau cate 2 saptamani in pat dopat de calmante .
ideea era ca NU ridici corpul cu totul. doar dintr-o parte, greutatea e la jumatate
si oricum nu ridici aplecat de spate (de fapt asta e cea mai gresita miscare cand ai lombara).
atat am avut de zis
RazvanTi

Mesajde damin1969 » 15 Feb 2012, 22:16

Partea cu ruperea ramelor este o poveste . In cazul in care rama este insirmata si vertical , nu se rup nici ramele noi . Daca storci la viteza necesara ! Daca ai o viteza prea mare , normal ca le vei rupe , si lucrul acesta este valabil ta toate centrifugile ( tangentiale sau radiale cu ax orizontal sau vertical)
Circotasi care nu au pus mana pe o centrifuga radiala dar stiu neajunsurile lor , vor fi tot timpul .
damin1969

Mesajde delux111 » 12 Mar 2012, 16:19

panshe85 scrie:buna ziua!
lucrez cu rama intreaga si doresc sa mi achizitionez o centrifuga mare(pana acum am folosit de 4,6 rame tangential) m am orientat spre una radiala pt 20 de rame 1/1 insa nu am lucrat niciodata cu acest sistem si nu stiu daca este atat de eficienta si in cazul ramei intregi, constructorul m a asigurat ca eficienta in extractie este garantata insa......:D nu putea sa mi spuna ca nu e buna :)) mi e frica,datorita suprafetei mari a ramei, ca nu cumva mierea sa nu fie extrasa in totalitate.este posibila aceasta varianta?
va rog, cine stie sau cine foloseste daca poate sa mi dea un sfat!
cu respect!

Buna ziua,
Pentru ramele 1/1 eu nu mai folosesc radial , pt ca se rup rau de tot ramele ... Am incercat cu viteza mica si pe-o parte si pe alta , dar degeaba .
Sistemul radial e bun la 1/2 si ... chiar si 3/4 .
Dar , mai bun e tangentialul - stoarce bine si nu rupe ramele .
Cam asta e parerea mea ...
Zi buna !
delux111

Anterior

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE