proapis13 scrie:kamy scrie:discutam in clubul amatorilor de stuparit,sau vorbim de o experienta minima in stuparit,oti fi avand alte soiuri de albine pe care le excita cand le-ntoarceti cuibul,mai lasati scrisul si bagati-va tare in citit,scrie-n carti sau preferati zodiacul si bobii?
Vad ca ne cam luasi pe toti la strins de......
Te-am intrebat cum iti dai seama vizual
Nu intelegi romaneste
1.Scrie-mi aici in ce carte ai citit ca poate nu o am si o cumpar
2.Spune cu subiect si predicat cum faci tu
3. Scrie si tu la avatar de unde esti sa stim si noi cu cine stam de vba
scrisei un catastif lung da se pierdu pe droate
sant din salaj,folosesc lada verticala de 12+12 1/1 plus 1 cm adicatelea interior 45/46 cm tocmai loc pt o diafragma de pfl botezata in ceara sau parafina,folosesc 2 matci tinere gratie haneman deasupra si o magazie comuna sau despartita dupa praferinta.
la salcam m-am cam zgarcit si am cam umblat prin cuib,o mare prostie am pierdut vre-o cateva matci,si-o gramada de timp.
de la salcam pana la pregatirea pt iarna am umblat doar in cateva lazi(cuiburi) care pareau suspecte,precizez ca nu am extras cuiburile,tratamentele de paduchi,si nimic altceva ,am avut placuta surpriza sa gasesc familii bune miere full lazi lustruite si am dat rame cu miere la roi.
dezavantaje:
magazie destul de grea dar e grea cu miere e o placere s-o usurezi
mai gauresc unele diafragma si se unifica,dar tot la mine-n batatura raman
in momentul in care la floare se suprapopuleaza unele lazi mai hacuiesc cateva matci mai slabe,dar te bucuri din plin de cala ramase nu cati oaia perduta decat dupa terminarea culesului
lucrez pe pavilion,urasc incarcatul prefer sa nu fac pastoral decat sa incarc
vreau sa ma dotez cu o centrifuga cu ax orizontal de 48 de rame 1/1.masina de descapacit rampe de asteptare presa cu melc pentru separarea mierii din descapacituri
1 carti :stuparitul nou ,manualul apicultorului ,albinele si noi si cam tot ce mi-o chicat pe mana cresterea matcilor de rutner care e biblia crescatorului de matci
multumit?sau sa pun si-o poza sa ma vezi la moaca?
PS INTELEG SI UNGURESTE.