albis scrie:Salutare tuturor .Desi detin familii de albinre de mai multi ani nu am fost in pastoral niciodata .As vrea sa intreb pe cei cu experienta ce parere au de transportul familiilor cu o duba.Ma gindesc la achizitionarea unei dube deoarece am vazut ca sunt mai ieftine ca o camioneta pe de o parte ,apoi ma gindesc ca duba o poti lejer ca dormitor ,eventual extras mierea .Multumesc.
albis scrie:Salutare tuturor .Desi detin familii de albinre de mai multi ani nu am fost in pastoral niciodata .As vrea sa intreb pe cei cu experienta ce parere au de transportul familiilor cu o duba.Ma gindesc la achizitionarea unei dube deoarece am vazut ca sunt mai ieftine ca o camioneta pe de o parte ,apoi ma gindesc ca duba o poti lejer ca dormitor ,eventual extras mierea .Multumesc.
Dila Daniel scrie:albis scrie:Salutare tuturor .Desi detin familii de albinre de mai multi ani nu am fost in pastoral niciodata .As vrea sa intreb pe cei cu experienta ce parere au de transportul familiilor cu o duba.Ma gindesc la achizitionarea unei dube deoarece am vazut ca sunt mai ieftine ca o camioneta pe de o parte ,apoi ma gindesc ca duba o poti lejer ca dormitor ,eventual extras mierea .Multumesc.
Daca asiguri aerisirea stupilor in mers sau cand ai duba oprita...este ok.
Sunt anumite situatii in care poti sa mergi si cu ea inchisa,cum ar fi primavara devreme sau toamna tarziu cand este mai frig noaptea,distante mici si familii nu foarte dezvoltate.
albis scrie:Sita de ventilatie si guri de aerisire in capac neaparat presupun.
Albinel scrie:depinde de sita ,e posibil si asa ..eu ii tranport fara capace doar cu sita ..
nic scrie:Albinel scrie:depinde de sita ,e posibil si asa ..eu ii tranport fara capace doar cu sita ..
Cu tot respectul va intreb si eu ceva...si eu am transportat fara capace doar cu sita intr-o camioneta cu prelata pe doua randuri...si am avut ceva probleme....albina cam multa zdrobita...aveti un fel anume de a aseza stupi???
Cristian IONITA scrie:@albis - daca tot te gandesti sa cumperi masina dedicata .... in loc de duba nu mai bine cumperi ceva cu prelata .... si scapi de stresul cu asfixiatul, ai si capacitatea de incarcare mai mare si mai usor accesibila (aici e de discutat ca bena e mai inalta decat duba), etc - si daca pui prelata ai cam tot ce-ti poate oferi duba.
Totusi eu te-as sfatui sa mai insisti cu remorcuta .... per total te costa mult mai putin decat orice masina (numai taxele anuale pentru o masina sar de 300 Euro), in 3 ani ajungi la mia de euro.
albis scrie: .... dar mi se pare strigator la cer sa dai in jur de 1000 E pe,, o osie si trei obloane,,.Poate cei care le vind speculeaza chestia ca nu ai de platit mult la o remorcuta .
....
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori