Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Drojdiede bere inactivata

Mesajde peterneamt » 30 Ian 2012, 17:00

Se pare ca toti suntem fumatori : CONSTIENTIZAM CA NU E BINE DAR CONTINUAM CA NE PLACE .
Si in cazul folosirii stimulentelor eu nu pricep cu ce sunt ele mai bune (ce avantaje aduc comparativ cu mierea si pastura ) decit mierea si pastura ?

ps. sunt oltean, de, ma mai repet. :)
peterneamt

Mesajde stroe » 30 Ian 2012, 19:38

peterneamt scrie:Se pare ca toti suntem fumatori : CONSTIENTIZAM CA NU E BINE DAR CONTINUAM CA NE PLACE .
Si in cazul folosirii stimulentelor eu nu pricep cu ce sunt ele mai bune (ce avantaje aduc comparativ cu mierea si pastura ) decit mierea si pastura ?

ps. sunt oltean, de, ma mai repet. :)

Ai deptate de :) . Dar daca nu ai polen cules nu mai faci stimulare? Faci stimulare cu inlocuitori din lipsa de polen.
stroe

Mesajde peterneamt » 30 Ian 2012, 22:02

Corect dar cred ca poti gasi polen pe A....Apicole sau la alti apicultori si un amestec ar fi mai bine acceptat de albine . ;)
peterneamt

Mesajde Microb2010 » 30 Ian 2012, 22:17

peterneamt scrie:Corect dar cred ca poti gasi polen pe A....Apicole sau la alti apicultori si un amestec ar fi mai bine acceptat de albine . ;)

si posibilitatea de a contamina o bucurie
Microb2010

Mesajde peterneamt » 30 Ian 2012, 22:34

Da din pacate exista si acest risc , si el trebuie luat in calcul sa fie minim. Si inlocuitorii pot avea aditivi la care nu li sau facut inca teste de compatibilitate sau chiar urme de pesticide etc.
peterneamt

Mesajde CristiTm » 05 Feb 2012, 00:43

In linkul de mai jos ascris nea Gica foarte clar si la subiect despre drojdia inactivata ( eu am foile printate)
atat cum se testeaza cat si cum se administreaza.

http://anunturiapicole.3xforum.ro/post/ ... nactivata/
CristiTm

Mesajde ionel.nistor » 07 Feb 2012, 21:50

peterneamt scrie:Se pare ca toti suntem fumatori : CONSTIENTIZAM CA NU E BINE DAR CONTINUAM CA NE PLACE .

Stimate peterneamt, nu toti suntem fumatori! eu nu mai fumez 23 de ani. Apoi chiar daca credeti ca sunteti constienti, nu o face-ti pt ca nu aveti vointa. Iar dupa ce perzi sanatatea ai da toata averea s-o recapeti, si nu mai poti cumpara sanatatea pierduta...

peterneamt scrie:Si in cazul folosirii stimulentelor eu nu pricep cu ce sunt ele mai bune (ce avantaje aduc comparativ cu mierea si pastura ) decit mierea si pastura ?

Da cele mai bune sunt mierea si polenul si pastura, dar produse din propiati stupina, asta daca ai suficiente rezerve in famili si in magazie...
Daca a fost un an secetos, sau poate prea ploios si nu ai aceste rezerve, atunci este mai bine "stimulentele": zahar invertit, turte de energice, si turtele proteice - acestea fiind pe baza de miere, zahar invertit sau pudra, drojdie de bere, lapte praf...
Cu stima, Ionel
ionel.nistor

Mesajde ionel.nistor » 07 Feb 2012, 22:02

peterneamt scrie:Corect dar cred ca poti gasi polen pe A....Apicole sau la alti apicultori si un amestec ar fi mai bine acceptat de albine . ;)

Stimate colega impreuna cu mierea si pastura introduci spori de Nosema si nu numai... in alta ordine de idei, nu introduce in famili miere pastura si polen din stupina altora...
Cu stima, Ionel
ionel.nistor

Mesajde ionel.nistor » 07 Feb 2012, 22:20

CristiTm scrie:In linkul de mai jos ascris nea Gica foarte clar si la subiect despre drojdia inactivata ( eu am foile printate)
atat cum se testeaza cat si cum se administreaza.
http://anunturiapicole.3xforum.ro/post/ ... nactivata/

Stimate CristiTim, nea Gica a testat-o si ne-a pus la dispozitie urmatoarele retete:
"...
1. Reteta pentru stimularea ouatului si formarea corpului gras in toamna :
- 10 litri sirop 1/1 invertit
- 0,5 kg polen (cand chiar nu este in natura)
- 0,5 kg lapte praf
- 0,5 kg drojdie de bere.
Se amesteca bine componentele si se da in portie de 300-500 ml la 2-3 zile.
In caz ca exista cules de polen in natura polenul se exclude din reteta si se pun cate 0,75 kg din celelalte doua.
Nu mariti doza de componenti ca faceti risipa.

2. Reteta de turta proteica:
- 5 kg miere sau 4kg sirop invertit 4/1
- 5 kg zahar pudra
- 1 kg drojdie de bere
- 1 kg lapte praf
- 1 kg polen macinat .
In mierea sau siropul cald (40 de grade) se pune zaharul pudra apoi ceilalti componenti.Se amesteca bine,se pune in pungi de plastic si apoi pe rame.Pungile sa aiba 0,5-1 kg

3. Reteta pentru perioade lipsite complet de cules de polen (toamna secetoasa si primavara devreme):
- 1 parte polen macinat
- 1 parte drojdie de bere
- 1 parte lapte praf.
Se pune pe coli de hartie in capace amestecat bine la 10-20 metri in fata stupilor.
Stupii se stimuleaza cu o seara inainte cu siropul prezentat in prima reteta.
Daca a doua zi nu sar sa adune se executa dresaj.
Dresajul se face simplu - se presara cu trei degete cum se presara sarea la urdinis putin amestec (praf).Mirosul intra in stup si in cateva minute incepe culesul.

Nota 1.
La fiecare reteta poate sa lipseasca unul sau doi componenti.Se compenseaza din ceilalti doi.Cand sunt toti componentii amestecati indiferent de reteta totul va fi preluat mai repede.
Nota 2.Marind cantitatile de componenti in retete se ajunge la amestecuri bogate proteic dar acestea sunt luate mai greu.
Nota 3.Aceste retete sunt folosite de diverse firme care vand sub marci diferite produsele lor minune continand cat cuprinde drojdie de bere si lapte praf.

Mai sunt o multime de retete.
Cele prezentate mai sus prezinta avantajul ca au exact ce trebuie la albine in perioada in care sunt administrate - vitamine si minerale.
..." semnata: http://anunturiapicole.3xforum.ro/profil/2956/gica/
Cu stima, Ionel
ionel.nistor

Mesajde Peter Janos » 10 Feb 2012, 13:12

In 10 zile vine vremea pentru bagat turte. Este bine daca le pregatim de acuma ca atunci cind vremea ne permite (probabil saptamina viitoare ) sa le putem administra. Nu uitati axioma : " albinele mor in martie" :oops:
Peter Janos

Mesajde peterneamt » 10 Feb 2012, 20:47

Domnule Gica , de acolo de sus de unde ne privesti si mai tragi o privre spre noi si spre forum ce zici, e bine sa le dam mincare pina nu fac caca si pisu ? :oops:
peterneamt

Mesajde Dila Daniel » 11 Feb 2012, 15:26

Sunt sigur ca ne-ar fi zis ca:
-in caz de urgenta,hrana energetica se mai poate da...pe cand proteica nu trebuie dat inainte de zborul de curatire.
A nu se lua cele scrise ca o recomandare...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde CristiTm » 25 Feb 2012, 20:54

am incercat sa iau legatura cu Agsira nu raspund la telefonul de pe punga aia are cineva alt nr de telefon ?
CristiTm

Mesajde dragonnight » 26 Feb 2012, 22:33

Un reprezentant al lor a fost la Targul Mierii din Campina , de la care chiar am luat un sac de 10 kg cu 9 lei / kg . zilele astea urmeaza sa prepar turtele de proba
dragonnight

Mesajde Peter Janos » 27 Feb 2012, 09:27

Raspund pe telefon 0756346483 :!:
Peter Janos

Mesajde adrian.vintila » 27 Feb 2012, 09:57

Primavara drojdia nu are efectul dorit.
Incercati la toamna
adrian.vintila

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA